השילוב בן פרחי הכרובית הלבנים לראשי הברוקולי הירוקים יוצר פסיפס דרמטי שמתגלה מחדש בכל פרוסה. אין אחת שדומה לקודמתה וכל ביס משחק לנו בפה עם ירקות פריכים מתובלים היטב ומחוברים ברוטב רך וטעים. בניגוד למראה הדרמטי ההכנה קלה ממש. פשטידת ברוקולי וכרובית נותנת לירקות את מלוא הבמה.
הרוטב המוצלח משמש כאן כסוג של "דבק" מתובל. הוא עוטף ומחמיא לירקות אך לא בא להחליף את מקומם. הפשטידה אינה מכילה קמחים כלל. בזכות המינונים והרוטב העז והמדויק, התוצאה בריאה יותר ובסופו של דבר אתם אוכלים בעיקר ירקות. ניתן להכין את הפשטידה בתבניות מאפינס ולקבל פשטידות אישיות.
ברוקולי או כרובית? כירקות בריאים ודלי פחמימה במיוחד, הנסיך הירוק והנסיכה הצחורה מככבים אצלי במטבח באופן קבוע. איזה כיף שלא צריך לבחור ביניהם! לא יודעת מה אתכם, אני תמיד הייתי טיפוס של גם וגם. FOMO אמיתית, מאלה שמזמינים את כל הקינוחים במסעדה כדי לטעום מהכל. מאלה שקונים את החולצה שאהבתי בשני הצבעים. נטייתי להגזמה סיבכה אותי במסעותיי הקולינריים בעולם, עת דרשתי מהמלצר הנדהם לאפשר לי לטעום מכל פריט על מגש הגבינות.
תמיד הרגשתי שפורמט ארוחת טעימות במסעדות שף הומצא בשבילי. נהגתי לגרור את הבודי בילדר הצעיר על פני יבשות שלמות ולהביא אותו עד קצה גבול הקיבולת הגסטרונומית שלו. את שלי, אגב, אני עדיין מחפשת. ואז המציאו לנו את המושג FOMO כדי לתאר את הפרפקציוניזם הדיגיטלי של דור ה Y. גם אם אתם לא מתחברים לאבחנה הפסיכיאטרית של דור שלם, פשטידת ברוקולי וכרובית היא מעדן מושלם לכל מי שלא אוהב להתלבט (או סתם מצא במקרר נסיך וגם נסיכה). ואני אומרת, למה בכלל צריך לבחור ?
מצרכים לפשטידה בגודל 15/20 או תבנית 18 עגולה
חצי ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים /בינוניים כ 170 גרם (או קפוא מופשר ומסונן) – בלי הגזעים העבים
חצי ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים/בינוניים כ 170 גרם (או קפוא מופשר מסונן)
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה (אפשר גם יוגורט יווני)
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק (אפשר גם צ'דר או כל גבינה קשה עזת טעם שאוהבים)
חצי כפית מלח
רבע כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
3 ביצים
חופן נדיב גבינת מוצרלה לציפוי
איך מכינים פשטידת ברוקולי וכרובית ?
מחממים תנור ל 200 מעלות על מצב טורבו
אם משתמשים בירקות טריים מבשלים אותם מראש : מבשלים את פרחי הכרובית שפירקתם בכלי שמתאים למיקרוגל 6 דקות על עוצמה גבוהה. את הברוקולי מבשלים באותה צורה כ 3 דקות. ניתן גם לבשל בסיר עם מים רותחים עד לריכוך . המטרה היא להגיע לירקות חצי מבושלים במצב "אל דנטה", אל תביאו אותן למצב סמרטוטי. אם משתמשים בירקות קפואים פשוט הפשירו אותם על השיש, אין צורך בבישול מקדים.
בזמן בישול או הפשרת הירקות מכינים את המילוי : בקערה קטנה טורפים ביצים , שמנת, תבלינים ופרמזן. משמנים קלות תבנית אפיה ומסדרים את פרחי הברוקולי והכרובית בתוכה בצפיפות. מוזגים מעל את הציפוי ומרווחים קצת בכף או עם הידיים כדי לפזר את המילוי. לוחצים קצת על הירקות מלמעלה ודוחסים אותם לתוך המילוי כדי לוודא שכל הפרחים מכוסים.
מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים בשליש התחתון של תנור חם עד שמשחים היטב ויציב, כ 30 דקות.
שומרים את הפשטידה בכלי אטום במקרר לשלושה ימים. ניתן להקפיא אותה לחודשיים כשהיא עטופה היטב, אך קחו בחשבון שמרקם הירקות לאחר הפשרה פחות פריך.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?