חגי תשרי השנה עמוסים לי מהרגיל רגשית ופיסית. כמה סימבולי שהם רגע התבוננות על מעגל החיים. רגע לפני החג נפרדנו מחברה יקרה שנהגתי לבשל למענה בשנות מחלתה. בספטמבר הבן הגדול חוגג בר מצווה ובין אירועי פרידה, הפקת אירועים לחברים ומשפחה, חופשה זוגית קצרה מידי ונסיעת עבודה שהסתבכה, לקחתי על עצמי כמה פרויקטים חברתיים. לאדם כמוני, שחייב שהכל יהיה מושלם פלוס, חשוב לפעמים לחזור לבסיס. קרקרים ללא גלוטן מקמח שקדים ו… מים , היו שיעור בפשטות שהגיע לי בול בזמן.
שבועות רבים ביליתי כל שניה פנויה במטבח, במעשי כשפים ואלכימיה, כדי שתהיה עוגת תפוחים (בלי תפוחים) טעימה גם לסוכרתיים. שיהיו דובשניות בטעם המקורי ושתהיה עוגת דבש ללא דבש או קמח או סוכר לפאר את שולחן החג של כולם. שיעורי הזום שאני מעבירה בהתנדבות לגמלאים בחגים הם כבר מסורת ובחודשים האחרונים אימצה אותי גם העמותה לעזרה מיידית לניצולי שואה. בכל יום בחודש האחרון הכנתי עוד קצת עוגיות, עוגות ושוקולדים למקפיא, כדי שאוכל להכין מעל מאה מארזים לחלוקה לניצולים סוכרתיים בראש השנה.
עם כל העומס והמתכונים הבלתי אפשריים, אחרי שהעברתי קישוא תמים טיפולי המרה בשידור חי כדי שיהפוך לתפוח, באמת שחיפשתי בייסיק. פעם, כל סוג של לחם סימל לי פשטות. בסיס פירמידת המזון. מאז ש"תכנתתי" את עצמי מחדש, הפחמימות הפשוטות כבר לא במשוואה. חיפשתי אוכל פשוט ומזין, שמכינים בדקות וילך טוב עם קצת גבינה או לבד.
ככה בא לי הרעיון להכין קרקר ללא גלוטן מקמח שקדים ומים בלבד. הפשוטים בתבל. התוצאה מפתיעה. הקרקרים האלו הם ההוכחה שבריא יכול להיות הכי קל והכי טעים שיש! אני מוסיפה להם מעט מלח ותבלינים לפי מה שיש בבית. התוצאה חמאתית, פריכה, עשירה ושונה בכל פעם לפי התבלינים שתוסיפו.
מצרכים
כוס קמח שקדים (כ 110 גרם)
רבע כפית מלח
רבע כפית אבקת שום גבישי
שלוש כפות מים
כפית תבלינים לבחירתכם (לא חובה) – טימין, זעתר, אורגנו, קצח, רוזמרין, פפריקה, שמיר וכו' (ראו הערות)
איך מכינים קרקרים ללא גלוטן מקמח שקדים ?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו.
מערבבים בקערה קמח שקדים, מלח ואבקת שום (אם בחרתם תבלין נוסף הוסיפו גם אותו). מוסיפים מים באמצעות כף שמעלים מכוס מלאה. זאת הדרך להבטיח כמות מדויקת. מערבבים ומועכים בכף לבצק פירורי שמתאגד לגוש בלחיצה. אוספים לכדור ומניחים על נייר אפיה (או גיליון סיליקון). מניחים גיליון נייר אפיה נוסף מעל הבצק ומשטחים עם מערוך למלבן דק בעובי חצי ס"מ. מיישרים בעזרת סכין וחותכים בסכין או גלגלת פיצה לריבועים בגודל הרצוי.
אופים בשליש תחתון כ 15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומקררים. מפרידים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה כשבוע בטמפרטורת החדר.
הערות
- הקרקרים טעימים כפי שהם אך תוכלו לגוון ולהשתמש בכל תבלין שאתם אוהבים או להוסיף גרעינים וזרעים.
- שילובים מוצלחים : שום וטימין/רוזמרין/אורגנו /שמיר טרי או יבש. קצח ורוזמרין. פפריקה מעושנת (לא יותר מחצי כפית) בתוספת שתי כפות פרמזן מגורד
- אפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות גרעינים ו/או זרעים (צ'יה, חמניה, דלעת, שומשום וכו')
- במיוחד לימים שבהם לא בא לכם להפעיל תנור (או לקום מהכורסא) אבל בכל זאת בא לכם נשנוש בריא, הכנתי לכם את רשימת המומלצים שלי באיהרב. אותם יש לי תמיד בבית לכל תרחיש 🙂
12 Comments
חן
25/04/2024 at 19:28זה יוצא קריספי? ואם לא, אז איך אפשר לגרום לזה לצאת קריספי?
טליה בנימיני
25/04/2024 at 19:44הי חן, זה בהחלט יוצא די קריספי אבל הפריכות יורדת בהדרגה אחרי יומיים שלושה. אם את מחפשת מתכון פריך מאוד ממליצה על המתכון החדש לנאצ'וס שיוצא פריך ברמת דוריטוס 🙂
הגר
22/04/2024 at 11:03מושלם!
טליה בנימיני
23/04/2024 at 10:51איזה כיף לשמוע ❤️❤️ תודה רבה וחג שמח
שוש
09/09/2023 at 19:39הי, התמכרנו! מכינים אחת לשבוע שבועיים. פעם מלוח ופעם מתקתק עם קינמון ומעט מייפל.
פשוט מעולה ומתאים לתזונה שלנו.
האם את יודעת לומר כמה קלוריות יש בקרקר?
או בכל הכמות לפי המתכון.
תודה רבה
טליה בנימיני
09/09/2023 at 20:08הי, איזה כיף ששיתפת ❤️ תודה רבה . אם תחלקי ל 24 מנות כמו בתמונה זה יוצא קצת פחות מ 30 קלוריות לקרקר.
אסנת
15/03/2023 at 18:41וואו מושלם וממקר
טליה בנימיני
15/03/2023 at 20:00ממש שמחה לשמוע, תודה רבה ששיתפת
רחל
13/02/2023 at 10:44את יודעת אם אפשר להכין גם משאריות שקדים שנסחטו לחלב? צריך להוסיף מים?
טליה בנימיני
13/02/2023 at 23:54הי, תודה על השאלה. לא ניסיתי אז לא יודעת להגיד, שתפי אם מנסה. אני מכינה בראוניז מהשאריות 🙂
שרה
25/01/2023 at 10:03לא יאומן!! הייתי די סקפטית, אבל בגלל שזה באמת כל כך פשוט הייתי חייבת לנסות.
פשוט קסם!!
רק לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "מאחסנים בקופסה אטומה כשבוע בטמפרטורת החדר."
את מה מאחסנים? הכל מאוחסן בבטן 🙂
טליה בנימיני
28/01/2023 at 01:33איזה כיף לשמוע…! תודה רבה רבה על הפירגון, שימחת את ליבי וצחקתי בקול רם 🙂 אני רושמת איך לאחסן לשם נימוס בלבד והתחשבות בבני תרבות. גם אצלי החומר המסווג "נגרס" באופן מיידי כדי לא להשאיר עדויות מחשידות 🙂