רוב קופסאות הקורנפלקס על המדף בסופר, שנמכרות לנו על תקן ארוחת בוקר לילדים, מכילות מעט ערך תזונתי והרבה סוכר. ככל שהן יותר צבעוניות ומושכות ואטרקטיביות ליורשי העצר, כך הן יותר מרתיעות אותי. על הסוכר נוספים צבעי מאכל זרחניים ורכיבים לא מזוהים. אוכל תעשייתי ומהונדס מהזן הנחות ביותר. למעט באירועים מיוחדים מאוד, אני לא מכניסה הביתה מוצרים כאלה. אמנם קל להגיש אותם אבל קשה אחר כך לשנות את ההרגלים. חינוך לתזונה בריאה ומיטיבה להשקפתי הוא חלק מהאחריות שלנו כהורים.
על כן שנים שברתי את הראש על ארוחת בוקר לילדים. עד שמצאתי את הפטנט הזה, שילדי הבית אהבו לאכול בעיקר כאשר נהיה קצת קריר בחוץ. זה לא ממש מתכון , אבל זאת דרך נפלאה וקלה להכניס לתפריט הילדים דגנים מלאים וחלבון ישר על הבוקר. דייסת השוקולד הזאת מתאימה במיוחד לחורף ולבקרים קרים כשהילדים מחפשים משהו חם ומשביע ולכם יש בדיוק שתי דקות בתוך התארגנויות הבוקר. מחפשים עוד רעיונות לארוחת בוקר בריאה ? תציצו על המתכון של גרנולה ללא סוכר שילדים אוהבים , גרנולה שוקולד , פנקייק בריא לילדים או וופל בלגי בריא
מצרכים:
שתי כפות שטוחות אבקת דייסת דגנים/שיבולת שועל וכו' (אצלנו אוהבים מטרנה בטעם וניל)
כוס חלב מכל סוג (אני משתמשת במשקה סויה טרי של תנובה)
חופן שוקולד מריר איכותי 60% ומעלה (אני מצאתי ש 70% עדיין טעים לרוב הילדים)
1-2 כפות דבש
איך מכינים ארוחת בוקר לילדים בשתי דקות?
מערבבים אבקה וחלב בקערית חסינת חום להמסת הגושים, מוסיפים שוקולד מריר ומחממים 40-50 שניות במיקרו.
מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה והשוקולד נמס. כאשר התערובת פושרת מוסיפים דבש ומערבבים שוב.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?