איך בכלל נולדה פה גרנולה דיאטטית בטעם קוקוס תפוז ? הכל התחיל מזה שתזונאים ממש אוהבים שיבולת שועל. עד כדי כך, שתזונאי ספורט מפורסם, נקרא אותו י', התעקש לשלב אותה בתפריט שלי. בנדיבות ליבו, הוא החליט להרשות לי שלוש כפות של גרנולה (קנויה מהחנות!) בארוחת הבוקר.
חכם ככל שיהיה, הוא לא ידע עם מי הוא מתעסק. שאני אקנה בסופר מוצר משמין ועתיר סוכר רק כדי לשמח את חיבתו לשיבולת שועל ? הו לא !. כדי לקמץ עוד קצת בקלוריות נטשתי באופן זמני את המתכון האלמותי של גרנולה ללא סוכר, נכס צאן הברזל המשפחתי. ככה הגיחה לאוויר העולם הגרסה הזו, של גרנולה דיאטטית מופחתת שומן. היא ליוותה אותי בנאמנות כאשר רציתי להוריד במשקל ושימחה את ליבי (וגם את י' כאשר חזרתי אליו עם 5-6 ק"ג פחות).
יש בגרנולה הזאת ממש מעט שומן וסוכרים ובכל זאת היא פריכה מאוד. הרבה בזכות הקינואה התפוחה. כדאי להתאמץ ולנסות להשיג אותה בבתי טבע (לפעמים קוראים לה קינואה קלויה). הגרנולה הזאת עד כדי כך בריאה וטעימה שאני תמיד מרמה קצת בכמות. מספרת לעצמי שזה על חשבון הקלוריות שחסכתי על ההיא מהסופר (הרי י' אישר לי. בהן צדקי). מחשבות של דיאטה 🙂
מצרכים:
כוס שיבולת שועל עבה
חצי כוס אורז תפוח מלא
חצי כוס קינואה תפוחה /פצפוצי קינואה למשל פה
שתי כפות שומשום, רצוי מלא
כפית שמן קוקוס
קליפה מגוררת מתפוז אחד
מיץ סחוט מתפוז אחד
2-3 כפות מייפל טבעי
איך מכינים גרנולה דיאטטית ?
מחממים תנור ל 160 מעלות (חום עליון תחתון).
מערבבים בקערה שמן קוקוס עם מייפל. מוסיפים קליפה ומיץ תפוזים. מוסיפים אורז תפוח, קינואה תפוחה, שומשום ושיבולת שועל. מערבבים היטב עד שכל היבשים מצופים בנוזל. מפזרים על נייר אפיה שהנחתם בתבנית האפיה של התנור. אופים כעשרים דקות עד שהכל זהוב ופריך. מערבבים קצת באמצע האפייה בעזרת כף.
מוציאים מהתנור ומעבירים לצינון על השיש. רק כאשר הגרנולה קרה לגמרי מעבירים לאחסון בקופסה אטומה. הגרנולה נשמרת היטב למשך שבועיים לפחות. אם הכנתם כמות גדולה והגרנולה איבדה מפריכותה, תוכלו להכניס אותה לאפיה חוזרת של 5-7 דקות.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?