מתוק בריא

  • עוגיות בריאות
  • עוגות ללא סוכר
  • ארוחת בוקר בריאה
  • עוד קטגוריות
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
      • מתכונים לשבועות
        • עוגת גבינה לשבועות
        • קינוחים לשבועות
        • פשטידות לשבועות
      • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
לחמים ומאפים מלוחים/ מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם

פיתה קטוגנית עם מרקם וטעם של פיתה רגילה

פיתה קטוגנית
()

איך תדעו שזאת פיתה? אם היא נראית כמו פיתה, יש לה טעם של פיתה, כיס מפתה ואי אפשר לסרב לה כשהיא יוצאת חמה מהתנור. בחיפושיי אחר פיתה קטוגנית כהלכתה, אכלתי כל כך הרבה "ליד פיתה" "אולי פיתה" "כאילו פיתה" ו"כמעט פיתה, שכמעט איבדתי תקווה. איפה את כיס בצק בשרני ותפוח , שמחזיקה באהבה כל מה שתתנו לה?

איש חכם אחד פעם אמר שאם משתמשים באותן השיטות, אי אפשר לצפות לתוצאות אחרות וזה לרוב נכון. בעיקר כשרוצים תוצאה אחרת לגמרי. רוב האפיה דלת הפחמימה נשענת על קמח שקדים. התוצאות, בכל הקשור ללחם, נוטות להיות דחוסות וכבדות או ביצתיות ולא ממש טעימות. אז איך תהיה לנו פיתה?

בהשראתו של אותו איש חכם, יצאתי לרעות בשדות זרים, הרחק מקמח השקדים. אל מרעה של חומרי גלם אקזוטיים והרפתקנים, שלא מתאימים לכולם. ממש כמו עם בת דודה של הפיתה, חלה ללא קמח , שוב התלבטתי קשות האם לפרסם את המתכון. ידעתי שהוא יראה קשה להשגה, בעיני אחרים יחשב לאפור ורבים לא ינסו אותו. בסופו של יום היתה זאת אשה חכמה אחרת ששכנעה אותי מבלי לדעת.

זאת היתה סיוון אופירי, גורו תזונה נערצת. מאז פייסבוק שידך ביננו, אני מאוהבת במשפטי ההשראה שלה. לא מפתיע שמשפטי השראה גדולים באים מאנשי תזונה. שינוי תזונתי הוא אחד השינויים הגדולים שאנחנו עושים בחיים. הוא נוגע בזהות ובדחפים הכי קדומים ועמוקים שלנו. סגנון תזונתי כמו אורח חיים ומשקל גוף, הם חלק ממי שאנחנו. שינוי תזונה לא פעם הוא חלק משינוי אישי עמוק שבו אנחנו ממציאים את עצמנו מחדש.

סיוון אופירי תפסה אותי בדרך לסעודה המפסקת . "איך תדעי שהצלחת ?" שאל הפוסט הבלונדיני ועצר אותי מלגלול הלאה. "כשהשונות שלך הופכת להיות החותם שאת משאירה בעולם ולא הסוד שאת מסתירה מכולם". מייד חשבתי על הפיתה שלי שלא נולדה. כן, היא שונה משאר המתכונים. כן, יהיו מי שירימו גבה. יהיו מי שיגידו שהיא לא מתאימה והם צודקים. היא באמת לא מתאימה לכולם.

המשפט הזה החזיר אותי לסיבה העמוקה ביותר שמניעה אותי לפתח ולפרסם מתכונים. אני כאן כדי שתהיה אפשרות בחירה לכולם לאכול אוכל שמיטיב איתם . אם הפיתה הזאת תאפשר אפילו לאדם אחד לשמור על תזונה דלת פחמימה ולא ליפול לאוכל מזיק, עשיתי את שלי. גם אם אוכלים פיתה רק מידי פעם, עצם הידיעה שזה אפשרי ולא ויתרנו עליה לחלוטין, מקלה עלינו לשאת את נטל התזונה המיטיבה בשאר הזמן. אז אם זה נראה כמו פיתה, יש לזה טעם ומרקם של פיתה ויש בזה רק 2 גרם פחמימה נטו סימן שזה פיתה קטוגנית של מתוק בריא. המתכון מבוסס על הבלוג KETOSERTS עם שיפורים והתאמות.

.

סביח קטוגני
סביח קטוגני (קרדיט לצילום אליק קצב)

מצרכים לעשר פיתות

180 גרם גלוטן חיטה למשל כאן

60 גרם סיבי שיבולת שועל למשל כאן

35 גרם קמח תורמוס (לופין) למשל כאן

שלוש כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו

כפית מלח

70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים למשל כאן

כוס מי ברז 240 מ"ל

שתי כפות אינולין למשל כאן (אפשר כף דבש במקום)

שתי כפות שמרים יבשים

2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

3 כפות ועוד כפית (45 גרם) שמן זית או חמאה/גהי

מעט תרסיס שמן (רצוי שמן זית)

איך מכינים פיתה קטוגנית?

מוזגים שמן זית לקערת המיקסר עם וו בצק ומוסיפים את הביצים. נותנים להן לנוח ולהגיע לטמפרטורת החדר. בנתיים מוזגים כוס מים לקערית חסינת חום ומוסיפים את האינולין. מחממים חצי דקה במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים לאיחוד. מפזרים שתי כפות שמרים על פני הנוזל ומערבבים קלות. נותנים לנוזל להפעיל את השמרים למשך עשר דקות ובנתיים מכינים את תערובת היבשים.

מניחים בקערה אבקת גלוטן, סיבי שיבולת שועל, פשתן טחון, קמח תורמוס, מלח וממתיק ומערבבים היטב. מומלץ מאוד לשקול את המרכיבים, המתכון אינו סלחן לשינויים. כאשר השמרים תוססים מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים את תערובת השמרים לתערובת הביצים בקערה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה כף אחרי כף ומגבירים את מהירות המערבל למקסימום. מערבלים עשר דקות במהירות מקסימלית ומכבים את המיקסר. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים שווים בגודלם. מומלץ לשקול, כל כדור 80 גרם. מניחים את הכדורים במגש. מרססים במעט תרסיס שמן למניעת התייבשות ומכסים במגבת. מניחים לתפוח כארבע שעות במקום חמים או במקרר למשך הלילה (האפשרות המועדפת עלי). אם התפחתם את כדורי הבצק במקרר מוציאים מהמקרר שעה לפני האפיה כדי שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר.

מחממים את התנור ל 220 מעלות במצב טורבו עם חום עליון – תחתון. שמים במרכז התנור את תבנית התנור כאשר היא הפוכה וסוגרים עם התבנית בפנים כדי שתתחמם. מניחים גיליון נייר אפיה על קרש חיתוך הכי גדול ודק שיש לכם (או על מחתה של פיצה). מרדדים ארבעה כדורי בצק לעיגול שטוח באמצעות מערוך (אם יש לכם מועך עגול להכנת טורטיות אפשר להשתמש בו במקוד לרדד). מניחים את העיגולים על נייר האפיה ברווחים. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של 10-20 דקות. ככל שקר יותר, כדאי לתת לבצק יותר זמן לתפוח. מסירים את המגבת ומעבירים את הפיתות עם הנייר אל התבנית הלוהטת שבתנור. אם משתמשים בקרש חיתוך כדאי לעבוד עם שתי ידיים. פותחים את התנור ומשאירים פתוח. מביאים את הקרש קרוב לתבנית ההפוכה ו"מקפיצים" את הבצק עם הנייר שתחתיו ישירות על התבנית ההפוכה.

אופים שלוש דקות או עד שהפיתה מזהיבה. פותחים את התנור והופכים את הפיתות לשלוש דקות מהצד השני. הפיכת הפיתות אינה חובה, אפשר לאפות 5-6 דקות מבלי להפוך עד שהפיתות זהובות משני הצדדים. מוציאים את התבנית אל השיש ומניחים לפיתות להתקרר. מחזירים את התבנית הריקה לתנור ובינתיים מכינים סיבוב נוסף של ארבע פיתות. שימו לב לשמור את כדורי הבצק הממתינים מכוסים במגבת כל הזמן למניעת התייבשות.

לאחר צינון, שומרים את הפיתות המוכנות בשקית או קופסה אטומה עד יום אחד במקרר או חודשיים במקפיא. להפשרה עוטפים במגבת מטבח ומחממים ל 40 שניות במיקרו בחום גבוה.

הערות

  • המתכון אינו סלחן לשינויים, מומלץ לעבוד עם משקל ולדייק בכמויות
  • ניתן להחליף פשתן זהוב בפשתן רגיל, הפיתות יקבלו צבע מעט כהה יותר. לשאר המצרכים אין תחליף
  • נוח מאוד להכין פיתות עם מכשיר טורטיה, אני משתמשת במכשיר הזה שנשלח לארץ בחינם מאמזון בהזמנה מעל 49$.
פיתה דלת פחמימה
פיתה דלת פחמימה

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

05/02/2025 By טליה בנימיני
37
לביבות מנגולד אפויות מעלפות עם תרד ללא גלוטן ללא קמח גלידה חלבון עננים ללא סוכר

עוד מתכונים ששווה לבדוק

ארטיק דיאטטי ללא סוכר

ארטיק דיאטטי ללא סוכר

11/06/2021
חטיפי בריאות

חטיפי בריאות מתכון ללא סוכר לעצלנים גם לפסח

10/02/2024
קינוח קתוגני סושי מתוק

קינוח רושם קטוגני – סושי מתוק

14/05/2021

37 Comments

  • Reply
    ניקול
    19/09/2025 at 19:48

    תודה רבה טליה המופלאה,תבורכי על המתכון הנהדר הזה,אני אפיתי בנינג'ה וזה יצא מצויין,איזה כייף שיש אפשרות לאכול פיתה קטוגנית ,זה נותן כל כך הרבה רעיונות לארוחות טובות ומספקות.

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      20/09/2025 at 18:33

      איזה כיף לשמוע, שימחת את ליבי מאוד מאוד ❤️❤️❤️

      Error happened.
  • Reply
    לילך
    08/07/2025 at 09:10

    היי טליה
    האם אפשר לטחון את הטורמוס במטחנת תבלינים?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      10/07/2025 at 09:18

      הי לילך, תורמוס הוא קטניה מאוד קשה שלא ניתן לטחון במטחנת תבלינים רגילה. יש מטחנות מיוחדות שמיועדות לכך ואם זה חשוב לך ניתן לרכוש אחת כזאת בחו"ל. יש קומץ של חנויות פיצוחים בארץ שמחזיקות מטחנה כזאת וניתן גם להגיע אליהן ולטחון במקום תורמוס יבש

      Error happened.
  • Reply
    אילנה
    27/06/2025 at 06:52

    היי האם אפשר להכין את הבצק בלי מיקסר

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      30/06/2025 at 05:51

      הי, אני לא הכנתי את הבצק הזה ללא מיקסר כי הוא דורש לישה מאוד יסודית וממושכת. עם זאת, יש עוקבים שניסו והצליח להם כך שכנראה זה אפשרי עם הרבה נחישות והתמדה 💜

      Error happened.
  • Reply
    TAMAR GERSHGOREN
    21/06/2025 at 10:21

    היי טליה , קמח זרעי פשתן זה בעצם פשתן טחון?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      21/06/2025 at 11:56

      אכן 🙂

      Error happened.
  • Reply
    מיכל
    09/05/2025 at 18:15

    היי, אין לי טורבו עם חום עליון – תחתון בתנור, רק טורבו, טורבו עם חום תחתון או חום עליון תחתון בלבד. על מה מומלץ לאפות?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      10/05/2025 at 12:43

      הי מיכל, בלי להכיר את התנור שלך אני מנחשת שמצב טורבו הוא מצב של פיזור חום מלמעלה ומלמטה בו זמנית ולכן זה כנראה המצב הנכון 🙂

      Error happened.
  • Reply
    ענת
    29/03/2025 at 09:08

    היי טליה,
    2 שאלות:
    1. האם ניתן להחליף סוויטנגו באלולוז?
    2. האם לאחר פתיחה יש לשמור את הקמחים שבמתכון הזה בחוץ/במקרר/במקפיא?
    תודה 🙏🏻

    Error happened.
  • Reply
    נירית
    15/03/2025 at 16:43

    וואו וואו וואו. אני עפה על המתכון הזה ועל המתכון לחלה. בתזונה קיטוגנית כבר שנים אבל מעולם לא מצאתי תחליף ראוי ללחם רגיל אבל מאז שגיליתי את המתכונים האלה הפיתות והלחמניות מככבות בבית באופן קבוע. אגב, את כל המצרכים אפשר למצוא בארץ חוץ מסיבי שיבולת שועל אבל שווה לגמרי לעשות הזמנה מאייהרב בשביל המתכונים המטורפים האלה. יישר כח טליה!

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      15/03/2025 at 20:47

      ריגשת ❤️❤️❤️❤️ וואו !! איזה כיף לשמוע . תודה רבה ששיתפת נירית יקרה

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    28/02/2025 at 13:26

    שאלתי את גרוק 3 על המתכון ומה אפשר לאחליף במוצרים של אורץ זו התוצאה

    מתכון מעודכן עם הוראות הכנה
    רשימת מרכיבים
    180 גרם גלוטן חיטה
    35 גרם קמח שקדים (במקום קמח תורמוס)
    30 גרם אבקת קליפות פסיליום (במקום 60 גרם סיבי שיבולת שועל)
    3 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול (כמו סוויטנגו)
    1 כפית מלח
    70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים
    240 מ"ל מי ברז (יתכן שיהיה צורך להתאים את הכמות)
    2 כפות אינולין (אפשר כף דבש במקום)
    2 כפות שמרים יבשים
    2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
    45 גרם (3 כפות ועוד כפית) שמן זית או חמאה/גהי
    מעט תרסיס שמן (רצוי שמן זית)
    הוראות הכנה
    ערבוב המרכיבים היבשים: בתערובת גדולה, ערבבו את הגלוטן החיטה, קמח השקדים, אבקת קליפות הפסיליום, קמח זרעי הפשתן, הממתיק, המלח והשמרים.
    הוספת המרכיבים הרטובים: הוסיפו את המים, האינולין (או הדבש), הביצים והשמן, וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד. ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מים אם הבצק יבש מדי, או להפחית אם הוא רטוב מדי, בגלל ספיגת הנוזלים של אבקת קליפות הפסיליום.
    תפיחה: כסו את הבצק והניחו לו לתפוח במקום חם כ-30-60 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
    עיצוב הפיתות: חלקו את הבצק לכדורים קטנים והפכו כל כדור לפיתה דקה על משטח מקומח קלות.
    בישול: חממו מחבת או תנור לטמפרטורה בינונית-גבוהה, וטגנו או אפו את הפיתות עד שהן מזהיבות משני הצדדים, כ-2-3 דקות לכל צד. השתמשו בתרסיס שמן כדי למנוע הידבקות.
    הגשה: הגישו חם ונהנו!
    הערות
    ייתכן שיהיה צורך להתנסות עם כמות המים כדי להשיג מרקם אידיאלי, שכן אבקת קליפות הפסיליום סופגת נוזלים רבים.
    החלפה זו עשויה להשפיע על המרקם והטעם, לכן מומלץ לנסות ולשנות את הכמויות לפי הצורך.
    דו"ח מפורט
    מבוא
    המתכון המקורי לפיתות קטו כולל מרכיבים כמו קמח תורמוס (לופין) וסיבי שיבולת שועל, שהם פחות נפוצים בחנויות בישראל. המטרה היא למצוא חלופות זמינות שיתאימו לתזונה קטוגנית, תוך שמירה על תכונות דומות של חלבון, סיבים ופחמימות נטו נמוכות. להלן ניתוח מפורט של החלופות, תוך התחשבות בזמינות ובמאפיינים התזונתיים.

    ניתוח המרכיבים המקוריים
    קמח תורמוס (לופין), 35 גרם: קמח זה עשיר בחלבון (כ-40 גרם ל-100 גרם) וסיבים (כ-37 גרם ל-100 גרם), עם פחמימות נטו נמוכות (כ-3 גרם ל-100 גרם). הוא מתאים לתזונה קטוגנית בשל תכולת הפחמימות הנמוכה.
    סיבי שיבולת שועל, 60 גרם: סיבים אלה, ככל הנראה, הם מקור לסיבים תזונתיים, אך אין מידע מדויק על תכולתם התזונתית. בהנחה שהם דומים לקמח שעורה, הם עשויים להכיל כ-15.6 גרם סיבים ל-100 גרם, אך זה עשוי להיות גבוה יותר אם מדובר בתוסף סיבים.
    חלופות אפשריות וזמינות בישראל
    לאחר בדיקה, נמצאו החלופות הבאות, הזמינות בחנויות בישראל:

    קמח שקדים: זמין בחנויות בריאות ובסופרמרקטים, כמו Jerusalem Cake Design. תכולה תזונתית: כ-21.5 גרם חלבון, 10.6 גרם סיבים, ו-17.5 גרם פחמימות נטו ל-100 גרם.
    אבקת קליפות פסיליום: זמין בחנויות בריאות ובאינטרנט, כמו MyProtein Israel. תכולה תזונתית: כ-80 גרם סיבים, 8.9 גרם פחמימות נטו ל-100 גרם, עם חלבון נמוך (0 גרם ל-100 גרם).
    השוואה תזונתית והצעות החלפה
    לשם התאמה, נבדקו החלופות עם התכונות המקוריות:

    החלפת קמח תורמוס (35 גרם):
    קמח שקדים (35 גרם) מספק כ-7.525 גרם חלבון ו-3.71 גרם סיבים, עם 6.125 גרם פחמימות נטו. זה פחות חלבון וסיבים בהשוואה לקמח התורמוס, אך זמין ומתאים.
    שילוב עם קמח זרעי פשתן נבדק, אך בשל כמות גדולה של קמח פשתן כבר במתכון (70 גרם), הוחלט להשתמש בקמח שקדים בלבד כדי לאזן את המרקם.
    החלפת סיבי שיבולת שועל (60 גרם):
    אבקת קליפות פסיליום (30 גרם) נבחרה כחלופה, עם 24 גרם סיבים ו-2.67 גרם פחמימות נטו. זה מספק סיבים דומים, אך ייתכן שיהיה צורך להתאים את כמות המים עקב ספיגת נוזלים גבוהה.
    טבלה: השוואה תזונתית של המרכיבים
    מרכיב כמות (גרם) חלבון (גרם) סיבים (גרם) פחמימות נטו (גרם)
    קמח תורמוס (מקורי) 35 14 12.95 1.05
    קמח שקדים (חלופה) 35 7.525 3.71 6.125
    סיבי שיבולת שועל (מקורי, הנחה) 60 – 9.36 –
    אבקת קליפות פסיליום (חלופה) 30 0 24 2.67
    שיקולים נוספים
    המתכון כולל גם 70 גרם קמח זרעי פשתן זהובים טחונים, שמספקים סיבים וחלבון נוספים. החלופות עשויות להוסיף יותר סיבים, ולכן ייתכן שיהיה צורך להפחית כמות זו או להתאים את כמות המים.
    המרכיב "180 גרם גלוטן חיטה" במתכון נראה גבוה, עם כ-25.2 גרם פחמימות נטו, שיכול להיות משמעותי עבור דיאטה קטוגנית. ייתכן שיהיה צורך לבדוק אם הכמות נכונה או להתאים אותה.
    המרכיב "שלוש כפות ממתיק אבקתי" ו"שתי כפות אינולין" כבר מתאימים לתזונה קטוגנית, ולכן אין צורך בהחלפה.
    מסקנה
    החלפה זו תספק מתכון דומה, אך ייתכן שיהיה צורך בהתאמות למרקם ולטעם. המשתמש מוזמן לנסות ולשנות את הכמויות לפי הצורך, תוך שימוש בקמח שקדים ואבקת קליפות פסיליום, הזמינים בחנויות בישראל.

    ציטוטים מפתח
    קמח שקדים זמין בישראל
    אבקת קליפות פסיליום זמינה בישראל
    מידע תזונתי על קמח שקדים ויתרונות
    יתרונות אבקת קליפות פסיליום
    מידע על סיבים משיבולת שועל והחלפות
    חלופות קמח קטוגני
    מה דעתך?
    את יכולה לענות במייל

    How can Grok help?

    DeepSearch

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      02/03/2025 at 13:12

      אני לא ממליצה לערוך את השינויים הללו. המתכון מאוד רגיש לשינויים וכל ניסיון שעשיתי עד כה מצא את דרכו לפח

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    25/02/2025 at 14:49

    היי טליה נראה שאפשר להחליף סיבי שיבולת שועל בקמח במבוק היום חשבתי על זה
    אולי את יכולה לבדוק בבלוג שבמתכון עליו מבוסס?

    Error happened.
  • Reply
    משה ארד
    24/02/2025 at 11:03

    היי טליה, סיבי שבולת שועל אין במלאי ב IHERB, יש תחליף ?
    תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      25/02/2025 at 02:08

      הי, לצערי לא. תבקשי שיודיעו לך כשחוזר למלאי

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    24/02/2025 at 08:38

    היי טליה אני פונה אליך שוב איך אפשר לאפוך את הבצק לבצק עלים
    נ.ב תודהעל כלהמתכןנים הנפלאים

    Error happened.
  • Reply
    משה ארד
    20/02/2025 at 11:10

    שלום טליה, האם תוכלי לרשום באחוזים עבור הפיתה והחלה את החלוקה בין פחמימות לחלבונים ולשומנים
    תודה משה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      22/02/2025 at 01:44

      הי משה, זה לא משהו שמופיע בערכים התזונתיים של המצרכים. מציעה שתיעזר בצ'אט ג'י פי טי כדי לקבל הערכה אך היא לא תהיה מדוייקת.

      Error happened.
  • Reply
    רונה אסטל שחם
    14/02/2025 at 10:28

    הי מירב, שימי לב שסיבי שיבולת שועל לא ניתן להשיג בארץ לצערי. בבקשה הקפידי לקרוא את הסימון התזונתי. בסיבי שיבולת שועל יש אמנם הרבה פחמימות אבל הן כולן סיבים ולכן אינן נספגות, נספרות או מעלות סוכר

    Error happened.

  • Reply
    Liz Levy
    12/02/2025 at 14:01

    הי טליה האם אפשר להקפיא את הפיתות?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      14/02/2025 at 20:32

      כמובן 🙂

      Error happened.
  • Reply
    ששון
    11/02/2025 at 18:44

    מכל המצרכים רק מים יש לי 😂😂

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      11/02/2025 at 18:54

      התחלה טובה !! 🙂 🙂 🙂

      Error happened.
  • Reply
    סופיה קפלן
    09/02/2025 at 10:47

    היי, האים אפשר לאפות מבזק הזה לחמניות ולא פיתות? אם כן,אז מה תהליך האפיה?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      11/02/2025 at 18:58

      הי סופיה, אם את רוצה להכין לחמניות ממליצה להשתמש במתכון של החלה הקטוגנית , מתאים מאוד ללחמניות

      Error happened.
  • Reply
    Moti Shaked
    07/02/2025 at 19:08

    הי טליה,
    במה אפשר להחליף את הקמח לופין, ואת האינולין )חוץ מדבש(?
    תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      08/02/2025 at 17:42

      הי, לצערי טרם מצאתי תחליף לקמח תורמוס. עשיתי לא מעט ניסיונות שהלכו לפח ולכן אני לא ממליצה להחליף…

      Error happened.
  • Reply
    דקלה ליבוב
    07/02/2025 at 01:23

    אני צליאקית …. כנראה שנגזר עלי לא להנות מזה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      08/02/2025 at 17:44

      הי יקרה. ליבי אתך ❤️ כמעט כל המתכונים באתר הם ללא גלוטן. במקרה הזה החלטתי לפרסם למרות שזה מתכון מבוסס גלוטן כי הוא פותח אפשרויות לסוכרתיים ואחרים. מבטיחה להמשיך לפרסם מתכונים דלי פחמימה ללא גלוטן

      Error happened.
  • Reply
    מירב לויתן רובין
    06/02/2025 at 15:40

    אני אשמח להבין איך זה קטוגני אם יש שם שיבולת שועל וגלוטן חיטה? אלו לא נחשבות פחמימות?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      06/02/2025 at 17:47

      הי מירב, גלוטן הוא חלבון (החלבון של החיטה ללא הפחמימות) וסיבי שיבולת שועל הם סיבים תזונתיים (הסיבים של שיבולת השועל ללא הפחמימות) . שניהם דלי פחמימה.

      Error happened.
  • Reply
    עידן
    06/02/2025 at 09:55

    היי לפי מה שאני מבין העיסה מתפקדת כבצק רגיל אולי יש לך מתכון לבצק עלים אפילו עם זה מסובך אשמח לתשובה

    Error happened.
  • Reply
    עידן
    06/02/2025 at 08:55

    היי תודה רבה על המתכון יושר כח תני לנו עוד מתכונים טעימים 🙂

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      06/02/2025 at 09:06

      תודה רבה , אני על זה 😀. עשית לי את השבת 💚💚💚

      Error happened.

    השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (43)
    • ארוחת ערב בריאה (24)
    • גלידה ללא סוכר (11)
    • חטיפים בריאים (28)
    • לביבות לפסח (8)
    • לחמים ומאפים מלוחים (32)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (5)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לראש השנה (10)
    • מתכונים לשבועות (33)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (14)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (137)
    • עוגה לפסח (55)
    • עוגות ללא סוכר (65)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (15)
    • פשטידה ללא גלוטן (10)
    • פשטידה לפסח (11)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (26)
    • קינוח טבעוני (50)
    • קינוח פרווה (77)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (20)
    • קינוחים לפסח (41)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    בראוניז פרווה

    בראוניז פרווה אקספרס ללא גלוטן משני מצרכים

    23/10/2025
    עוגת גבינה חלבון

    עוגת גבינה חלבון מעלפת מושלמת לחיטוב

    04/10/2025
    מנגו סטיקי רייס

    כמעט מנגו סטיקי רייס בריא דיאטטי

    26/09/2025
    סלט ביצים מפורק

    סלט ביצים מוחמצות מפורק לראש השנה

    15/09/2025
    פירה כרובית

    פירה כרובית מדויק בחמש דקות מתכון אקספרס

    02/08/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    המדריך לזיקוק שומן טהור — ל המדריך לזיקוק שומן טהור — לשמור לחורף. זה הסוד לכל סטייק ולכל תבשיל טוב. 
🧈 שמרו ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן מעובד לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני⁩
    הזהב של החורף- שמרו את הפוסט הזהב של החורף- שמרו את הפוסט ולא תקנו יותר לעולם שמן קנולה 

🧈 שמרו את הפוסט ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן
    חופשת חורף מפתיעה במחיר של אוטובוס לאילת … 
חברת ויז פתחה את הקו לסלוניקי וזה אומר טיסות זולות בתאריכים גמישים . הטיסה אורכת שעתיים, המחירים בעיר זולים וכל האטרקציות קרובות במרחק הליכה ברגל. האוכל טעים , מזג האוויר נעים ואנשי סלוניקי נחמדים ואדיבים. כל זה הופך את העיר ליעד אטרקטיבי לחופשת עיר קצרה ונהנתנית עם מישהו שאתם אוהבים. עונת הכריסמס היפה מתחילה כבר בראשון לנובמבר וזה זמן בו תוכלו לבקר בכל אתר ומסעדה שתרצו ללא תורים. קבלו שבע המלצות רותחות לעונה הקרה של 2026
🥐 1. Trigona Elenidis
📍 Aristotelous 19
מאפה פילו פריך אופייני לאיזור שממלאים במקום בקרם פטיסייר טרי – אחד הדברים המתוקים הכי שווים בעיר.
🍽️ 2. Mezen Salonica
📍 Katouni 1
בר מאזטים צעיר וחדשני. אל תפספסו את סלט העגבניות עם קרוטוני חרובים ובואו מוקדם כי אין הזמנות. 
🎶 3. O Todoros
📍 Vasilissis Olgas 233
טברנה משפחתית עם אוכל יווני קלאסי מסורתי  ואווירה שמחה. צ׳יפס ולביבות קישואים מושלמים. פשוט טרי וטעים 
🥙 4. Liga kai Kala
📍 Tsimiski 103
הגירוס בין הטובים בעיר! בשר נחתך דק ומוגש בנדיבות. קחו לטייק-אווי ואיכלו מול הים בכיכר אריסטו. אין ישיבה במקום 
💆‍♀️ 5. Animus Spa
📍 Tsimiski 33 (קומה 4)
עיסוי מעולה במחיר נגיש – שעה ב-30 €. חובה להזמין בווטסאפ.
🌿 6. To Aromatopoleio
📍 Vasileos Irakliou 26
חנות בוטיק לרקיחת בשמים משנת 1958 שמרקחת בשמים בהתאמה אישית. ממול יש חנות עם גרסאות מוצלחות וזולות לבשמים מפורסמים , תכינו רשימות למשפחה ולילדים 
🧀 7. Olicatessen
📍 Pavlou Mela 42
מעדניית בוטיק עם תה, שימורים, משקאות, דבש שמן זית וממתקים של יצרנים מקומיים  קטנים מכל רחבי יוון והאיים. שירות מקסים באנגלית ואפילו חלבה דלת פחמימה אמיתית.
    חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ? זה חלום או סיוט? 
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥 
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩⁩
    ⁨ ⁨ ⁨ ⁨ עוגת החלומות בגרסה ⁨	⁨	⁨	⁨	עוגת החלומות בגרסה הבריאה ששברה את הרשת 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ?
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩
    אז ניפצתי את העוגה ששברה את אז ניפצתי את העוגה ששברה את הרשת 😱😱
עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד — זה חלום או סיוט? 🍰
 אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי 
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף ולטעם – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.
    המדריך לסופלה שוקולד נדיר ה המדריך לסופלה שוקולד נדיר היחיד שתצטרכו ותכינו ברפיט. חובה  לשמור !! 
מתכון ללא גלוטן ללא קמח ואם תרצו גם ללא סוכר קיטו, נכס צאן ברזל !!
המתכון הזה הולך איתי מעל שני עשורים . ממעונות הסטודנטים ועד ארוחות גורמה וקינוחי ילדים. הוא מתאים לכל סוג של תזונה כי אפשר להכין אותו מכל סוג של שוקולד ועם כל ממתיק שתבחרו . הוא תמיד יוצא מושלם ותמיד גונב את ההצגה גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות. דפדפו שמאלה לצפות בשלבי ההכנה ⬅️⬅️⬅️
אין אחד שלא אוהב את הסופלה הזה וכשאני צריכה קינוח מהיר שמצליח באחריות וכולם אוהבים זאת הבחירה הראשונה שלי . זה אחד המתכונים היחידים שאני זוכרת בעל פה ויכולה להכין בעיניים קשורות מאחורי הגב אם תעירו אותי באמצע הלילה 😂
אגב הוא טעים בכל המצבים גם אם שכחתם בתנור ועובר הקפאה בלי בעיה (טעים גם קפוא…😂) 
אם אתם מעדיפים לעבוד עם המתכון הכתוב באתר תגיבו אני ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית ♥️
#סופלהשוקולד #מתוקבריא #קינוחבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאגלוטן #ללאסוכר
    המתכון החדש ששבר את הרשת בסדרת הקוטג׳ 
פרק שישי בסדרה הויראלית ! אחרי הפיצה , המאפינס, השקשוקה , מעדני החלבון וכדורי השוקולד … הגיעה תור העוגה!! 

🎂🎂🎂🎂ולא סתם עוגה , עוגה מפוצצת בחלבון 💪💪 ללא קמח וסוכר מארבעה מצרכים פשוטים . מספיק בריאה כדי לאכול כל יום לארוחת בוקר 🍽️. מושלמת לחיטוב , לספורטאים , דלי פחמימה וכל כל מי שרוצה לאכול בריא וליהנות מהחיים. רוצו להכין ואל תשכחו לעקוב אחרי לעוד מתכונים יבריאים ומושלמים ♥️

3 מיכלים קוטג׳ מכל סוג
2/3 כוס ממתיק אבקתי רצוי לשלב אלולוז וסוויטנגו או סוויטנגו 
4 ביצים 
חצי כוס יוגורט יווני 120 מ״ל 
גרידת לימון
שתי כפיות מחית/ תמצית וניל איכותית 
אופציונלי - סקופ עד שניים אבקת חלבון איזולט ללא סוכר

טוחנים במעבד מזון עם להב מתכת את הקוטג׳ עד לקרם חלק (חשוב לטחון טוב טוב שיהיה בלי גושים בכלל !). מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים שוב לאיחוד . אם רוצים מוסיפים גם אבקת חלבון. 
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40 דקות או עד שמזהיב ומתייצב . מצננים על השיש ומנקזים נוזלים לפני שמעבירים לקירור ( העוגה מפרישה נוזלים וזה בסדר) . העוגה מוכנה לאכילה אחרי ארבע שעות במקרר ומשביחה למחרת

אפשר לסנן את הקוטג׳ בבד חיתול לפני שטוחנים אותו ואז הוא מפריש פחות נוזלים לאחר האפיה . בכל מקרה מומלץ לנקז לפני שמעבירים למקרר
 
#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאסוכר #ללאגלוטן #חלבון #קוטג #עוגתגבינה⁩⁩⁩⁩
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.