גרנולה קטוגנית כבר יש לנו , לחם קיטו ולחמניות קוטג' . לא חסר גם עוגות ועוגיות. דגני בוקר כהלכתם עוד אין. או לפחות לא היו עד היום. קמח שקדים שהוא הקמח המרכזי באפיה קטוגנית מניב תוצאה דחוסה, לא פריכה ובעיקר לא אוורירית. לכן כל כך שמחתי לגלות שאפשר להכין דגני בוקר חלבון מאבקת חלבון. אלה דגני בוקר פריכים ואווריריים, שהגדולה שלהם היא, שהם מכילים אפס סוכרים ופחמימות. לכן הם מתאימים במיוחד לא רק לקטוגנים אלא גם לספורטאים, לצמחונים, למי שלא צורך מספיק חלבון ולכל מי שמעוניין בחיטוב.
מומלץ להגיש את דגני הבוקר עם משקה חלב לטעמכם וכמובן שהכי שווה להכין לבד חלב שקדים ללא סוכר. חשוב לדייק פה עם אבקת החלבון. קיימים בשוק אלפי סוגים של אבקות חלבון וכל אחת מתנהגת אחרת לגמרי באפיה. אם אתם משתמשים במותג או סוג אחר של אבקת חלבון ממה שרשום במתכון, תקבלו מרקם אחר לגמרי. אין דרך לדעת מראש אם הוא יהיה לטעמכם מבלי לנסות. אני ניסיתי את המתכון עם סוגים אחרים של אבקת חלבון והם היו פחות לטעמי. אליה וקוץ בה , אם הניסוי לא צלח תוכלו תמיד לצפות את הכדורונים בשוקולד ללא סוכר ולהכין לכם קליק קטוגני מדליק. אם בכל זאת תרכשו את אבקת החלבון דלת הפחמימה שבמתכון תוכלו להכין ממנה גם גלידה חלבון מענגת. תוכלו למצוא מתכונים נוספים בקטגוריה מיוחדת באתר של מתכונים עם אבקת חלבון
מצרכים
3 כפיות חמאה / גהי / שמן קוקוס – במצב רך אבל לא נוזלי – זה גהי שאני אוהבת במיוחד
כוס אבקת חלבון איזולט ללא סוכר isopure בטעם וניל או בטעם שוקולד (כוס מדידה בנפח 240 מ"ל)
כף אבקת חלבון ביצה למשל כאן
שתי כפות קקאו הולנדי / אחר מעל 20% שומן
שלוש כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול למשל Swerve / סוויטנגו
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
חלבון ביצה לארג'
רבע כפית אבקת סודה לשתיה

איך מכינים דגני בוקר חלבון ?
מחממים תנור ל 150 מעלות במצב טורבו
מערבבים בקערה קטנה גהי /חמאה עם תמצית וניל . אם החמאה קרה מחממים אותה במיקרו על מצב הפשרה ל 30-40 שניות. היא צריכה להיות רכה כמו ממרח שוקולד. אם היא עדיין קשה מחזירים למיקרו לעוד 20 שניות.
מוסיפים לקערה את שתי אבקות החלבון, אבקת קקאו וממתיק. מערבבים את האבקה עם השומן בתנועת מעיכה בעזרת גב של כף למרקם של חול רטוב. כשהמרקם אחיד מוסיפים חלבון ביצה ומערבבים שוב. הכי נוח לעבור ללישה בידיים. מתקבל בצק מעט דביק במרקם של פלסטלינה מעט יבשה. הסימן שהבצק במרקם הנכון הוא שכאשר תכינו ממנו כדור קטן הוא ישמור על צורתו ולא ישתטח לצורת פיתה. אם הבצק נוזלי מידי מוסיפים עוד קצת אבקת חלבון וניל.
כאשר הבצק אחיד ובמרקם הנכון מוסיפים סודה לשתיה ומעבדים בידיים שוב לאיחוד. בשלב זה חשוב לעבוד מהר כי הסודה מגיבה עם שאר המרכיבים והתגובה הכימית פוחתת אחרי דקות ספורות. צובטים בכל פעם פיסה קטנה מהבצק ומגלגלים ממנה כדורון קטנטן בגודל אוכמניה. את הכדורונים מניחים על נייר אפיה בתבנית. שימו לב לשמור על רווחים כי הכדורים תופחים מאוד. אם התבנית התמלאה הכניסו אותה לאפיה ובינתיים הכינו תבנית נוספת. אופים בשליש תחתון כעשר דקות ומוציאים לצינון על השיש. דגני הבוקר מוכנים לאחר צינון מוחלט. מאחסנים בקופסה או צנצנת אטומה במזווה או על השיש עד שבועיים -שלושה. במזג אוויר חם אפשר לשמור במקרר. אוכלים עם כל סוג של חלב או משקה חלב שאתם אוהבים ומתאים לתזונה שלכם.
הערות
- קיימים סוגים רבים של אבקות חלבון. למרבה הצער, כל סוג וכל מותג מתנהג אחרת (לגמרי!) באפיה. אם יש לכם סוג אחר של אבקת חלבון מזאת שהמלצתי עליה במתכון, אין דרך לדעת מראש אם היא תעבוד ואם התוצאה תהיה מוצלחת ולטעמכם. הדרך היחידה היא לנסות. בניסויים שערכתי בעצמי עם סוגים אחרים של אבקות, פחות אהבתי את התוצאה. אם אתם בוחרים לנסות, הקפידו להשתמש בסוג שאתם אוהבים את הטעם שלו.
- אבקת חלבון ביצים משמשת כאן להגברת הפריכות. אתם יכולים להחליף אותה בעוד שתי כפות של אבקת חלבון איזולט אבל קחו בחשבון שהתוצאה תהיה פחות פריכה
- כמו בכל מתכון שמכיל תחליף סוכר, תמיד מומלץ לשלב סוגי ממתיקים שונים כדי לנטרל טעמי לוואי. במתכון הזה אני אוהבת להוסיף 10 עד 20 טיפות סוכרלוז נוזלי
- אם נשארו לכם דגני בוקר חלבון ללא שימוש או שפחות התחברתם לתוצאה, תמיד תוכלו לצפות אותם בשוקולד ללא סוכר ולקבל חטיף "קליק" חלבון כיפי.
- בכל המתכון יש מעל 100 גרם חלבון וכמעט אפס פחמימות. הוא יספיק ל 4-6 מנות משביעות

4 Comments
עדי
28/03/2025 at 16:18תודה רבה על המתכון! ניסינו להכין, אבל זה ממש לא יצא פריך …. השתמשנו באבקת חלבון ביצים ובאבקת וניל אחרת ממש שאת שמת. מה לדעתך יכול להגביר את הפריכות?
טליה בנימיני
29/03/2025 at 08:44הי, כפי שרשמתי במתכון לצערי כל אבקת חלבון מתנהגת אחרת לגמרי (אבל ממש לגמרי) באפיה. גם אני ניסיתי בבית אבקות אחרות והמרקם נפגע. במקרה של אבקת חלבון אני ממליצה להיצמד בקנאות לסוג שניסיתי ואני יודעת שעובד. כמובן שתמיד אפשר לנסות סוגים אחרים, אבל אין דרך לדעת מראש אם זה יעבוד.
עידן
23/03/2025 at 09:57היי טליה יש חלבון איזוטול עם כשרות? או שאפשר חלבון סויה או אפונה
טליה בנימיני
23/03/2025 at 11:03הי, לצערי כל אבקת חלבון מתנהגת אחרת לגמרי באפיה. ניסיונות שעשיתי עם אבקות אחרות לא עלו יפה. כמובן שלא ניסיתי את כולן, מוזמן לנסות ולשתף