מתוק בריא

  • עוגיות בריאות
  • עוגות ללא סוכר
  • ארוחת בוקר בריאה
  • עוד קטגוריות
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
      • מתכונים לשבועות
        • עוגת גבינה לשבועות
        • קינוחים לשבועות
        • פשטידות לשבועות
      • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
ארוחת בוקר בריאה/ לחמים ומאפים מלוחים/ מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם

ג'חנון קטוגני ללא קמח וללא סוכר

ג'חנון קטוגני
()

המתכון של ג'חנון קטוגני נולד בזכות אפרת, שהיא אמא לביאה לילדה סוכרתית. אפרת עוקבת אחרי כבר תקופה ארוכה והיא מכינה כמעט כל מתכון חדש, כדי לוודא שלמתוקה שלה לא יחסר דבר. הפירגון המתמשך של עוקבים כמו אפרת מרגש אותי מאוד. היא תמיד דואגת לצלם את התוצאה, לשתף ולתת מילה טובה. כשהיא הכינה את המתכון האחרון (דגני בוקר חלבון קוקומן), שאלתי אותה מה עדיין חסר למתוקה והיא מייד ענתה- "ג'חנון!". עוד באותו הערב נכנסה לתנור גרסת הניסוי הראשונה. חמש או שש גרסאות אחר כך היה המתכון בידנו.

בדומה למתכון של חלה ללא קמח ולמתכון פיתה קטוגנית, החלטתי לבסס גם את המתכון של ג'חנון קטוגני על גלוטן. זה קצת מוזר בהתחלה להבין, אבל גלוטן הוא חלבון. החלבון של החיטה והוא דל פחמימה מאוד. מי שאינו רגיש לגלוטן יכול להשתמש בו באפיה ולקבל מאפים דלי פחמימה במרקם דומה מאוד למקור, שמבוסס על חיטה. גלוטן אינו סובל מהדחיסות וטעמי הלוואי של קמח שקדים ולכן הוא בעיני אופציה שכדאי להכיר, לכל מי שמצמצם בפחמימות. סוכרתיים, ספורטאים , דלי פחמימה וקטוגנים יכולים ליהנות מאוד מהאפשרויות שהוא פותח.

המתכון הזה מוקדש באהבה רבה לאפרת, שאני לא מכירה באופן אישי אבל מעריצה אותה על המסירות שלה למשפחה, כך שהילדה תחיה ללא פשרות וקיפוח. אני לא בטוחה שהיא יודעת, שלא פחות ממה שאני עוזרת למשפחה שלה לחיות חיים יותר טובים, היא עוזרת לי להמשיך ליצור אפשרויות איכותיות ומיטיבות לכולם יום יום. בשבילה (ובשבילכם) אני כאן.

מצרכים ל 3-4 מנות

140 גרם אבקת גלוטן למשל כאן או בחנויות אפיה מתמחות

60 גרם קמח שקדים

כף גדושה סיבי שיבולת שועל להשיג כאן (שימו לב אלו סיבים תזונתיים דלי פחמימה ולא סובין)

שתי כפות אלולוז למשל כאן או בחנויות טבע ופיצוחים

חצי כפית מלח רצוי הימלאיה ורוד

כפית אבקת אפיה

ארבע כפות שמן זית/ חמאה/ גהי ועוד שומן למריחת הבצק

חצי כוס מים

ביצה לארג' ועוד חלמון

איך מכינים ג'חנון קטוגני ?

בקערה בינונית מערבבים את המצרכים היבשים – גלוטן, קמח שקדים, אלולוז, מלח, אבקת אפיה וסיבי שיבולת שועל. מוסיפים לקערה את הרטובים- ביצה, חלמון , שמן זית ומים. מערבבים בכף ואז לשים בידיים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כשעה.

מחממים את התנור על 100 מעלות במצב טורבו עליון – תחתון. אם אין לכם מצב טורבו בתנור כוונו ל 120

מחלקים את הבצק לשלושה או ארבע כדורים שווים בגודלם. מרדדים כל אחד לעלה דק בצורת מלבן לא סימטרי על נייר אפיה ומשמנים במעט שמן זית. מקפלים את השוליים הארוכים משני הצדדים כך שנוצר מלבן סימטרי צר. מגלגלים אותו לגליל. מקפלים מעליו את נייר האפיה ומגלגלים את הגליל בתוכו. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. את הג'חנונים העטופים מניחים בתוך סיר או מחבת קטנה עם מכסה. מוסיפים ביצים חיות. בין הג'חנונים שופכים חצי כוס מי ברז למניעת התייבשות. מכסים במכסה ואופים בתנור חם כ 8 שעות. מגישים עם ביצה חומה ועגבניות מרוסקות.

הערות

  • לא חייבים לאפות את הג'חנון כשהוא עטוף בנייר אפיה אבל צורת האפיה הזאת מונעת התייבשות והתקרמלות יתר של האלולוז.
  • ניתן להחליף את האלולוז בכל ממתיק שמתאים לתזונה שלכם אבל קחו בחשבון ששאר תחליפי הסוכר אינם מתקרמלים ולכן תקבלו צבע פחות שזוף.
  • אין תחליף לגלוטן במתכון הזה, אבל ניתן להשיג אותו גם בארץ בחנויות אפיה מתמחות.
  • סיבי שיבולת שועל ניתן להשיג רק באיהרב. ניסיתי להחליף באינולין ופחות אהבתי את התוצאה.
  • מרקם הג'חנון במתכון יוצא רך וגמיש. אם אתם מעדיפים את הג'חנון שלכם מאוד רך תוכלו לנסות לשנות את יחס הגלוטן לקמח שקדים ל 130/70
  • הטעם והמרקם של התוצאה מזכירים מאוד ג'חנון אבל אל תצפו לשכבות בצק דקיקות שניתן לפרק. אני לא מכירה בצק שכבות כזה בממלכת קטוגניה, אם מישהו מכיר כזה אשמח לשמוע!

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

27/03/2025 By טליה בנימיני
10
דגני בוקר חלבון בסגנון קוקומן ללא סוכר וגלוטן חיתוכיות ריבה לפסח ללא גלוטן אופציה פרווה וגם קיטו

עוד מתכונים ששווה לבדוק

בורקס ללא גלוטן קיטו כשר לפסח

בורקס ללא גלוטן קטוגני ומושלם כשר לפסח

04/06/2022
פנקייק כשר לפסח מקמח שקדים

פנקייק כשר לפסח מעלף מקמח שקדים

29/03/2023
קציצות טונה מטוגנות

קציצות טונה מטוגנות ללא גלוטן משלושה מצרכים

14/07/2025

10 Comments

  • Reply
    אורטל אפללו
    12/07/2025 at 08:01

    הי טליה, אני עוקבת ונהנת מאד מהמתכונים שלך, אז תודה.
    לגבי הגחנון, הוא יצא מפורר לחלוטין, כל הבצק עצמו מלכתחילה לא היה מגובש, אבל צלחתי את הגלגול.
    מה לדעתך היה חסר? להוסיף עוד מים?
    אשמח לרעיונות

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      13/07/2025 at 13:41

      הי אורטל, איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים 💜 בהנחה שהכמויות והמצרכים מדויקים אז כן, אם הבצק יבש כדאי להוסיף עוד מים בהדרגה עד שנוח לעבודה. הוא לא אמור להיות ככה…

      Error happened.
  • Reply
    עדי הוד
    25/04/2025 at 15:10

    את מהממת.מוכשרת ומדהים שאת פותחת מתכונים לכולםםםם אחרי שעמלת עליהם בטרחה מרובה אני לא יודעת אם מבינים כמה את משקיעה אבל זה ממש לא פשוט להוציא מתכונים כאלו מתחת ידך.מוכשרת ממש

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      26/04/2025 at 21:10

      וואו, עשית לי את השבוע 💜💜💜 תודה רבה רבה רבה על הפירגון. כל כך לא מובן מאליו. ריגשת אותי ממש

      Error happened.
  • Reply
    טל
    31/03/2025 at 19:29

    שלום
    האם קסנטן גאם לא יכול להחליף את הגלוטן?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      01/04/2025 at 06:03

      הי טל, לצערי לא.

      Error happened.
  • Reply
    אור
    30/03/2025 at 00:48

    היי
    קיטו מבוסס חלבון מן החי ולא כולל כלל רכיב שהגיע מקמח חיטה.. לא ניתן לקרוא לגלוטן חיטה כלל קיטו.
    זה אולי דל פחמימה.

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      30/03/2025 at 12:42

      הי אור, תודה על השאלה. העלית נושא חשוב. שים לב שגלוטן הוא חלבון ולא פחמימה ולכן ניתן להשתמש בו בתזונה דלת פחמימה וגם קיטו. כל הלחמים של לס אנד מור למשל, מבוססים על גלוטן ורוב הקטוגנים אוכלים אותם ונשארים בקיטוזיס. לפחות לפי הניסיון שלי בחמש השנים האחרונות, כמספר המומחים כך מספר הדיעות ויש שיקולים רבים בבחירת התפריט, שלא קשורים רק לתכולת פחמימה (למשל רגישויות, פרופיל רפואי ומטרות). אני אישית לא חושבת שקיטו הוא דת ולא חושבת שיש מישהו שיכול לקבוע נחרצות מה כן או לא יכול להיכלל בתזונה. אני עובדת קשה כדי שיהיו לכולם כמה שיותר אפשרויות מיטיבות ודלות פחמימה כדי שלא ניפול למזון מזיק. ההגדרות פחות חשובות לי, מכבדת את הבחירות של כולם איזה תפריט לבחור ואיזה מתכונים לאמץ 💚💚💚 יש כאן באתר מתכונים שיתאימו לכל הגישות. מהמחמירות ביותר ועד למתירניות

      Error happened.
  • Reply
    ציון מיכאל
    29/03/2025 at 21:00

    אני ציון. חיפשתי גם מין אתר כזה והנה הגעתי אליו על ידי הפרסומות .אשמח להתחבר ולקבל בהמשך הצעות למתכונים בריאים.תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      30/03/2025 at 12:43

      הי ציון, כיף שאתה פה איתי 💚 האתר פתוח לכולם באהבה וכל המתכונים מחכים לך בקטגוריות השונות. תוכל גם לעקוב אחרי באינסטגרם שם אני מפרסמת גם טיפים ומעדכנת על מתכונים חדשים

      Error happened.

    השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (43)
    • ארוחת ערב בריאה (24)
    • גלידה ללא סוכר (11)
    • חטיפים בריאים (28)
    • לביבות לפסח (8)
    • לחמים ומאפים מלוחים (32)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (5)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לראש השנה (10)
    • מתכונים לשבועות (33)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (14)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (137)
    • עוגה לפסח (55)
    • עוגות ללא סוכר (65)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (15)
    • פשטידה ללא גלוטן (10)
    • פשטידה לפסח (11)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (26)
    • קינוח טבעוני (50)
    • קינוח פרווה (77)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (20)
    • קינוחים לפסח (41)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    בראוניז פרווה

    בראוניז פרווה אקספרס ללא גלוטן משני מצרכים

    23/10/2025
    עוגת גבינה חלבון

    עוגת גבינה חלבון מעלפת מושלמת לחיטוב

    04/10/2025
    מנגו סטיקי רייס

    כמעט מנגו סטיקי רייס בריא דיאטטי

    26/09/2025
    סלט ביצים מפורק

    סלט ביצים מוחמצות מפורק לראש השנה

    15/09/2025
    פירה כרובית

    פירה כרובית מדויק בחמש דקות מתכון אקספרס

    02/08/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    המדריך לזיקוק שומן טהור — ל המדריך לזיקוק שומן טהור — לשמור לחורף. זה הסוד לכל סטייק ולכל תבשיל טוב. 
🧈 שמרו ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן מעובד לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני⁩
    הזהב של החורף- שמרו את הפוסט הזהב של החורף- שמרו את הפוסט ולא תקנו יותר לעולם שמן קנולה 

🧈 שמרו את הפוסט ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן
    חופשת חורף מפתיעה במחיר של אוטובוס לאילת … 
חברת ויז פתחה את הקו לסלוניקי וזה אומר טיסות זולות בתאריכים גמישים . הטיסה אורכת שעתיים, המחירים בעיר זולים וכל האטרקציות קרובות במרחק הליכה ברגל. האוכל טעים , מזג האוויר נעים ואנשי סלוניקי נחמדים ואדיבים. כל זה הופך את העיר ליעד אטרקטיבי לחופשת עיר קצרה ונהנתנית עם מישהו שאתם אוהבים. עונת הכריסמס היפה מתחילה כבר בראשון לנובמבר וזה זמן בו תוכלו לבקר בכל אתר ומסעדה שתרצו ללא תורים. קבלו שבע המלצות רותחות לעונה הקרה של 2026
🥐 1. Trigona Elenidis
📍 Aristotelous 19
מאפה פילו פריך אופייני לאיזור שממלאים במקום בקרם פטיסייר טרי – אחד הדברים המתוקים הכי שווים בעיר.
🍽️ 2. Mezen Salonica
📍 Katouni 1
בר מאזטים צעיר וחדשני. אל תפספסו את סלט העגבניות עם קרוטוני חרובים ובואו מוקדם כי אין הזמנות. 
🎶 3. O Todoros
📍 Vasilissis Olgas 233
טברנה משפחתית עם אוכל יווני קלאסי מסורתי  ואווירה שמחה. צ׳יפס ולביבות קישואים מושלמים. פשוט טרי וטעים 
🥙 4. Liga kai Kala
📍 Tsimiski 103
הגירוס בין הטובים בעיר! בשר נחתך דק ומוגש בנדיבות. קחו לטייק-אווי ואיכלו מול הים בכיכר אריסטו. אין ישיבה במקום 
💆‍♀️ 5. Animus Spa
📍 Tsimiski 33 (קומה 4)
עיסוי מעולה במחיר נגיש – שעה ב-30 €. חובה להזמין בווטסאפ.
🌿 6. To Aromatopoleio
📍 Vasileos Irakliou 26
חנות בוטיק לרקיחת בשמים משנת 1958 שמרקחת בשמים בהתאמה אישית. ממול יש חנות עם גרסאות מוצלחות וזולות לבשמים מפורסמים , תכינו רשימות למשפחה ולילדים 
🧀 7. Olicatessen
📍 Pavlou Mela 42
מעדניית בוטיק עם תה, שימורים, משקאות, דבש שמן זית וממתקים של יצרנים מקומיים  קטנים מכל רחבי יוון והאיים. שירות מקסים באנגלית ואפילו חלבה דלת פחמימה אמיתית.
    חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ? זה חלום או סיוט? 
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥 
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩⁩
    ⁨ ⁨ ⁨ ⁨ עוגת החלומות בגרסה ⁨	⁨	⁨	⁨	עוגת החלומות בגרסה הבריאה ששברה את הרשת 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ?
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩
    אז ניפצתי את העוגה ששברה את אז ניפצתי את העוגה ששברה את הרשת 😱😱
עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד — זה חלום או סיוט? 🍰
 אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי 
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף ולטעם – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.
    המדריך לסופלה שוקולד נדיר ה המדריך לסופלה שוקולד נדיר היחיד שתצטרכו ותכינו ברפיט. חובה  לשמור !! 
מתכון ללא גלוטן ללא קמח ואם תרצו גם ללא סוכר קיטו, נכס צאן ברזל !!
המתכון הזה הולך איתי מעל שני עשורים . ממעונות הסטודנטים ועד ארוחות גורמה וקינוחי ילדים. הוא מתאים לכל סוג של תזונה כי אפשר להכין אותו מכל סוג של שוקולד ועם כל ממתיק שתבחרו . הוא תמיד יוצא מושלם ותמיד גונב את ההצגה גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות. דפדפו שמאלה לצפות בשלבי ההכנה ⬅️⬅️⬅️
אין אחד שלא אוהב את הסופלה הזה וכשאני צריכה קינוח מהיר שמצליח באחריות וכולם אוהבים זאת הבחירה הראשונה שלי . זה אחד המתכונים היחידים שאני זוכרת בעל פה ויכולה להכין בעיניים קשורות מאחורי הגב אם תעירו אותי באמצע הלילה 😂
אגב הוא טעים בכל המצבים גם אם שכחתם בתנור ועובר הקפאה בלי בעיה (טעים גם קפוא…😂) 
אם אתם מעדיפים לעבוד עם המתכון הכתוב באתר תגיבו אני ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית ♥️
#סופלהשוקולד #מתוקבריא #קינוחבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאגלוטן #ללאסוכר
    המתכון החדש ששבר את הרשת בסדרת הקוטג׳ 
פרק שישי בסדרה הויראלית ! אחרי הפיצה , המאפינס, השקשוקה , מעדני החלבון וכדורי השוקולד … הגיעה תור העוגה!! 

🎂🎂🎂🎂ולא סתם עוגה , עוגה מפוצצת בחלבון 💪💪 ללא קמח וסוכר מארבעה מצרכים פשוטים . מספיק בריאה כדי לאכול כל יום לארוחת בוקר 🍽️. מושלמת לחיטוב , לספורטאים , דלי פחמימה וכל כל מי שרוצה לאכול בריא וליהנות מהחיים. רוצו להכין ואל תשכחו לעקוב אחרי לעוד מתכונים יבריאים ומושלמים ♥️

3 מיכלים קוטג׳ מכל סוג
2/3 כוס ממתיק אבקתי רצוי לשלב אלולוז וסוויטנגו או סוויטנגו 
4 ביצים 
חצי כוס יוגורט יווני 120 מ״ל 
גרידת לימון
שתי כפיות מחית/ תמצית וניל איכותית 
אופציונלי - סקופ עד שניים אבקת חלבון איזולט ללא סוכר

טוחנים במעבד מזון עם להב מתכת את הקוטג׳ עד לקרם חלק (חשוב לטחון טוב טוב שיהיה בלי גושים בכלל !). מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים שוב לאיחוד . אם רוצים מוסיפים גם אבקת חלבון. 
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40 דקות או עד שמזהיב ומתייצב . מצננים על השיש ומנקזים נוזלים לפני שמעבירים לקירור ( העוגה מפרישה נוזלים וזה בסדר) . העוגה מוכנה לאכילה אחרי ארבע שעות במקרר ומשביחה למחרת

אפשר לסנן את הקוטג׳ בבד חיתול לפני שטוחנים אותו ואז הוא מפריש פחות נוזלים לאחר האפיה . בכל מקרה מומלץ לנקז לפני שמעבירים למקרר
 
#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאסוכר #ללאגלוטן #חלבון #קוטג #עוגתגבינה⁩⁩⁩⁩
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.