מתוק בריא

  • עוגיות בריאות
  • עוגות ללא סוכר
  • עוד קטגוריות
    • ארוחת בוקר בריאה
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • קינוחים לראש השנה
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
      • מתכונים לשבועות
        • עוגת גבינה לשבועות
        • קינוחים לשבועות
        • פשטידות לשבועות
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
לחמים ומאפים מלוחים/ מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם

פיתה קטוגנית עם מרקם וטעם של פיתה רגילה

פיתה קטוגנית
()

איך תדעו שזאת פיתה? אם היא נראית כמו פיתה, יש לה טעם של פיתה, כיס מפתה ואי אפשר לסרב לה כשהיא יוצאת חמה מהתנור. בחיפושיי אחר פיתה קטוגנית כהלכתה, אכלתי כל כך הרבה "ליד פיתה" "אולי פיתה" "כאילו פיתה" ו"כמעט פיתה, שכמעט איבדתי תקווה. איפה את כיס בצק בשרני ותפוח , שמחזיקה באהבה כל מה שתתנו לה?

איש חכם אחד פעם אמר שאם משתמשים באותן השיטות, אי אפשר לצפות לתוצאות אחרות וזה לרוב נכון. בעיקר כשרוצים תוצאה אחרת לגמרי. רוב האפיה דלת הפחמימה נשענת על קמח שקדים. התוצאות, בכל הקשור ללחם, נוטות להיות דחוסות וכבדות או ביצתיות ולא ממש טעימות. אז איך תהיה לנו פיתה?

בהשראתו של אותו איש חכם, יצאתי לרעות בשדות זרים, הרחק מקמח השקדים. אל מרעה של חומרי גלם אקזוטיים והרפתקנים, שלא מתאימים לכולם. ממש כמו עם בת דודה של הפיתה, חלה ללא קמח , שוב התלבטתי קשות האם לפרסם את המתכון. ידעתי שהוא יראה קשה להשגה, בעיני אחרים יחשב לאפור ורבים לא ינסו אותו. בסופו של יום היתה זאת אשה חכמה אחרת ששכנעה אותי מבלי לדעת.

זאת היתה סיוון אופירי, גורו תזונה נערצת. מאז פייסבוק שידך ביננו, אני מאוהבת במשפטי ההשראה שלה. לא מפתיע שמשפטי השראה גדולים באים מאנשי תזונה. שינוי תזונתי הוא אחד השינויים הגדולים שאנחנו עושים בחיים. הוא נוגע בזהות ובדחפים הכי קדומים ועמוקים שלנו. סגנון תזונתי כמו אורח חיים ומשקל גוף, הם חלק ממי שאנחנו. שינוי תזונה לא פעם הוא חלק משינוי אישי עמוק שבו אנחנו ממציאים את עצמנו מחדש.

סיוון אופירי תפסה אותי בדרך לסעודה המפסקת . "איך תדעי שהצלחת ?" שאל הפוסט הבלונדיני ועצר אותי מלגלול הלאה. "כשהשונות שלך הופכת להיות החותם שאת משאירה בעולם ולא הסוד שאת מסתירה מכולם". מייד חשבתי על הפיתה שלי שלא נולדה. כן, היא שונה משאר המתכונים. כן, יהיו מי שירימו גבה. יהיו מי שיגידו שהיא לא מתאימה והם צודקים. היא באמת לא מתאימה לכולם.

המשפט הזה החזיר אותי לסיבה העמוקה ביותר שמניעה אותי לפתח ולפרסם מתכונים. אני כאן כדי שתהיה אפשרות בחירה לכולם לאכול אוכל שמיטיב איתם . אם הפיתה הזאת תאפשר אפילו לאדם אחד לשמור על תזונה דלת פחמימה ולא ליפול לאוכל מזיק, עשיתי את שלי. גם אם אוכלים פיתה רק מידי פעם, עצם הידיעה שזה אפשרי ולא ויתרנו עליה לחלוטין, מקלה עלינו לשאת את נטל התזונה המיטיבה בשאר הזמן. אז אם זה נראה כמו פיתה, יש לזה טעם ומרקם של פיתה ויש בזה רק 2 גרם פחמימה נטו סימן שזה פיתה קטוגנית של מתוק בריא. המתכון מבוסס על הבלוג KETOSERTS עם שיפורים והתאמות.

.

סביח קטוגני
סביח קטוגני (קרדיט לצילום אליק קצב)

מצרכים לעשר פיתות

180 גרם גלוטן חיטה למשל כאן

60 גרם סיבי שיבולת שועל למשל כאן

35 גרם קמח תורמוס (לופין) למשל כאן

שלוש כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו

כפית מלח

70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים למשל כאן

כוס מי ברז 240 מ"ל

שתי כפות אינולין למשל כאן (אפשר כף דבש במקום)

שתי כפות שמרים יבשים

2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

3 כפות ועוד כפית (45 גרם) שמן זית או חמאה/גהי

מעט תרסיס שמן (רצוי שמן זית)

איך מכינים פיתה קטוגנית?

מוזגים שמן זית לקערת המיקסר עם וו בצק ומוסיפים את הביצים. נותנים להן לנוח ולהגיע לטמפרטורת החדר. בנתיים מוזגים כוס מים לקערית חסינת חום ומוסיפים את האינולין. מחממים חצי דקה במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים לאיחוד. מפזרים שתי כפות שמרים על פני הנוזל ומערבבים קלות. נותנים לנוזל להפעיל את השמרים למשך עשר דקות ובנתיים מכינים את תערובת היבשים.

מניחים בקערה אבקת גלוטן, סיבי שיבולת שועל, פשתן טחון, קמח תורמוס, מלח וממתיק ומערבבים היטב. מומלץ מאוד לשקול את המרכיבים, המתכון אינו סלחן לשינויים. כאשר השמרים תוססים מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים את תערובת השמרים לתערובת הביצים בקערה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה כף אחרי כף ומגבירים את מהירות המערבל למקסימום. מערבלים עשר דקות במהירות מקסימלית ומכבים את המיקסר. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים שווים בגודלם. מומלץ לשקול, כל כדור 80 גרם. מניחים את הכדורים במגש. מרססים במעט תרסיס שמן למניעת התייבשות ומכסים במגבת. מניחים לתפוח כארבע שעות במקום חמים או במקרר למשך הלילה (האפשרות המועדפת עלי). אם התפחתם את כדורי הבצק במקרר מוציאים מהמקרר שעה לפני האפיה כדי שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר.

מחממים את התנור ל 220 מעלות במצב טורבו עם חום עליון – תחתון. שמים במרכז התנור את תבנית התנור כאשר היא הפוכה וסוגרים עם התבנית בפנים כדי שתתחמם. מניחים גיליון נייר אפיה על קרש חיתוך הכי גדול ודק שיש לכם (או על מחתה של פיצה). מרדדים ארבעה כדורי בצק לעיגול שטוח באמצעות מערוך (אם יש לכם מועך עגול להכנת טורטיות אפשר להשתמש בו במקוד לרדד). מניחים את העיגולים על נייר האפיה ברווחים. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של 10-20 דקות. ככל שקר יותר, כדאי לתת לבצק יותר זמן לתפוח. מסירים את המגבת ומעבירים את הפיתות עם הנייר אל התבנית הלוהטת שבתנור. אם משתמשים בקרש חיתוך כדאי לעבוד עם שתי ידיים. פותחים את התנור ומשאירים פתוח. מביאים את הקרש קרוב לתבנית ההפוכה ו"מקפיצים" את הבצק עם הנייר שתחתיו ישירות על התבנית ההפוכה.

אופים שלוש דקות או עד שהפיתה מזהיבה. פותחים את התנור והופכים את הפיתות לשלוש דקות מהצד השני. הפיכת הפיתות אינה חובה, אפשר לאפות 5-6 דקות מבלי להפוך עד שהפיתות זהובות משני הצדדים. מוציאים את התבנית אל השיש ומניחים לפיתות להתקרר. מחזירים את התבנית הריקה לתנור ובינתיים מכינים סיבוב נוסף של ארבע פיתות. שימו לב לשמור את כדורי הבצק הממתינים מכוסים במגבת כל הזמן למניעת התייבשות.

לאחר צינון, שומרים את הפיתות המוכנות בשקית או קופסה אטומה עד יום אחד במקרר או חודשיים במקפיא. להפשרה עוטפים במגבת מטבח ומחממים ל 40 שניות במיקרו בחום גבוה.

הערות

  • המתכון אינו סלחן לשינויים, מומלץ לעבוד עם משקל ולדייק בכמויות
  • ניתן להחליף פשתן זהוב בפשתן רגיל, הפיתות יקבלו צבע מעט כהה יותר. לשאר המצרכים אין תחליף
  • נוח מאוד להכין פיתות עם מכשיר טורטיה, אני משתמשת במכשיר הזה שנשלח לארץ בחינם מאמזון בהזמנה מעל 49$.
פיתה דלת פחמימה
פיתה דלת פחמימה

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

05/02/2025 By טליה בנימיני
35
לביבות מנגולד אפויות מעלפות עם תרד ללא גלוטן ללא קמח גלידה חלבון עננים ללא סוכר

עוד מתכונים ששווה לבדוק

עוגת גבינה פירורים יותר בריאה

עוגת גבינה פירורים מושלמת בלי סוכר וגלוטן

26/04/2023
קרקרים ללא גלוטן

קרקרים ללא גלוטן משני מצרכים

28/09/2022
לחמניות קטוגניות

לחמניות קטוגניות מושלמות של אריה הרשקו – רק 2 גרם פחמימה ליחידה וכ 100 קלוריות

14/05/2021

35 Comments

  • Reply
    לילך
    08/07/2025 at 09:10

    היי טליה
    האם אפשר לטחון את הטורמוס במטחנת תבלינים?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      10/07/2025 at 09:18

      הי לילך, תורמוס הוא קטניה מאוד קשה שלא ניתן לטחון במטחנת תבלינים רגילה. יש מטחנות מיוחדות שמיועדות לכך ואם זה חשוב לך ניתן לרכוש אחת כזאת בחו"ל. יש קומץ של חנויות פיצוחים בארץ שמחזיקות מטחנה כזאת וניתן גם להגיע אליהן ולטחון במקום תורמוס יבש

      Error happened.
  • Reply
    אילנה
    27/06/2025 at 06:52

    היי האם אפשר להכין את הבצק בלי מיקסר

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      30/06/2025 at 05:51

      הי, אני לא הכנתי את הבצק הזה ללא מיקסר כי הוא דורש לישה מאוד יסודית וממושכת. עם זאת, יש עוקבים שניסו והצליח להם כך שכנראה זה אפשרי עם הרבה נחישות והתמדה 💜

      Error happened.
  • Reply
    TAMAR GERSHGOREN
    21/06/2025 at 10:21

    היי טליה , קמח זרעי פשתן זה בעצם פשתן טחון?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      21/06/2025 at 11:56

      אכן 🙂

      Error happened.
  • Reply
    מיכל
    09/05/2025 at 18:15

    היי, אין לי טורבו עם חום עליון – תחתון בתנור, רק טורבו, טורבו עם חום תחתון או חום עליון תחתון בלבד. על מה מומלץ לאפות?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      10/05/2025 at 12:43

      הי מיכל, בלי להכיר את התנור שלך אני מנחשת שמצב טורבו הוא מצב של פיזור חום מלמעלה ומלמטה בו זמנית ולכן זה כנראה המצב הנכון 🙂

      Error happened.
  • Reply
    ענת
    29/03/2025 at 09:08

    היי טליה,
    2 שאלות:
    1. האם ניתן להחליף סוויטנגו באלולוז?
    2. האם לאחר פתיחה יש לשמור את הקמחים שבמתכון הזה בחוץ/במקרר/במקפיא?
    תודה 🙏🏻

    Error happened.
  • Reply
    נירית
    15/03/2025 at 16:43

    וואו וואו וואו. אני עפה על המתכון הזה ועל המתכון לחלה. בתזונה קיטוגנית כבר שנים אבל מעולם לא מצאתי תחליף ראוי ללחם רגיל אבל מאז שגיליתי את המתכונים האלה הפיתות והלחמניות מככבות בבית באופן קבוע. אגב, את כל המצרכים אפשר למצוא בארץ חוץ מסיבי שיבולת שועל אבל שווה לגמרי לעשות הזמנה מאייהרב בשביל המתכונים המטורפים האלה. יישר כח טליה!

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      15/03/2025 at 20:47

      ריגשת ❤️❤️❤️❤️ וואו !! איזה כיף לשמוע . תודה רבה ששיתפת נירית יקרה

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    28/02/2025 at 13:26

    שאלתי את גרוק 3 על המתכון ומה אפשר לאחליף במוצרים של אורץ זו התוצאה

    מתכון מעודכן עם הוראות הכנה
    רשימת מרכיבים
    180 גרם גלוטן חיטה
    35 גרם קמח שקדים (במקום קמח תורמוס)
    30 גרם אבקת קליפות פסיליום (במקום 60 גרם סיבי שיבולת שועל)
    3 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול (כמו סוויטנגו)
    1 כפית מלח
    70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים
    240 מ"ל מי ברז (יתכן שיהיה צורך להתאים את הכמות)
    2 כפות אינולין (אפשר כף דבש במקום)
    2 כפות שמרים יבשים
    2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
    45 גרם (3 כפות ועוד כפית) שמן זית או חמאה/גהי
    מעט תרסיס שמן (רצוי שמן זית)
    הוראות הכנה
    ערבוב המרכיבים היבשים: בתערובת גדולה, ערבבו את הגלוטן החיטה, קמח השקדים, אבקת קליפות הפסיליום, קמח זרעי הפשתן, הממתיק, המלח והשמרים.
    הוספת המרכיבים הרטובים: הוסיפו את המים, האינולין (או הדבש), הביצים והשמן, וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד. ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מים אם הבצק יבש מדי, או להפחית אם הוא רטוב מדי, בגלל ספיגת הנוזלים של אבקת קליפות הפסיליום.
    תפיחה: כסו את הבצק והניחו לו לתפוח במקום חם כ-30-60 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
    עיצוב הפיתות: חלקו את הבצק לכדורים קטנים והפכו כל כדור לפיתה דקה על משטח מקומח קלות.
    בישול: חממו מחבת או תנור לטמפרטורה בינונית-גבוהה, וטגנו או אפו את הפיתות עד שהן מזהיבות משני הצדדים, כ-2-3 דקות לכל צד. השתמשו בתרסיס שמן כדי למנוע הידבקות.
    הגשה: הגישו חם ונהנו!
    הערות
    ייתכן שיהיה צורך להתנסות עם כמות המים כדי להשיג מרקם אידיאלי, שכן אבקת קליפות הפסיליום סופגת נוזלים רבים.
    החלפה זו עשויה להשפיע על המרקם והטעם, לכן מומלץ לנסות ולשנות את הכמויות לפי הצורך.
    דו"ח מפורט
    מבוא
    המתכון המקורי לפיתות קטו כולל מרכיבים כמו קמח תורמוס (לופין) וסיבי שיבולת שועל, שהם פחות נפוצים בחנויות בישראל. המטרה היא למצוא חלופות זמינות שיתאימו לתזונה קטוגנית, תוך שמירה על תכונות דומות של חלבון, סיבים ופחמימות נטו נמוכות. להלן ניתוח מפורט של החלופות, תוך התחשבות בזמינות ובמאפיינים התזונתיים.

    ניתוח המרכיבים המקוריים
    קמח תורמוס (לופין), 35 גרם: קמח זה עשיר בחלבון (כ-40 גרם ל-100 גרם) וסיבים (כ-37 גרם ל-100 גרם), עם פחמימות נטו נמוכות (כ-3 גרם ל-100 גרם). הוא מתאים לתזונה קטוגנית בשל תכולת הפחמימות הנמוכה.
    סיבי שיבולת שועל, 60 גרם: סיבים אלה, ככל הנראה, הם מקור לסיבים תזונתיים, אך אין מידע מדויק על תכולתם התזונתית. בהנחה שהם דומים לקמח שעורה, הם עשויים להכיל כ-15.6 גרם סיבים ל-100 גרם, אך זה עשוי להיות גבוה יותר אם מדובר בתוסף סיבים.
    חלופות אפשריות וזמינות בישראל
    לאחר בדיקה, נמצאו החלופות הבאות, הזמינות בחנויות בישראל:

    קמח שקדים: זמין בחנויות בריאות ובסופרמרקטים, כמו Jerusalem Cake Design. תכולה תזונתית: כ-21.5 גרם חלבון, 10.6 גרם סיבים, ו-17.5 גרם פחמימות נטו ל-100 גרם.
    אבקת קליפות פסיליום: זמין בחנויות בריאות ובאינטרנט, כמו MyProtein Israel. תכולה תזונתית: כ-80 גרם סיבים, 8.9 גרם פחמימות נטו ל-100 גרם, עם חלבון נמוך (0 גרם ל-100 גרם).
    השוואה תזונתית והצעות החלפה
    לשם התאמה, נבדקו החלופות עם התכונות המקוריות:

    החלפת קמח תורמוס (35 גרם):
    קמח שקדים (35 גרם) מספק כ-7.525 גרם חלבון ו-3.71 גרם סיבים, עם 6.125 גרם פחמימות נטו. זה פחות חלבון וסיבים בהשוואה לקמח התורמוס, אך זמין ומתאים.
    שילוב עם קמח זרעי פשתן נבדק, אך בשל כמות גדולה של קמח פשתן כבר במתכון (70 גרם), הוחלט להשתמש בקמח שקדים בלבד כדי לאזן את המרקם.
    החלפת סיבי שיבולת שועל (60 גרם):
    אבקת קליפות פסיליום (30 גרם) נבחרה כחלופה, עם 24 גרם סיבים ו-2.67 גרם פחמימות נטו. זה מספק סיבים דומים, אך ייתכן שיהיה צורך להתאים את כמות המים עקב ספיגת נוזלים גבוהה.
    טבלה: השוואה תזונתית של המרכיבים
    מרכיב כמות (גרם) חלבון (גרם) סיבים (גרם) פחמימות נטו (גרם)
    קמח תורמוס (מקורי) 35 14 12.95 1.05
    קמח שקדים (חלופה) 35 7.525 3.71 6.125
    סיבי שיבולת שועל (מקורי, הנחה) 60 – 9.36 –
    אבקת קליפות פסיליום (חלופה) 30 0 24 2.67
    שיקולים נוספים
    המתכון כולל גם 70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים, שמספקים סיבים וחלבון נוספים. החלופות עשויות להוסיף יותר סיבים, ולכן ייתכן שיהיה צורך להפחית כמות זו או להתאים את כמות המים.
    המרכיב "180 גרם גלוטן חיטה" במתכון נראה גבוה, עם כ-25.2 גרם פחמימות נטו, שיכול להיות משמעותי עבור דיאטה קטוגנית. ייתכן שיהיה צורך לבדוק אם הכמות נכונה או להתאים אותה.
    המרכיב "שלוש כפות ממתיק אבקתי" ו"שתי כפות אינולין" כבר מתאימים לתזונה קטוגנית, ולכן אין צורך בהחלפה.
    מסקנה
    החלפה זו תספק מתכון דומה, אך ייתכן שיהיה צורך בהתאמות למרקם ולטעם. המשתמש מוזמן לנסות ולשנות את הכמויות לפי הצורך, תוך שימוש בקמח שקדים ואבקת קליפות פסיליום, הזמינים בחנויות בישראל.

    ציטוטים מפתח
    קמח שקדים זמין בישראל
    אבקת קליפות פסיליום זמינה בישראל
    מידע תזונתי על קמח שקדים ויתרונות
    יתרונות אבקת קליפות פסיליום
    מידע על סיבים משיבולת שועל והחלפות
    חלופות קמח קטוגני
    מה דעתך?
    את יכולה לענות במייל

    How can Grok help?

    DeepSearch

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      02/03/2025 at 13:12

      אני לא ממליצה לערוך את השינויים הללו. המתכון מאוד רגיש לשינויים וכל ניסיון שעשיתי עד כה מצא את דרכו לפח

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    25/02/2025 at 14:49

    היי טליה נראה שאפשר להחליף סיבי שיבולת שועל בקמח במבוק היום חשבתי על זה
    אולי את יכולה לבדוק בבלוג שבמתכון עליו מבוסס?

    Error happened.
  • Reply
    משה ארד
    24/02/2025 at 11:03

    היי טליה, סיבי שבולת שועל אין במלאי ב IHERB, יש תחליף ?
    תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      25/02/2025 at 02:08

      הי, לצערי לא. תבקשי שיודיעו לך כשחוזר למלאי

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    24/02/2025 at 08:38

    היי טליה אני פונה אליך שוב איך אפשר לאפוך את הבצק לבצק עלים
    נ.ב תודהעל כלהמתכןנים הנפלאים

    Error happened.
  • Reply
    משה ארד
    20/02/2025 at 11:10

    שלום טליה, האם תוכלי לרשום באחוזים עבור הפיתה והחלה את החלוקה בין פחמימות לחלבונים ולשומנים
    תודה משה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      22/02/2025 at 01:44

      הי משה, זה לא משהו שמופיע בערכים התזונתיים של המצרכים. מציעה שתיעזר בצ'אט ג'י פי טי כדי לקבל הערכה אך היא לא תהיה מדוייקת.

      Error happened.
  • Reply
    רונה אסטל שחם
    14/02/2025 at 10:28

    הי מירב, שימי לב שסיבי שיבולת שועל לא ניתן להשיג בארץ לצערי. בבקשה הקפידי לקרוא את הסימון התזונתי. בסיבי שיבולת שועל יש אמנם הרבה פחמימות אבל הן כולן סיבים ולכן אינן נספגות, נספרות או מעלות סוכר

    Error happened.

  • Reply
    Liz Levy
    12/02/2025 at 14:01

    הי טליה האם אפשר להקפיא את הפיתות?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      14/02/2025 at 20:32

      כמובן 🙂

      Error happened.
  • Reply
    ששון
    11/02/2025 at 18:44

    מכל המצרכים רק מים יש לי 😂😂

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      11/02/2025 at 18:54

      התחלה טובה !! 🙂 🙂 🙂

      Error happened.
  • Reply
    סופיה קפלן
    09/02/2025 at 10:47

    היי, האים אפשר לאפות מבזק הזה לחמניות ולא פיתות? אם כן,אז מה תהליך האפיה?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      11/02/2025 at 18:58

      הי סופיה, אם את רוצה להכין לחמניות ממליצה להשתמש במתכון של החלה הקטוגנית , מתאים מאוד ללחמניות

      Error happened.
  • Reply
    Moti Shaked
    07/02/2025 at 19:08

    הי טליה,
    במה אפשר להחליף את הקמח לופין, ואת האינולין )חוץ מדבש(?
    תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      08/02/2025 at 17:42

      הי, לצערי טרם מצאתי תחליף לקמח תורמוס. עשיתי לא מעט ניסיונות שהלכו לפח ולכן אני לא ממליצה להחליף…

      Error happened.
  • Reply
    דקלה ליבוב
    07/02/2025 at 01:23

    אני צליאקית …. כנראה שנגזר עלי לא להנות מזה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      08/02/2025 at 17:44

      הי יקרה. ליבי אתך ❤️ כמעט כל המתכונים באתר הם ללא גלוטן. במקרה הזה החלטתי לפרסם למרות שזה מתכון מבוסס גלוטן כי הוא פותח אפשרויות לסוכרתיים ואחרים. מבטיחה להמשיך לפרסם מתכונים דלי פחמימה ללא גלוטן

      Error happened.
  • Reply
    מירב לויתן רובין
    06/02/2025 at 15:40

    אני אשמח להבין איך זה קטוגני אם יש שם שיבולת שועל וגלוטן חיטה? אלו לא נחשבות פחמימות?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      06/02/2025 at 17:47

      הי מירב, גלוטן הוא חלבון (החלבון של החיטה ללא הפחמימות) וסיבי שיבולת שועל הם סיבים תזונתיים (הסיבים של שיבולת השועל ללא הפחמימות) . שניהם דלי פחמימה.

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    06/02/2025 at 09:55

    היי לפי מה שאני מבין העיסה מתפקדת כבצק רגיל אולי יש לך מתכון לבצק עלים אפילו עם זה מסובך אשמח לתשובה

    Error happened.
  • Reply
    עידן
    06/02/2025 at 08:55

    היי תודה רבה על המתכון יושר כח תני לנו עוד מתכונים טעימים 🙂

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      06/02/2025 at 09:06

      תודה רבה , אני על זה 😀. עשית לי את השבת 💚💚💚

      Error happened.

    השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (41)
    • ארוחת ערב בריאה (20)
    • גלידה ללא סוכר (9)
    • חטיפים בריאים (28)
    • לביבות לפסח (8)
    • לחמים ומאפים מלוחים (31)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (5)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לשבועות (33)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (13)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (128)
    • עוגה לפסח (52)
    • עוגות ללא סוכר (62)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (14)
    • פשטידה ללא גלוטן (9)
    • פשטידה לפסח (10)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (23)
    • קינוח טבעוני (49)
    • קינוח פרווה (74)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (18)
    • קינוחים לפסח (39)
    • קינוחים לראש השנה (9)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    קציצות טונה מטוגנות

    קציצות טונה מטוגנות ללא גלוטן משלושה מצרכים

    14/07/2025
    שקשוקה ירוקה

    שקשוקה ירוקה עם מרכיב מפתיע

    30/06/2025
    כדורי שוקולד ללא שוקולד

    כדורי שוקולד ללא שוקולד ללא שמן בריאים וטעימים

    16/06/2025
    פילה סלמון בתנור

    פילה סלמון בתנור דל קלוריות ארוחת ערב בריאה מהירה

    16/06/2025
    סלט חסה חגיגי

    סלט חסה חגיגי

    23/05/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    ארוחת ערב מקופסת טונה ושני מצרכים - אפס פחמימות‼️ 

🥫 קציצות טונה קטוגניות ללא גלוטן שמכינים בדקות והן נשמרות
 היטב גם ללא מקרר - מושלמות לארוחה מהירה וכאוכל לטיסה ✈️ולכל תרחישי הקיץ האחרים 🏖️ שמעמתים אתכם מול גדודי פחמימות בים בפיקניק ובטיול…😱
תשמרו טוב טוב על המתכון ‼️כי הוא יציל אתכם ❣️מנפילות מיותרות בקיץ והוא כה עשיר בחלבון, קל, מהיר, טעים וקריספי !! 
💃 שתפו מי שצריך להכיר ולהכין לכם לארוחת ערב או לטיול הבא בארץ או בחול 😜

קציצות טונה אפס פחמימות משלושה מצרכים : 
קופסה גדולה טונה משומרת משקל מסונן 130-150 (אם היא קטנה שימו קופסה וחצי או שתיים )
ביצה 
מאה גרם גבינה קשה מגורדת כמו פרמזן , מוצרלה או שילוב 

מערבבים את הטונה המסוננת עם ביצה וגבינה . אם התערובת נוזלית מאוד ניתן להוסיף עוד גבינה. יוצרים קציצות בידיים ומניחים על נייר אפיה בתבנית התנור או סלסלת הטיגון של הנינג׳ה גריל . אופים ב 200 מעלות טורבו 15 דקות. למי שאוהב אקסטרה קריספי אפשר להשאיר לחמש דקות נוספות או עד שפריך לטעמכם. ניתן גם לטגן 

למי שמעדיף מתכון כתוב ומסודר - המתכון עלה כרגע גם לאתר מתוק בריא. תגיבו אני לסרטון ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית ומצרפת גם קישור למתכון בתגובה הראשונה 
💚💚💚💚💚
#טונה #קציצותטונה #ללאגלוטן #קיטו #דלפחמימות #דלפחמימה #מתכוניםללאגלוטן #ללאקמח #ארוחתערבבקלות
    ⁨	⁨	הממתק הכי מפתיע שגיליתי לאחרונה באייהרב 😍🍫

לא מתכון הפעם – אבל לגמרי שווה שמירה!
מי שמכירה אותי יודעת שאני תמיד בחיפוש אחרי ממתקים דלי פחמימה שבאמת טעימים – וזה אחד היחידים שעבר אצלי את מבחן הטעם בלי טיפה של רגשות אשם.
✅ ללא סוכר
✅ טעים באופן קיצוני , ממש כמו סוכריות גומי רגילות
✅ בלי טעם לוואי
✅ אפס קלוריות ואפס פחמימות נטו ‼️

שתי מילות אזהרה - המוצר יקר מאוד מאוד ובלי קשר לא כדאי לאכול ממנו הרבה כי זה יכול להרגיז את מערכת העיכול . אם אתם מאלה שיכולים להסתפק בכמה יחידות מידי פעם כדי לסגור פינה-אז אני סופר ממליצה עליהן ♥️

אם תרצו קישור ישיר – תגיבו לי “אני” ואשלח בפרטי את הקישור למוצר הזה ורשימה של המלצות שוות לממתקים דלי פחמימה האהובים עלי באיהרב

✨ אם אהבתן פוסטים מהסוג הזה, תכתבו לי בתגובות כדי שאדע להביא עוד המלצות שוות 🙏

#המלצותמתוקבריא #אייהרב #דלפחמימה #חטיףבריא #קיטו #מתוקבליייסורי_מצפון#מתוקבריא #ללאסוכר #ללאסוכרוגלוטן #חטיפיםבריאים #קטוגני #טבעוניבריא #ממתקיםבריאים #ממתקבריא⁩⁩
    לא צריך לוותר על גלידה בקיץ לא צריך לוותר על גלידה בקיץ – מתכונים ללא סוכר שאסור לפספס🍦☀️
הכירו את שלושת מתכוני הגלידה הכי שווים  שתכינו העונה. אף אחד לא יאמין לכם שהם קיטו ללא גרם אחד של סוכר :
❄️ קראנץ’ פיסטוק מטריף
🍨 גלידת קיטו אמיתית למכונת גלידה
🍋 סורבה טבעי על בסיס אלולוז

הכל ללא סוכר, דל פחמימה, מתאים לקיטו – והכי חשוב: טעם של גלידה אמיתית!
המתכונים פתוחים לכולם באתר מתוק בריא 🍃 ותוכלו למצוא אותם שם בקטגוריה גלידה ללא סוכר 
רוצים קישור?
כתבו “אני” בתגובות וקבלו לינקים ישירות לפרטי 💌
שתפו  מי שלא מוכן לוותר על מתוק גם בקיץ 😎

#גלידה_בריאה #קיץ_קיטו #קינוח_דיאטטי #מתוקבריא #ללאסוכר #מתכוניםבריאים #גלידהללאגלוטן #קיטו #גלידהקטוגנית #דלפחמימות
    לאכול את העוג(י)ה ולהשאיר או לאכול את העוג(י)ה ולהשאיר אותה שלמה 
העוגיות הדיאטטיות הכי טעימות שיצרתי, עוגיות גאוניות על בסיס חלבון ביצה שמתאימות גם לקיטו ולא משנה מה התזונה שלכם ‼️ הן מלוות אותי כבר שנים ומבטיחות שתמיד אחזור למסלול 
🍫 מושלגות פאדג’ שוקולד מטורפות בלי קמח, בלי סוכר –30 קלוריות לעוגיה!
לא צריך לוותר על מתוק בדיאטה –
אפשר לאכול אפילו כמה ולהמשיך לרזות ולהתחטב😍
👯‍♀️ תייגי את החברה שתודה לך על זה
🎯 שמרי את המתכון – הוא החבר הכי טוב שלך לתקופות של דיאטה , חיטוב או חזרה למסלול 
✉️ שתפי מי שצריכה חיזוק - כל אחת צריכה לדעת שזה אפשרי!

📩 רוצה את הקישור למתכון המלא באתר? תמצאי אותו בתגובות לסרטון ואם לא בא לך לחפש תגיבי אני ואשלח לך 
קישור בפרטי ♥️

🍪 מתכון מקוצר (25 יחידות):
🍫 100 ג’ שוקולד מריר - טרו , סוויטנגו או שוקולד 99% מוצקי קקאו 
🥚 3 חלבונים לארג׳ 
🥄 ¼ כוס + כף קקאו הולנדי 
🍬 ¾ כוס תחליף סוכר טחון על בסיס אריתרטול למרקם אבקת סוכר  150 גרם 
🧂 ¼ כפית מלח
🌀 1 כפית קסנטן גאם
🍦כפית וניל

1️⃣ מקציפים חלבונים + מלח + סוכר – עד קצף יציב
2️⃣ מוסיפים שוקולד מומס ועוצרים מערבל 
3️⃣ מוסיפים קקאו, קסנטן, וניל ומקפלים עד לאחידות
4️⃣ יוצרים עוגיות בידיים רטובות
5️⃣ אופים 20 דק’ ב‑160° → מצננים ומפזרים ממתיק טחון במרקם אבקת סוכר 

#עוגיות_דיאטטיות #קיטוישראל #פאדגשוקולד #עוגיותללאסוכר #שומרותמשקל #דיאטהטעימה #מתוקבריא #חיטוב #נשנושבריא #עוגיות30קלוריות#מתכוניםבריאים #קיטו #ללאסוכר #דלפחמימות #ללאסוכרוגלוטן #עוגיותבריאות #בריאוטעים #דיאטטי #מתכוניםדיאטטיים
    לחם של בית קפה – אבל קיטו בל לחם של בית קפה – אבל קיטו בלי גרם אחד של קמח!

המתכון הכי מפתיע שלא ניסיתם!
ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא שמרים. מארבעה מצרכים שמערבבים בקערה והוא באמת מרגיש כמו הדבר האמיתי.לא תאמינו כמה זה טעים.

רק שלושה דברים צריך לדעת עליו:
1️⃣ הוא טבעוני ודל פחמימה (קיטו)
2️⃣ המרקם שלו מפתיע – פריך מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים
3️⃣ חשוב להשתמש במצרכים מדוייקים

🥄 המתכון קל מאוד להכנה, אבל דורש כמה חומרי גלם שלא תמיד יש בבית – אז שמרו את הסרטון וכתבו “אני” בתגובות ואשלח לכם לינק למתכון המלא כולל קישור לכל הרכיבים. 
 
🫓 שתפו כל מי שמתגעגע ללחם פריך עם קראסט כמו שצריך 🙌

#מתכוניםבריאים #לחםבריאות #ללאסוכר #ללאגלוטן #קטוגני #לחםללאגלוטן #לחםבריא #דלפחמימהמתכונים #דלפחמימה #סוכרתיים #סוכרת #קיטו #מתוקבריא
    הפתרון האולטימטיבי לקיץ וגם לאכילה רגשית 
אני מודה. כבר שנים שיש לי תמיד סטוקים כאלה בפריזר. זוכרים לימבו לימון ? 🍋 התחלתי בגלל הילדים שכל כך אוהבים את השלוקים האלה שעדיפים פי מיליון על כל ארטיק קנוי.🍦🍨
אבל המשכתי בשבילי. בכל פעם שאני ממש חייבת משהו מתוק ואני לא באמת רעבה יש לי נשק סודי 🤫 אני שולפת קופסה מהמקפיא והיא מעסיקה לי את הפה שעות בלי לתרום לירכתיים.💡💡כל כך פשוט אבל זה סטארטאפ מציל דיאטות  ידוע ‼️‼️ אז תשמרו את המתכון דחוף ושתפו מי שצריך להכיר את הפתרון לקיץ 
אכילה רגשית? אכלת אותה ! כל כך פשוט שזה כמעט פאדיחה לקרוא לזה מתכון , כולה לימונדה קפואה... רק תשקיעו בסטיביה נוזלית איכותית ובמיכלי סיליקון רב פעמיים עם מכסה ואתם שם.
הקישורים למיכלי הסיליקון ולסטיביה נמצאים במתכון שבאתר מתוק בריא . לא בא לכם לחפש ? תגיבו ״אני״ לסרטון ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית 💚 רק שימו עוקב קודם אחרת ההודעות נחסמות 🙏 מקסימום יהיה לכם קצת יותר בריא וטעים 😜 
איך עושים?
לימון אחד בינוני סחוט, 15 טיפות סטיביה וכוס מים יספקו לכם עשרה שלוקים קטנים , זהו. תרגישו חופשי להכפיל ולשלש... :-) 

#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #ללאסוכר #קיטו #שלוקים #מתכוניםלילדים #מתכוניםדיאטטיים #דיאטה #דיאטהבריאה #קינוחבריא #ארטיקיםטבעיים #טבעוניבריא #דלפחמימות #קלוריותקלוריותקלוריות #ללאקלוריות #ללאפחמימות
    אחד הדברים הכי מפתיעים שלא ידעתם שאפשר להכין מקוטג׳
אחרי הפיצה 🍕 מעדן החלבון 🍧כדורי השוקולד🍫 והמאפינס 🧁קבלו אותה …🎉🎉🎉🎉🎉
🍃 🌿🌿🍳 🍳🍳 שקשוקה ירוקה מטורפת עם קוטג׳ במקום שמנת! תשמרו דחוף לארוחת בוקר או ערב מושקעת בריאה דלת פחמימה ומלאה בחלבון שאף אחד לא יחשוד בה… שתפו את הפופאי שבחייכם (כן כן בסרטון זה הבודי בילדר הפרטי שלי בהופעת אורח ספונטנית 😂) וכל מי שצריך להכיר את התכסיס השווה הזה 🙏🙏🙏
אם בא לכם מתכון מפורט וכתוב תגיבו ״אני״ ואשלח קישור בהודעה פרטית 💚 (תמיד מומלץ כי פה יש מגבלת תווים) שימו לב שרק עוקבים יכולים לראות הודעות פרטיות אז אם אתם עדיין לא עוקבים… ממליצה לכם. חוויה ממש 😍

מצרכים 
2 חבילות תרד עלים בלבד 
צרור עלי מנגולד 
בצל אחד קטן או חצי כרישה -קצוץ דק
ארבע כפות שמן זית
מעט אבקת שום 
כפית שטוחה מלח 
4 כפות רוטב פסטו 
קופסה קוטג׳ 
8 ביצים או לפי כמות הסועדים 
200 גרם גבינת פטה 

מאדים את הבצל בשמן עם החלק הלבן של המנגולד , כשמתרכך מוסיפים עלי תרד ומנגולד קצוצים דק. כשהירקות מבושלים מוסיפים קוטג׳ ומבשלים תוך בחישה חמש דקות עד שהכדורונים נמסים. מוסיפים מלח פסטו ושום ומערבבים. שוברים ביצים מעל הרוטב מפוררים גבינה , מכסים ומבשלים עד מידת העשיה הרצויה. ניתן להעביר לגריל לפני ההגשה לדקותיים לשיזוף נעים ♥️ 

#מתכוניםבריאים #קוטגתנובה #מתוקבריא #שקשוקה #שקשוקהתרד #שקשוקהירוקה #מנגולד #תרד #בישולבריא #קיטוגני #קטוגני #דלפחמימות #דלפחמימה #דלפחמימהמתכונים #ארוחתבוקרבריאה
    אלה המתכונים שבזכותם חזרתי אלה המתכונים שבזכותם חזרתי השבוע לשגרה תזונתית 
הם כבר מחכים לי עכשיו במקרר ומבטיחים לי שבוע חלק 
🐟סלמון צלוי במייפל - צ׳ילי . אני מכינה עם אותו רוטב גם פרגיות וחזה עוף. ממלאת קופסאות ואוכלת כל השבוע בעיקר עם סלט
🥗סלט ירוק משגע ומיוחד שנשמר נהדר במקרר . עם צנצנת רוטב בצד. נפלא עם או בלי העוף וכל המשפחה אוהבת אותו 
🍦ארטיקים דיאטטיים - כי לפעמים אני חייבת מתוק גם כשאין לי תקציב קלורי להתפרע . הכנתי נגלה אחת וניל ואחת שוקולד . 20 קלוריות לארטיק אני יכולה לאכול אפילו שניים שלושה כאלה בלי להתבאס 

כל המתכונים נמצאים באתר מתוק בריא וכאן בדף. אם לא בא לכם לחפש רשמו אני בתגובות ואשלח לכם את הקישורים בהודעה פרטית 💚

#מתכוניםבריאים #מתכוניםדיאטטיים #דיאטה #דלקלוריות #דלפחמימות #דלפחמימהמתכונים #קטוגני #קיטו #בריא
    העוגה הקטוגנית הכי טעימה שא העוגה הקטוגנית הכי טעימה שאתם עוד לא מכירים 
עוגת חמאת בוטנים ושוקולד דלת פחמימה הסטרית ב‑5 דקות עבודה 🍫🥜 שאף אחד לא יאמין לכם שהיא ללא סוכר וגלוטן . בלי קמח שקדים , ממצרכים פשוטים וזמינים. 
שתפו את אוהבי הסניקרס וקומו להכין ! 
לקבלת מתכון כתוב מסודר בהודעה פרטית אנא תגיבו אני לסרטון ♥️

מצרכים לתבנית 13×18 (מלבנית קטנה):

50 ג׳ חמאה + 50 ג׳ חמאת בוטנים חלקה
1 ביצה ל’
1 כפית תמצית וניל
4 כפות ממתיק אבקתי (כמו אלולוז/סוויטנגו מומלץ לשלב)
קמצוץ מלח
כפ’ אבקת אפייה
3 כפות אבקת קקאו הולנדי / מעל 20% שומן 
לציפוי:
40 ג׳ שוקולד צ׳יפס סוויטנגו 
20 ג׳ חמאה
20 ג׳ חמאת בוטנים + כף־שתיים לקישוט
מעט מלח , בוטנים קלויים לקישוט (לא חובה) 
🥣 איך מכינים 
ממיסים חמאה ומערבבים עם שאר המצרכים למעט הציפוי ערבבו לתערובת חלקה.אופים ב–170° בטורבו כ‑20 דקות – או עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה מתייצבת 
מכינים ציפוי: המיסו במיקרו את השוקולד + חמאה, הוסיפו פנימה חמאת בוטנים וקמצוץ מלח. שפכו על העוגה החמימה/פושרת, קשטו עם חמאת בוטנים ושברי בוטנים מומלחים. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות 
.#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #עוגהבריאה #חמאתבוטנים #ללאסוכר #עוגהללאגלוטן #קיטוגני #דלפחמימות #דלפחמימהמתכונים #עוגתחמאתבוטנים #עוגהקטוגנית
    מתכון חזרה לשגרה שאתם רוצים מתכון חזרה לשגרה שאתם רוצים לשמור 
שקשוקה בשר קטוגנית פשוטה וטעימה 
רבע בצל קטן קצוץ דק
חצי לחי פלפל קצוץ (בערך כף)
חצי עגבניה קצוצה לקוביות
80 גרם בשר טחון 
כפית תבלין לטעמכם - דואה /כמון/ בהרט 
חצי כוס רוטב עגבניות מוטי 
שתי ביצים
מלח ופלפל
שתי כפות שמן זית

מטגנים בצל ופלפלים בשמן זית . אחרי שתי דקות מוסיפים בשר ותבלין ומפרקים עם מזלג כמו בולונז. כשהבשר משנה צבע מוסיפים עגבניות ורוטב עגבניות ומצמצמים חמש דקות . מוסיפים בערך רבע כוס מים מערבבים . שוברים את הביצים על הרוטב ומכסים במכסה. השקשוקה מוכנה אחרי חמש דקות או כשהביצים עשויות לטעמכם 💚
#שקשוקה #קיטו #דלפחמימות #אוכלבריא #מתכוניםדליפחמימה #מתכוניםקלים #מתכוניםקיטו #בשרטחון
    נמצא הפתרון ללחץ ‼️אזעקות❗️וילדים בבית❣️ … 
עוגיות טחינה הכי טובות שתכינו  והן בכלל קטוגניות , טבעוניות , בריאות פריכות ומעלפות עם רק 60 קלוריות 2 גרם חלבון ופחות מגרם פחמימה . 
לא תאמינו כמה פשוט … אין טילים , אין ילדים בבית (טוב חוץ מאדם עם המטאטא 😂) התשובה המוחצת היא עוגיות בריאות !! 🍪🍪🍪בלי סוכר בלי גלוטן עם כל הטעם והנחמה 
תשמרו את המתכון כי הוא הולך להיות קבוע אצלכם בצנצנת ושתפו אנשים שאתם ממש אוהבים כי כשכולם בבית אין יותר בית מזה 🫙🫙🫙. המתכון פה למטה 
מי שמעדיף קישור למתכון המסודר באתר רשמו אני בתגובות ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית 💚 
עם ישראל חי כלביא, תהיו חזקים 

6 כפות שומשום
4 כפות קמח שקדים
½ כפית אבקת אפייה
4 כפות טחינה גולמית דלילה (או חמאת שקדים)
2 כפות ממתיק כמו סוויטנגו (לא אלולוז) 
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ קטן מלח
הכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו.
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עד שהתערובת אחידה. אם התערובת מתפוררת ולא נוחה לעבודה מוסיפים שתי כפות מים. יוצרים 16 כדורים קטנים מועכים לצורת עוגיה ומניחים בתבנית על נייר אפייה. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה קלה.
מקררים לחלוטין – ורק אז טועמים (הן מתייצבות רק לאחר קירור). 
אפשר לאפות קצת יותר למי שאוהב אקסטרה קריספי 

#עוגיותבריאות #עוגיותטחינה #מתוקבריא #עוגיותללאגלוטן #עוגיותללאסוכר #ללאגלוטן #ללאסוכר #קיטו #דלפחמימות #מתכוניםבריאים #עוגיותשומשום #שומשום
    שלוש בחושות קטוגניות שאסור שלוש בחושות קטוגניות שאסור לפספס ! 
🍫 עוגת סניקרס - לא תאמינו מה יוצא מכל כך מעט מצרכים פשוטים בקערה .. ואף אחד לא יאמין שזה קיטו …
🧁עוגת שיש - הגרסה הבריאה לעוגה הנוסטלגית שבה שום ביס לא דומה לקודם ועם טוויסט נוסף של קראמבל קקאו 
🍰עוגת שקדים בסיסית שכולם חייבים להכיר. התחליף האולטימטיבי לעוגה בחושה בסיסית . תוכלו להוסיף תוספות ולהכין ממנה כל סוג של עוגה בחושה - קפה , שוקולד צ׳יפס , אוכמניות ועוד 
כל המתכונים מחכים לכם בקטגוריית העוגות באתר מתוק בריא. לא בא לכם לחפש ? תגיבו כאן לפוסט ואשלח לכם את המתכונים בהודעה פרטית 💚 
אז עזבו אתכם מהקמח והסוכר ותבחשו טוב 😜♥️

#מתוקבריא #בחושהללאגלוטן #עוגהבחושהללאגלוטן #עוגהבריאה #עוגהללאגלוטן #ללאסוכר #קטוגני #קיטוגני #עוגהבחושה #דלפחמימה #ללאגלוטן #בריא #אוכלבריא #מתכוניםבריאים
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.