באחד הטיולים המשפחתיים שלנו בחו"ל קנינו לילדים גרנולה מהסופר לארוחת הבוקר. הילדים כל כך התלהבו שבו במקום החלטתי להכין להם, כשנחזור הביתה, גרנולה ללא סוכר בגרסה אחרת. בריאה יותר אבל פשוטה ונטולת "מוקשים", כזאת שילדים אוהבים. המתכון כל כך קל וטעים, שאם תכינו אותו יש סיכוי טוב שלא תרצו יותר לקנות את אלה מהסופר שמכילות בעיקר סוכר לבן. אצלנו מגישים גרנולה ללא סוכר לארוחת הבוקר, כשהיא מסודרת יפה בשכבות. עם יוגורט לבן , מעט שקולד צ'יפס מריר וזילוף דבש. לפעמים יצטרפו לחגיגה הבריאה פירות טריים. תותים, פרוסות בננה ועוד, לפי העונה ומה שיש בבית.
ככמה תסדרו לכם ארוחת בוקר בריאה ומפנקת בשכבות. הניחו מעט גרנולה ביתית עם פירות טריים או יבשים חתוכים שאתם אוהבים בכוס קינוח גבוהה וחגיגית. הוסיפו מעט יוגורט ודבש מייפל או סילאן. שוב גרנולה, פרי ויוגורט. סיימו בדבש /מייפל/סילאן טבעי. צאו לאכול במרפסת ותתחילו את היום כאילו אתם בחופשה בצימר… מעדן מפנק לגדולים וקטנים.
אם אתם מארחים חברים שוחרי בריאות לארוחת בוקר תוכלו להכין גרנולה ללא סוכר ביתית ולהגיש לצידה קעריות יפות עם תוספות מגוונות- גרעינים, פירות יבשים, חמוציות, תמרים, אגוזים, מייפל , סילאן (נסו להוסיף רוטב טבעי מטחינה וסילאן) , פירות טריים, ריבה ללא סוכר, יוגורט. כל אורח לוקח גרנולה ובוחר תוספות לפי טעמו.
אם תארזו גרנולה ביתית בשקית צלופן קטנה קשורה בסרט או קש, תקבלו מתנה קטנה ומקסימה לאנשים שאתם אוהבים במיוחד. לתוספת בריאות ורושם תוכלו להוסיף לפני הקליה אגוזים ו/או פירות יבשים לפי טעמכם.
מחפשים מתכון דל שומן ודיאטטי יותר ? פה תמצאו גרנולה לייט
מצרכים
שתי כפות מחית שקדים (למשל שקדיה)
שלוש כפות שמן קוקוס (אפשר קנולה)
חמש כפות מייפל טבעי
כוס אורז מלא תפוח
כוס שיבולת שועל מלאה
ארבע כפות שומשום (רצוי מלא)
איך מכינים גרנולה ללא סוכר ?
מחממים תנור ל 160 מעלות (חום עליון-תחתון)
בקערה מערבבים מחית שקדים, שמן ומייפל לתערובת אחידה. מוסיפים אורז תפוח שיבולת שועל ושומשום ומערבבים היטב עד שהכל מצופה.
מפזרים את התערובת בשכבה אחידה על נייר אפיה בתבנית. אופים כ 15 עד 20 דקות בשליש התחתון של התנור עד להזהבה קלה. חשוב לפקח על האפייה ולהימנע מאפית יתר שתיתן לגרנולה שלכם טעם מריר.
מקררים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה. הגרנולה נשמרת היטב כמה שבועות מחוץ למקרר. אם אחסנתם לזמן ארוך והגרנולה איבדה מפריכותה. אפיה קצרה חוזרת (כחמש עד שבע דקות) תשיב לה את הפריכות.
להגשה- יוגורט שאוהבים, פירות טריים חתוכים, סלט פירות. פירות יבשים חתוכים, גוז,י ברי, שוקולד צ'יפס, ממרח חלבה, סילאן, טחינה וסילאן מעורבים. ריבה איכותית.
ואפשר גם להכין במתנה !
גיוון והערות
- לגרנולה שוקולד מוסיפים למחית הבסיס שתי כפות קקאו איכותי (למשל כאן) ושתי כפות נוספות של מייפל
- למבוגרים, אפשר להוסיף לתערובת, לפני הקלייה בתנור, עד שתי כוסות פירות יבשים, גרעינים ואגוזים לפי הטעם. גם שקדים , גרעיני חמניה או דלעת, צימוקים, חמוציות, אגוזי לוז, מלך, קשיו וכו' יתקבלו באהבה. הם יהפכו את הגרנולה הפשוטה למעדן יוקרתי ומרשים שמתאים מאוד גם כמתנה מפנקת.
- אם אתם מארחים לארוחת בוקר ספונטנית קלה ומהירה, מה דעתכם על חגיגת מוזלי ? הגישו את הגרנולה בצנצנת גבוהה , ולצידה מגוון יוגורטים למרכז השולחן, שימו בקעריות קטנות מגוון תוספות (כל תוספת בקערית משלה) – ותנו לכל אחד להכין לו קעריות מוזלי משלו במילוי חוזר ולנסות שילובים שונים
- פירות טריים – תותים חתוכים, קוביות קיווי, אננס, תפוח, אפרסק וכו'
- אגוזי מלך, גרעיני חמניה, שבבי קוקוס, שוקולד צ'יפס, חמוציות, שקדים, קוביות תמרים, קליפות הדרים וכו' .
- רטבים – דבש, מייפל, סילאן, שוקולד מריר מומס, תערובת של טחינה וסילאן , ריבות מכל סוג שאוהבים
5 Comments
הגר
15/12/2021 at 14:24היי,
מה אפשר לשים במקום אורז תפוח? כוסמת ירוקה אולי?
טליה בנימיני
15/12/2021 at 20:31כן, בהחלט אפשרי
שירן
03/01/2021 at 19:02הי, יצא לנו מעולה! תודה על המתכון!
אפשר להחליף את החמאת שקדים בטחינה?
טליה בנימיני
05/01/2021 at 20:30הי שירן, אין שום בעיה להחליף בטחינה, תתקבל גרנולה נהדרת בטעם חלבה. בגלל הדומיננטיות של טעם הטחינה יתכן וכדאי להוסיף עוד כף מייפל. ספרי איך יצא. תודה רבה על הפירגון והשיתוף 🙂
יעל לוי
06/04/2019 at 20:52ניסיתי היום והילדים עפו על זה. בעלי זלל את מה שתכננתי שיאכלו במשך שבוע בבת אחת 🙂