יש אינסוף מתכונים לקרוטונים. רובם מכילים בעיקר פחמימה ריקה (לחם יבש) ושמן . בעטיים אנחנו פוגשים לסבב ב' את החלה הלבנה, שכבר התפיחה לנו את הירכתיים בשבת. מה שנקרא "חטא על פשע". המתכון הבא הוא תכסיס מתוכסס מארץ הקונץ תכסיס. בעזרתו תכינו קרוטונים קטוגניים, שהם לא רק מזינים ובריאים יותר וללא גלוטן. אלו קרוטונים אקספרס, שייקחו לכם רק חמש דקות עבודה על השעון. הרבה פחות מכל מתכון "רגיל" ועתיר פחמימה ריקה.
תוכלו ממש להכין אותם בזמן אמת, בעוד המרק מתחמם. בזכות ההכנה במיקרו אפשר לחסוך בכמות השמן ולקבל תוצאה טעימה בדקות ספורות. הקרוטונים האלה כל כך פריכים וטעימים שאצלנו הם נאכלים כחטיף ועד שהתחמם המרק, מקום קבורתם לא נודע. בקלות תוכלו לגוון את המתכון בעזרת תבלינים ולקבל בכל פעם קרוטונים בטעם אחר (המלצות בהערות). שמרו לכם קצת קרוטונים כאלה בשקית עם סגר או קופסה אטומה ותוכלו לשדרג בקלות את הסלט או המרק היומי בבית או במשרד.
מצרכים
4 כפות קמח שקדים
כף אבקת חלבון בטעם ניטראלי (למשל כזאת) – ראו עוד אפשרויות בהערות
קמצוץ קטן מלח
כפית גדושה אלולוז אבקתי למשל כאן
חצי כפית אבקת שום גבישי
כפית אבקת אפיה
חלבון ביצה לארג'
שתי כפות שמן זית
קרוטונים מתכון להכנה במיקרו
בקערה קטנה מערבבים את היבשים – קמח שקדים, אבקת אפיה, ממתיק, מלח, אבקת חלבון. מוסיפים שמן זית וחלבון ומערבבים לבלילה אחידה. את הבלילה נעביר לתבנית קטנה מסיליקון / קערית משומנת חסינת חום וננער קצת כדי ליישר את פני השטח. נבשל במיקרו בעוצמה גבוהה למשך שלוש דקות, נחלץ את המאפה המוכן ונקרר על השיש. כאשר המאפה חמים אך לא רותח נחתוך אותו לקוביות בעזרת סכין שף גדולה. את הקרוטונים המוכנים נאחסן (לאחר צינון מוחלט) בקופסה אטומה או בשקית עם סגר עד שבוע ללא קירור. אני מכינה את הקרוטונים בתבנית סיליקון קטנה בגודל 9X9 סופר שימושית ללחמים, עוגות ומאפים קטנים שניתן להזמין מאמזון כאן
הערות
- לגיוון ניתן להוסיף לבלילה חצי כפית של תבלין יבש נוסף שאוהבים – למשל טימין, פטרוזיליה, אורגנו, זעתר, פפריקה…
- ניתן להשתמש בכל אבקת חלבון בטעם ניטראלי .תוכלו למצוא מספר המלצות בריאות במדריך שכתבתי על אבקות חלבון ללא סוכר
- לכל מיקרו עוצמה שונה ופיזור חום אחר. המאפה אמור לצאת מהמיקרו זהוב ולאחר צינון להפוך לפריך מאוד. אם המאפה עדיין רך בתום הזמן, החזירו אותו לעוד חצי דקה וחוזר חלילה עד לקבלת התוצאה הרצויה. אם המאפה השחים יתר על המידה נסו בפעם הבאה להוריד חצי דקה.
- לרשימת תחליפים נוספים וחומרי גלם בריאים ודלי פחמימה כדאי לבדוק את המדריך שכתבתי על מוצרי קיטו
- הלינק לאמזון הוא חלק מתכנית השותפים של החברה. במידה ותרכשו את המוצר מהלינק אני אקבל על כך זיכוי סמלי בחנות. בעזרתו אוכל לרכוש מוצרים נוספים שיאפשרו לי להמשיך ולפתח את האתר ולהוסיף מתכונים וטיפים לשימושכם.

6 Comments
שירה
18/12/2024 at 17:07היי, האם ניתן להמיר אבקת חלבון במשהו אחר?
טליה בנימיני
18/12/2024 at 18:51הי, קוראים דיווחו לי שהצליחו עם המתכון גם ללא אבקת חלבון. לדעתי התוצאה יותר מוצלחת עם
פאני אוחיון
01/11/2024 at 01:03טליה תודה רבה על המתכון הנהדר הזה.
הזוי כמה קל וטעים יצא!!!!
ממליצה בחום!!!
🙌🏻🫶🏻❤️❤️❤️
טליה בנימיני
01/11/2024 at 21:38ריגשת 😘איזה כיף שאת כאן איתי. שבת שלום
ליבוביץ בת אל
26/10/2024 at 20:26ממליצה בטירוף לאחר שמוציאים מהמיקרו, לפרוס לפרוסות
להכין שום וחמאה בסיר קטן, אפשר גם פסטו
למשוח את הפרוסות ולהכניס לץנור להשחמה
אחלה לחם שום
טליה בנימיני
27/10/2024 at 18:52איזו המלצה נהדרת ! תודה ששיתפת , בטוחה שהרבה ינסו וגם אני ❤️