איך תדעו שזאת פיתה? אם היא נראית כמו פיתה, יש לה טעם של פיתה, כיס מפתה ואי אפשר לסרב לה כשהיא יוצאת חמה מהתנור. בחיפושיי אחר פיתה קטוגנית כהלכתה, אכלתי כל כך הרבה "ליד פיתה" "אולי פיתה" "כאילו פיתה" ו"כמעט פיתה, שכמעט איבדתי תקווה. איפה את כיס בצק בשרני ותפוח , שמחזיקה באהבה כל מה שתתנו לה?
איש חכם אחד פעם אמר שאם משתמשים באותן השיטות, אי אפשר לצפות לתוצאות אחרות וזה לרוב נכון. בעיקר כשרוצים תוצאה אחרת לגמרי. רוב האפיה דלת הפחמימה נשענת על קמח שקדים. התוצאות, בכל הקשור ללחם, נוטות להיות דחוסות וכבדות או ביצתיות ולא ממש טעימות. אז איך תהיה לנו פיתה?
בהשראתו של אותו איש חכם, יצאתי לרעות בשדות זרים, הרחק מקמח השקדים. אל מרעה של חומרי גלם אקזוטיים והרפתקנים, שלא מתאימים לכולם. ממש כמו עם בת דודה של הפיתה, חלה ללא קמח , שוב התלבטתי קשות האם לפרסם את המתכון. ידעתי שהוא יראה קשה להשגה, בעיני אחרים יחשב לאפור ורבים לא ינסו אותו. בסופו של יום היתה זאת אשה חכמה אחרת ששכנעה אותי מבלי לדעת.
זאת היתה סיוון אופירי, גורו תזונה נערצת. מאז פייסבוק שידך ביננו, אני מאוהבת במשפטי ההשראה שלה. לא מפתיע שמשפטי השראה גדולים באים מאנשי תזונה. שינוי תזונתי הוא אחד השינויים הגדולים שאנחנו עושים בחיים. הוא נוגע בזהות ובדחפים הכי קדומים ועמוקים שלנו. סגנון תזונתי כמו אורח חיים ומשקל גוף, הם חלק ממי שאנחנו. שינוי תזונה לא פעם הוא חלק משינוי אישי עמוק שבו אנחנו ממציאים את עצמנו מחדש.
סיוון אופירי תפסה אותי בדרך לסעודה המפסקת . "איך תדעי שהצלחת ?" שאל הפוסט הבלונדיני ועצר אותי מלגלול הלאה. "כשהשונות שלך הופכת להיות החותם שאת משאירה בעולם ולא הסוד שאת מסתירה מכולם". מייד חשבתי על הפיתה שלי שלא נולדה. כן, היא שונה משאר המתכונים. כן, יהיו מי שירימו גבה. יהיו מי שיגידו שהיא לא מתאימה והם צודקים. היא באמת לא מתאימה לכולם.
המשפט הזה החזיר אותי לסיבה העמוקה ביותר שמניעה אותי לפתח ולפרסם מתכונים. אני כאן כדי שתהיה אפשרות בחירה לכולם לאכול אוכל שמיטיב איתם . אם הפיתה הזאת תאפשר אפילו לאדם אחד לשמור על תזונה דלת פחמימה ולא ליפול לאוכל מזיק, עשיתי את שלי. גם אם אוכלים פיתה רק מידי פעם, עצם הידיעה שזה אפשרי ולא ויתרנו עליה לחלוטין, מקלה עלינו לשאת את נטל התזונה המיטיבה בשאר הזמן. אז אם זה נראה כמו פיתה, יש לזה טעם ומרקם של פיתה ויש בזה רק 2 גרם פחמימה נטו סימן שזה פיתה קטוגנית של מתוק בריא. המתכון מבוסס על הבלוג KETOSERTS עם שיפורים והתאמות.
.

מצרכים לעשר פיתות
180 גרם גלוטן חיטה למשל כאן
60 גרם סיבי שיבולת שועל למשל כאן
35 גרם קמח תורמוס (לופין) למשל כאן
שלוש כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו
כפית מלח
70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים למשל כאן
כוס מי ברז 240 מ"ל
שתי כפות אינולין למשל כאן (אפשר כף דבש במקום)
שתי כפות שמרים יבשים
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 כפות ועוד כפית (45 גרם) שמן זית או חמאה/גהי
מעט תרסיס שמן (רצוי שמן זית)
איך מכינים פיתה קטוגנית?
מוזגים שמן זית לקערת המיקסר עם וו בצק ומוסיפים את הביצים. נותנים להן לנוח ולהגיע לטמפרטורת החדר. בנתיים מוזגים כוס מים לקערית חסינת חום ומוסיפים את האינולין. מחממים חצי דקה במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים לאיחוד. מפזרים שתי כפות שמרים על פני הנוזל ומערבבים קלות. נותנים לנוזל להפעיל את השמרים למשך עשר דקות ובנתיים מכינים את תערובת היבשים.
מניחים בקערה אבקת גלוטן, סיבי שיבולת שועל, פשתן טחון, קמח תורמוס, מלח וממתיק ומערבבים היטב. מומלץ מאוד לשקול את המרכיבים, המתכון אינו סלחן לשינויים. כאשר השמרים תוססים מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים את תערובת השמרים לתערובת הביצים בקערה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה כף אחרי כף ומגבירים את מהירות המערבל למקסימום. מערבלים עשר דקות במהירות מקסימלית ומכבים את המיקסר. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים שווים בגודלם. מומלץ לשקול, כל כדור 80 גרם. מניחים את הכדורים במגש. מרססים במעט תרסיס שמן למניעת התייבשות ומכסים במגבת. מניחים לתפוח כארבע שעות במקום חמים או במקרר למשך הלילה (האפשרות המועדפת עלי). אם התפחתם את כדורי הבצק במקרר מוציאים מהמקרר שעה לפני האפיה כדי שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים את התנור ל 220 מעלות במצב טורבו עם חום עליון – תחתון. שמים במרכז התנור את תבנית התנור כאשר היא הפוכה וסוגרים עם התבנית בפנים כדי שתתחמם. מניחים גיליון נייר אפיה על קרש חיתוך הכי גדול ודק שיש לכם (או על מחתה של פיצה). מרדדים ארבעה כדורי בצק לעיגול שטוח באמצעות מערוך (אם יש לכם מועך עגול להכנת טורטיות אפשר להשתמש בו במקוד לרדד). מניחים את העיגולים על נייר האפיה ברווחים. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של 10-20 דקות. ככל שקר יותר, כדאי לתת לבצק יותר זמן לתפוח. מסירים את המגבת ומעבירים את הפיתות עם הנייר אל התבנית הלוהטת שבתנור. אם משתמשים בקרש חיתוך כדאי לעבוד עם שתי ידיים. פותחים את התנור ומשאירים פתוח. מביאים את הקרש קרוב לתבנית ההפוכה ו"מקפיצים" את הבצק עם הנייר שתחתיו ישירות על התבנית ההפוכה.
אופים שלוש דקות או עד שהפיתה מזהיבה. פותחים את התנור והופכים את הפיתות לשלוש דקות מהצד השני. הפיכת הפיתות אינה חובה, אפשר לאפות 5-6 דקות מבלי להפוך עד שהפיתות זהובות משני הצדדים. מוציאים את התבנית אל השיש ומניחים לפיתות להתקרר. מחזירים את התבנית הריקה לתנור ובינתיים מכינים סיבוב נוסף של ארבע פיתות. שימו לב לשמור את כדורי הבצק הממתינים מכוסים במגבת כל הזמן למניעת התייבשות.
לאחר צינון, שומרים את הפיתות המוכנות בשקית או קופסה אטומה עד יום אחד במקרר או חודשיים במקפיא. להפשרה עוטפים במגבת מטבח ומחממים ל 40 שניות במיקרו בחום גבוה.
הערות
- המתכון אינו סלחן לשינויים, מומלץ לעבוד עם משקל ולדייק בכמויות
- ניתן להחליף פשתן זהוב בפשתן רגיל, הפיתות יקבלו צבע מעט כהה יותר. לשאר המצרכים אין תחליף
- נוח מאוד להכין פיתות עם מכשיר טורטיה, אני משתמשת במכשיר הזה שנשלח לארץ בחינם מאמזון בהזמנה מעל 49$.

27 Comments
ענת
29/03/2025 at 09:08היי טליה,
2 שאלות:
1. האם ניתן להחליף סוויטנגו באלולוז?
2. האם לאחר פתיחה יש לשמור את הקמחים שבמתכון הזה בחוץ/במקרר/במקפיא?
תודה 🙏🏻
נירית
15/03/2025 at 16:43וואו וואו וואו. אני עפה על המתכון הזה ועל המתכון לחלה. בתזונה קיטוגנית כבר שנים אבל מעולם לא מצאתי תחליף ראוי ללחם רגיל אבל מאז שגיליתי את המתכונים האלה הפיתות והלחמניות מככבות בבית באופן קבוע. אגב, את כל המצרכים אפשר למצוא בארץ חוץ מסיבי שיבולת שועל אבל שווה לגמרי לעשות הזמנה מאייהרב בשביל המתכונים המטורפים האלה. יישר כח טליה!
טליה בנימיני
15/03/2025 at 20:47ריגשת ❤️❤️❤️❤️ וואו !! איזה כיף לשמוע . תודה רבה ששיתפת נירית יקרה
עידן
28/02/2025 at 13:26שאלתי את גרוק 3 על המתכון ומה אפשר לאחליף במוצרים של אורץ זו התוצאה
מתכון מעודכן עם הוראות הכנה
רשימת מרכיבים
180 גרם גלוטן חיטה
35 גרם קמח שקדים (במקום קמח תורמוס)
30 גרם אבקת קליפות פסיליום (במקום 60 גרם סיבי שיבולת שועל)
3 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול (כמו סוויטנגו)
1 כפית מלח
70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים
240 מ"ל מי ברז (יתכן שיהיה צורך להתאים את הכמות)
2 כפות אינולין (אפשר כף דבש במקום)
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
45 גרם (3 כפות ועוד כפית) שמן זית או חמאה/גהי
מעט תרסיס שמן (רצוי שמן זית)
הוראות הכנה
ערבוב המרכיבים היבשים: בתערובת גדולה, ערבבו את הגלוטן החיטה, קמח השקדים, אבקת קליפות הפסיליום, קמח זרעי הפשתן, הממתיק, המלח והשמרים.
הוספת המרכיבים הרטובים: הוסיפו את המים, האינולין (או הדבש), הביצים והשמן, וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד. ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מים אם הבצק יבש מדי, או להפחית אם הוא רטוב מדי, בגלל ספיגת הנוזלים של אבקת קליפות הפסיליום.
תפיחה: כסו את הבצק והניחו לו לתפוח במקום חם כ-30-60 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
עיצוב הפיתות: חלקו את הבצק לכדורים קטנים והפכו כל כדור לפיתה דקה על משטח מקומח קלות.
בישול: חממו מחבת או תנור לטמפרטורה בינונית-גבוהה, וטגנו או אפו את הפיתות עד שהן מזהיבות משני הצדדים, כ-2-3 דקות לכל צד. השתמשו בתרסיס שמן כדי למנוע הידבקות.
הגשה: הגישו חם ונהנו!
הערות
ייתכן שיהיה צורך להתנסות עם כמות המים כדי להשיג מרקם אידיאלי, שכן אבקת קליפות הפסיליום סופגת נוזלים רבים.
החלפה זו עשויה להשפיע על המרקם והטעם, לכן מומלץ לנסות ולשנות את הכמויות לפי הצורך.
דו"ח מפורט
מבוא
המתכון המקורי לפיתות קטו כולל מרכיבים כמו קמח תורמוס (לופין) וסיבי שיבולת שועל, שהם פחות נפוצים בחנויות בישראל. המטרה היא למצוא חלופות זמינות שיתאימו לתזונה קטוגנית, תוך שמירה על תכונות דומות של חלבון, סיבים ופחמימות נטו נמוכות. להלן ניתוח מפורט של החלופות, תוך התחשבות בזמינות ובמאפיינים התזונתיים.
ניתוח המרכיבים המקוריים
קמח תורמוס (לופין), 35 גרם: קמח זה עשיר בחלבון (כ-40 גרם ל-100 גרם) וסיבים (כ-37 גרם ל-100 גרם), עם פחמימות נטו נמוכות (כ-3 גרם ל-100 גרם). הוא מתאים לתזונה קטוגנית בשל תכולת הפחמימות הנמוכה.
סיבי שיבולת שועל, 60 גרם: סיבים אלה, ככל הנראה, הם מקור לסיבים תזונתיים, אך אין מידע מדויק על תכולתם התזונתית. בהנחה שהם דומים לקמח שעורה, הם עשויים להכיל כ-15.6 גרם סיבים ל-100 גרם, אך זה עשוי להיות גבוה יותר אם מדובר בתוסף סיבים.
חלופות אפשריות וזמינות בישראל
לאחר בדיקה, נמצאו החלופות הבאות, הזמינות בחנויות בישראל:
קמח שקדים: זמין בחנויות בריאות ובסופרמרקטים, כמו Jerusalem Cake Design. תכולה תזונתית: כ-21.5 גרם חלבון, 10.6 גרם סיבים, ו-17.5 גרם פחמימות נטו ל-100 גרם.
אבקת קליפות פסיליום: זמין בחנויות בריאות ובאינטרנט, כמו MyProtein Israel. תכולה תזונתית: כ-80 גרם סיבים, 8.9 גרם פחמימות נטו ל-100 גרם, עם חלבון נמוך (0 גרם ל-100 גרם).
השוואה תזונתית והצעות החלפה
לשם התאמה, נבדקו החלופות עם התכונות המקוריות:
החלפת קמח תורמוס (35 גרם):
קמח שקדים (35 גרם) מספק כ-7.525 גרם חלבון ו-3.71 גרם סיבים, עם 6.125 גרם פחמימות נטו. זה פחות חלבון וסיבים בהשוואה לקמח התורמוס, אך זמין ומתאים.
שילוב עם קמח זרעי פשתן נבדק, אך בשל כמות גדולה של קמח פשתן כבר במתכון (70 גרם), הוחלט להשתמש בקמח שקדים בלבד כדי לאזן את המרקם.
החלפת סיבי שיבולת שועל (60 גרם):
אבקת קליפות פסיליום (30 גרם) נבחרה כחלופה, עם 24 גרם סיבים ו-2.67 גרם פחמימות נטו. זה מספק סיבים דומים, אך ייתכן שיהיה צורך להתאים את כמות המים עקב ספיגת נוזלים גבוהה.
טבלה: השוואה תזונתית של המרכיבים
מרכיב כמות (גרם) חלבון (גרם) סיבים (גרם) פחמימות נטו (גרם)
קמח תורמוס (מקורי) 35 14 12.95 1.05
קמח שקדים (חלופה) 35 7.525 3.71 6.125
סיבי שיבולת שועל (מקורי, הנחה) 60 – 9.36 –
אבקת קליפות פסיליום (חלופה) 30 0 24 2.67
שיקולים נוספים
המתכון כולל גם 70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים, שמספקים סיבים וחלבון נוספים. החלופות עשויות להוסיף יותר סיבים, ולכן ייתכן שיהיה צורך להפחית כמות זו או להתאים את כמות המים.
המרכיב "180 גרם גלוטן חיטה" במתכון נראה גבוה, עם כ-25.2 גרם פחמימות נטו, שיכול להיות משמעותי עבור דיאטה קטוגנית. ייתכן שיהיה צורך לבדוק אם הכמות נכונה או להתאים אותה.
המרכיב "שלוש כפות ממתיק אבקתי" ו"שתי כפות אינולין" כבר מתאימים לתזונה קטוגנית, ולכן אין צורך בהחלפה.
מסקנה
החלפה זו תספק מתכון דומה, אך ייתכן שיהיה צורך בהתאמות למרקם ולטעם. המשתמש מוזמן לנסות ולשנות את הכמויות לפי הצורך, תוך שימוש בקמח שקדים ואבקת קליפות פסיליום, הזמינים בחנויות בישראל.
ציטוטים מפתח
קמח שקדים זמין בישראל
אבקת קליפות פסיליום זמינה בישראל
מידע תזונתי על קמח שקדים ויתרונות
יתרונות אבקת קליפות פסיליום
מידע על סיבים משיבולת שועל והחלפות
חלופות קמח קטוגני
מה דעתך?
את יכולה לענות במייל
How can Grok help?
DeepSearch
טליה בנימיני
02/03/2025 at 13:12אני לא ממליצה לערוך את השינויים הללו. המתכון מאוד רגיש לשינויים וכל ניסיון שעשיתי עד כה מצא את דרכו לפח
עידן
25/02/2025 at 14:49היי טליה נראה שאפשר להחליף סיבי שיבולת שועל בקמח במבוק היום חשבתי על זה
אולי את יכולה לבדוק בבלוג שבמתכון עליו מבוסס?
משה ארד
24/02/2025 at 11:03היי טליה, סיבי שבולת שועל אין במלאי ב IHERB, יש תחליף ?
תודה
טליה בנימיני
25/02/2025 at 02:08הי, לצערי לא. תבקשי שיודיעו לך כשחוזר למלאי
עידן
24/02/2025 at 08:38היי טליה אני פונה אליך שוב איך אפשר לאפוך את הבצק לבצק עלים
נ.ב תודהעל כלהמתכןנים הנפלאים
משה ארד
20/02/2025 at 11:10שלום טליה, האם תוכלי לרשום באחוזים עבור הפיתה והחלה את החלוקה בין פחמימות לחלבונים ולשומנים
תודה משה
טליה בנימיני
22/02/2025 at 01:44הי משה, זה לא משהו שמופיע בערכים התזונתיים של המצרכים. מציעה שתיעזר בצ'אט ג'י פי טי כדי לקבל הערכה אך היא לא תהיה מדוייקת.
רונה אסטל שחם
14/02/2025 at 10:28הי מירב, שימי לב שסיבי שיבולת שועל לא ניתן להשיג בארץ לצערי. בבקשה הקפידי לקרוא את הסימון התזונתי. בסיבי שיבולת שועל יש אמנם הרבה פחמימות אבל הן כולן סיבים ולכן אינן נספגות, נספרות או מעלות סוכר
Liz Levy
12/02/2025 at 14:01הי טליה האם אפשר להקפיא את הפיתות?
טליה בנימיני
14/02/2025 at 20:32כמובן 🙂
ששון
11/02/2025 at 18:44מכל המצרכים רק מים יש לי 😂😂
טליה בנימיני
11/02/2025 at 18:54התחלה טובה !! 🙂 🙂 🙂
סופיה קפלן
09/02/2025 at 10:47היי, האים אפשר לאפות מבזק הזה לחמניות ולא פיתות? אם כן,אז מה תהליך האפיה?
טליה בנימיני
11/02/2025 at 18:58הי סופיה, אם את רוצה להכין לחמניות ממליצה להשתמש במתכון של החלה הקטוגנית , מתאים מאוד ללחמניות
Moti Shaked
07/02/2025 at 19:08הי טליה,
במה אפשר להחליף את הקמח לופין, ואת האינולין )חוץ מדבש(?
תודה
טליה בנימיני
08/02/2025 at 17:42הי, לצערי טרם מצאתי תחליף לקמח תורמוס. עשיתי לא מעט ניסיונות שהלכו לפח ולכן אני לא ממליצה להחליף…
דקלה ליבוב
07/02/2025 at 01:23אני צליאקית …. כנראה שנגזר עלי לא להנות מזה
טליה בנימיני
08/02/2025 at 17:44הי יקרה. ליבי אתך ❤️ כמעט כל המתכונים באתר הם ללא גלוטן. במקרה הזה החלטתי לפרסם למרות שזה מתכון מבוסס גלוטן כי הוא פותח אפשרויות לסוכרתיים ואחרים. מבטיחה להמשיך לפרסם מתכונים דלי פחמימה ללא גלוטן
מירב לויתן רובין
06/02/2025 at 15:40אני אשמח להבין איך זה קטוגני אם יש שם שיבולת שועל וגלוטן חיטה? אלו לא נחשבות פחמימות?
טליה בנימיני
06/02/2025 at 17:47הי מירב, גלוטן הוא חלבון (החלבון של החיטה ללא הפחמימות) וסיבי שיבולת שועל הם סיבים תזונתיים (הסיבים של שיבולת השועל ללא הפחמימות) . שניהם דלי פחמימה.
עידן
06/02/2025 at 09:55היי לפי מה שאני מבין העיסה מתפקדת כבצק רגיל אולי יש לך מתכון לבצק עלים אפילו עם זה מסובך אשמח לתשובה
עידן
06/02/2025 at 08:55היי תודה רבה על המתכון יושר כח תני לנו עוד מתכונים טעימים 🙂
טליה בנימיני
06/02/2025 at 09:06תודה רבה , אני על זה 😀. עשית לי את השבת 💚💚💚