מאז שגיליתי כמה קל וכיף להכין בבית ממתקי ג'לטין אני לא משתמשת בתוספי קולגן ואם מישהו שואל אותי איזה קולגן הכי מומלץ אני שולחת אותם מיד לאתר. אמת שיש לנו כבר מתכון של סוכריות גומי בריאות ללא סוכר אבל כמות הג'לטין בו יחסית צנועה. עוגת הקולגן שכאן משנה את כללי המשחק ! לא רק שיש בה כמות יפה של קולגן, היא גם משביעה מאוד. במחיר קלורי צנוע תקבלו ממתק גדול ומספק. נטול פחמימות ורגשי אשם, שאפשר לאכול די בלי חשבון. אני ממליצה מאוד להשקיע בג'לטין מבקר אוכל עשב שהוא מקור איכותי בהרבה לקולגן מאשר ג'לטין דגים. זה הקולגן הכי מומלץ (אחרי ציר בקר מעצמות שרובנו לא נעמוד להכין…)
מצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 (ראו אופציות ותחליפים בהערות)
שש כפות גדושות ג'לטין מבקר אוכל עשב (למשל כאן)
ליטר (4 כוסות) קרם קוקוס (לגרסה דיאטטית במיוחד אפשר להחליף בחלב קוקוס דל שומן)
2/3 כוס תחליף סוכר אבקתי (מומלץ אלולוז)
2 כפות גדושות אבקת קקאו הולנדי / מעל 20% שומן
3 כפות אינולין (למשל כאן) – לא חובה – ראו הסבר בהערות
שתי כפיות תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
איך מכינים עוגת ג'לטין – איזה קולגן הכי מומלץ ?
מכינים שתי קעריות חסינות חום ובכל אחת מניחים שלוש כפות גדושות ג'לטין ושש כפות מים. מערבבים ומניחים לג'לטין להיספג. בינתיים מכינים את שתי המאסות:
מכינים את המאסה הלבנה: מניחים בקערה חסינת חום שתי כוסות (חצי ליטר) קרם קוקוס , ארבע כפות גדושות תחליף סוכר ואינולין במידה ובחרתם להוסיף. מחממים לדקה במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים להמסת הממתיק
מכינים את המאסה הכהה : מערבבים בקערית קקאו עם שש כפות גדושות של ממתיק ומועכים את כל גושי הקקאו. אל קערה גדולה שופכים חצי ליטר קרם קוקוס ומחממים דקה במיקרו. מוסיפים וניל, מלח ואת היבשים. מערבבים היטב לנוזל אחיד ללא גושים.
מעבירים קערית ג'לטין למיקרו ומחממים עשר שניות. אם הג'לטין לא נמס והפך לנוזל מחממים לעשר שניות נוספות. מעבירים כף מהמאסה הלבנה לתוך קערית הג'לטין המומס ומערבבים. כשאחיד מוסיפים כף נוספת מהמאסה לתוך הג'לטין ומערבבים שוב. אחרי שלוש כפות מעבירים את תערובת הג'לטין לקערה הגדולה ומערבבים הכל לבלילה אחידה. חוזרים על התהליך עם המאסה הכהה (מחממים ג'לטין ומערבבים בשיטה של איחוד תערובות עם המאסה לתערובת אחידה)
הרכבת העוגה:
מעבירים את שתי המאסות לכדי מזיגה. מוזגים אל התבנית מעט ממאסה אחת ומעבירים את התבנית לעשר דקות של צינון במקרר. אם התבנית סיליקונית כדאי להניח על מגש. כשהמאסה מעט מתייצבת מוזגים מעליה מעט מהמאסה השניה וחוזר חלילה עד לסיום הכמות. מניחים לעוגה להתייצב למשך הלילה במקרר. לחילוץ העוגה מושכים/ צובטים את הג'לטין כלפי מרכז העוגה. אם הוא מספיק יציב הוא נחלץ בקלות. אם הוא מתחיל להיקרע ולא נשלף יפה העבירו את התבנית לשעתיים למקפיא לפני החילוץ. יציבות המאסה תלויה בין השאר בסוג ואיכות הג'לטין והאם הוספתם אינולין.
הערות
- ניתן להכין את המעדן בכל תבנית, גם בתבניות אישיות. ניתן להכין רק בטעם אחד (שוקולד או קוקוס)
- לא אוהבים טעם של קוקוס? אפשר להחליף אותו בשמנת סויה של אלפרו (5% לגרסה הדיאטטית) או שמנת להקצפה לגרסה חלבית עשירה. להעשרת הטעם מומלץ להוסיף שתי כפיות מחית/תמצית וניל לבלילת השמנת.
- אינולין הוא סיב תזונתי בריא שמוריד את רמת הסוכר בדם. בשילוב עם ג'לטין הוא תורם למרקם פחות גומי ויותר קרמי ו"מוסי". בעיני המעדן טעים יותר בתוספת אינולין אך קחו בחשבון שהמרקם הקרמי קשה יותר לחילוץ וכנראה ידרוש הקפאה.





עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?