ברד פודינג הוא מאכל שאריות מענג, שהכי כיף להתחיל איתו את היום. מתוק, חם ומנחם. תכל'ס שכחתי ממנו לגמרי. מאחר ולחם אינו בתזונה, כמובן שגם השאריות מחוץ לתחום בעבור ארוחת בוקר קטוגנית.
לדאבוני ולשמחתכם נזכרתי בו השבוע בנסיבות טראגיות, במהלך החופשה המשפחתית בתאילנד. מעל שנה אני בתזונה קטוגנית ולא אכלתי מאפים ומאכלי חיטה. על כן, הזדעזעתי לגלות שהחביתה הטעימה שאכלתי כל יום בבופה של המלון, היתה בעצם… גלגול של לחם ישן. בו במקום נדרתי, שאפתח גרסה בריאה ודלת פחמימה, שתהיה ארוחת בוקר קטוגנית מושלמת. מאז אני מכינה את הנקמה המתוקה הזאת מידי בוקר. איך לא חשבו על זה קודם?
אם אתם שותפים לפולחן ארוחת הבוקר ודלי פחמימה או שוחרי בריאות, תכירו אהבה חדשה (ישנה?). אני כל כך אוהבת ארוחות בוקר שאני מוכנה לוותר על כל ארוחה אחרת למענה ולפעמים זאת הארוחה היחידה שאני אוכלת. כאשר אני בחו"ל, אני לרוב מוציאה לחופשה קצרה גם את התזונה שלי. כמו שאמר הבכור בגיל שמונה, כשאת בחו"ל משהו אצלך עובד קשה (הכרטיס אשראי) ומשהו משתחרר לגמרי (הדיאטה).
אז, השבוע חזרנו מתאילנד וזאת הפעם הראשונה שאנחנו מטיילים כמשפחה מלפני הקורונה והפעם הראשונה שאני בחופשה בתזונה הקטוגנית. הכללים שהגדרתי לעצמי היו בלי פחמימות מובהקות (בצקים, אטריות, קינוחים), השתדלות על רטבים ללא סוכר (אבל לא מתקטננים ולא צולבים מלצרים תאילנדים בשאלות). אם פוגשים משהו מסקרן במיוחד שלא עומד בכללים, טועמים חצי כפית. רוב הזמן עמדתי בכללים. כל זה התמוטט כאשר עמדתי מול ריבוע הזהב החמים הזה, הברד פודינג, וסיפרתי לעצמי שזאת חביתה :-).
כגודל הזעזוע כך מתוקה הנקמה! עוד טרם פרקתי המזוודות ומנצלת את הג'ט לג מהטיסה (כלומר, את העובדה ששאר בני הבית ישנים..), פרצתי בסערה אל המטבח כדי לעשות צדק הסטורי ולהמציא אותו מחדש.
ברד פודינג קלאסי מתבסס על שאריות לחם לבן או חלה, אבל אלו לא ממש בריאים או דלי פחמימה. התכסיס במתכון הזה מתבסס על אפיית לחמניית באן שקדים במיקרו. אין צורך להסתמך על שאריות שכן/לא מתאימות ואין צורך לאפות לחם במיוחד. בתוך חמש דקות הברד פודינג הבריא שלכם בתנור ובתוך חצי שעה מוגש חם וריחני לשולחן. ארוחת בוקר קטוגנית, דלת פחמימה, בריאה ומענגת לפניכם. תראו מה שקצת לחם יכול לעשות…כוחה של נקמה.
מצרכים
חמש כפות קמח שקדים
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפיות תחליף סוכר אבקתי כמו סוויטנגו/אריתרטול וכד'
כף חמאה מומסת
2 ביצים
כפית חומץ תפוחים
כף מייפל ללא סוכר (למשל זה)
כף אלולוז נוזלי (למשל כאן) – אפשר גם תחליף סוכר אבקתי
2 כפות שמנת מתוקה
כף חלב שקדים (או כל חלב אחר שמתאים לתזונה שלכם)
חצי כפית תמצית וניל איכותית ללא סוכר
חצי כפית קינמון טחון- למי שאוהב, לא חובה
חופן קטן פירות יער/אוכמניות -טרי או קפוא מופשר- תוספת נחמדה, לא חובה
מעט ממתיק טחון לאבקה לפיזור מעל- לא חובה
איך מכינים ברד פודינג ללא סוכר?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו
מערבבים קמח שקדים, אבקת אפיה וממתיק אבקתי בקערה קטנה. מוסיפים חמאה שהמסתם חצי דקה במיקרו ומערבבים לבצק פירורי. מוסיפים לבצק חלבון אחד ואת החלמון שומרים בקערית בינונית נפרדת. מערבבים לתערובת אחידה במרקם של בלילה/ בצק רך מאוד. מוסיפים חומץ ומערבבים היטב. משמנים קלות קערית עמידה בחום הכי קטנה שיש לכם (כמו של קורנפלקס). מעבירים את הבלילה לקערית ומכניסים למיקרו. מפעילים על חום מקסימלי לדקה וחצי. מניחים להתקרר.
בנתיים מכינים את הרוטב – לחלמון ששמרתם בצד מוסיפים ביצה נוספת, שמנת, חלב, אלולוז, מייפל, קמצוץ מלח ומעט וניל. אם אתם אוהבים קינמון זה הזמן להוסיף אותו לרוטב. טורפים את הרוטב באמצעות מזלג לנוזל אחיד.
משמנים קלות תבנית אפיה אישית בה תכינו את המנה. כאשר הבאן מעט מתקרר מחלצים אותו מהקערית. חותכים את הבאן בסכין לקוביות או פרוסות (או קורעים בידיים). את הפיסות מניחים בתוך קערת הרוטב ומערבבים בכף כך שייספג ברוטב מכל צדדיו. שופכים את פיסות הבאן הספוגות ברוטב לתבנית המשומנת ומסדרים זו לצד זו בצפיפות. בשלב זה ניתן לפזר מעל ובין הפיסות מעט פירות יער. אופים בשליש התחתון של התנור כ 25 דקות או עד שמתייצב ומזהיב יפה. אם רוצים, לפני ההגשה מנפים מעט אבקת ממתיק מעל דרך מסננת קטנה או מגישים עם מייפל ללא סוכר. מגישים חם!
6 Comments
חופית
17/12/2022 at 15:32הכנתי, יצא מצוין !
אהבתי מאוד.
תודה !
טליה בנימיני
18/12/2022 at 06:16איזה כיף לשמוע 🙂 🙂 תודה רבה על השיתוף
מתן
29/10/2022 at 21:12פצצה של מתכון. תוספת קטנה של שמן קוקוס משדרגת אפילו יותר. תודה!
טליה בנימיני
29/10/2022 at 23:06איזה כיף שאהבת 🙂 תודה רבה על השיתוף
יבגני
01/10/2022 at 00:34אפשר לשאול מה מטרת החומץ? נתקלתי כבר במספר מתכונים.
למיטב ידיעתי, בשונה מסודה לשתייה, אבקת אפייה מודרנית באה עם כל החומרים שצריכים כדי "להפעיל" אותה ולא דורשת תוספת רכיב חומצי.
טליה בנימיני
01/10/2022 at 17:35הי יבגני, תודה רבה על השאלה. אתה כמובן צודק, ברוב המתכונים אני משתמשת רק באבקת אפיה וזה עושה את העבודה. עם זאת, יש מתכונים מסוימים בהם התסיסה של אבקת האפייה עם החומץ משמעותית לאווריריות של התוצאה. במיוחד כאשר קמח שקדים אינו ממש תופח באפיה כמו קמח רגיל . במתכון הזה התסיסה עם החומץ משנה את המרקם הסופי כך שהוא יוצא קרוב מאוד למרקם של לחמניית "באן" שהוא מאוד מאוד רך ואוורירי. אפשר להכין את הלחמנייה גם ללא חומץ, אך היא תצא יותר דחוסה ותספוג פחות את נוזלי הפודינג…