זה בדיוק מה שאתם חושבים ! פיצה קטוגנית ללא קמח וללא גלוטן. דלה במאמץ ובפחמימה ועשירה בטעם.
בחיי הקודמים והעשירים (בפחמימות), אם הייתם שואלים אותי מה המאכל האהוב עלי בעולם, כנראה שהייתי אומרת פיצה. עוד בתיכון הייתי המעריצה מספר אחת של פיצה האט. התגאיתי בכישורי אכילה של נהג משאית ואהבתי לראות את הלסת של החברים שלי נשמטת, כשאני מסיימת את המגש המשפחתי השני עוד לפני ארוחת הערב. בגיל עשרים חיפשתי קיצורי דרך והייתי מכינה כמעט בכל ערב את גרסת המופת הלבנטינית "פיצה על פיתה". עדיין אכלתי בלי חשבון, בעיקר מול הטלוויזיה. בשלב מסוים בחיי הבוגרים, כמעט הפסקתי לאכול פיצה.
המודעות לבריאות והרצון להיראות טוב, לא פסחו עלי. המשכתי לאהוב את האיטלקיה היפה הזאת, אבל מרחוק. הייתי קוראת במדורי האוכל הנחשבים על פיצריות חדשות ובונה לי רשימה בראש וסדרי עדיפויות. באירועים מיוחדים הייתי שולפת את הפיצריה שבראש הרשימה ודוגמת. בפועל, לא פירגנתי לעצמי לאכול פיצה יותר מפעם בחודש -חודשיים. התזונה היום יומית שלי כללה מבחר בוטני מרשים של זני ירקות, במגוון צורות הכנה וירטואוזי (כלומר סלט קבוע בצהריים, גיגית של מרק או הר ירקות בתנור עם ספריי שמן בערב). תזונה דלת פחמימה שינתה את כל זה. בזכותה אני יכולה לאכול פיצה כל יום. לאהובתי החדשה-ישנה קוראים פיצה קטוגנית.
פיצה קטוגנית דלת פחמימה, מתבססת על תחליפי קמח והיא אף פעם לא תהיה זהה לחלוטין לפיצה מקמח חיטה. ברגע שנשחרר את הצורך לקבל בדיוק את אותו הדבר, נוכל ליהנות מהומאג'ים ממש חביבים של הדבר האמיתי. אני, כמובן, ניסיתי את כולם. פיצה מטחינה וטונה. פיצה מכרובית ועוף ומרגרינה. שרדתי (בקושי) את כל הניסיונות, כדי להביא עד התנור שלכם את הגרסה הכי טעימה והכי קלה להכנה. תוכלו בקלות גם להכין פיצה על טורטיה או מבצק פאט האד המפורסם.
מצרכים לפיצה גדולה
לבצק
170 גרם מוצרלה מגורדת (כוס וחצי) – הכי טעים, ישראלי ומשתלם אצל איציק החלבן קוד הנחה talya5
30 גרם פרמזן מגורר דק (שליש כוס. למשל גרנו פדנו מגורר של גד)
50 גרם (חצי כוס) קמח שקדים
חצי כפית אבקת שום גבישי
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
ביצה אחת
לטופינג
2-3 כפות רוטב עגבניות לפיצה (מומלץ "פאסאטה" בצנצנת זכוכית של מותג מוטי האיטלקי)
כוס עד כוס וחצי גבינת מוצרלה נוספת לפיזור מעל הפיצה
תוספות לפי הטעם- עלי בזיליקום, עגבניות, זיתים , פטריות וכו'
איך מכינים פיצה קטוגנית מהירה ?
מחממים תנור ל 200 מעלות במצב טורבו
מניחים בקערה את המצרכים לבצק- גבינות, קמח שקדים, אבקת אפיה, מלח ושום. מוסיפים ביצה ומערבבים בכף. כשהביצה נטמעת בתערובת עוברים ללישה בידיים. לשים את הבצק שתיים שלוש דקות כך שיהיה גמיש, אחיד ונוח לעבודה.
מניחים את כדור הבצק בין שני ניירות אפיה ומרדדים במערוך לעיגול דק. אם חשובה לכם צורה עגולה מושלמת תוכלו לחתוך עודפים בסכין כדי להעביר בצק להשלמת העיגול ולעבד קצת את השוליים בידיים. מוזגים את רוטב העגבניות מעל ומניחים תוספות. מפזרים מוצרלה מעל ואופים בחלק הכי תחתון של תנור חם כ 20 דקות או עד ששחום ומבעבע.
הערות
- אפיה מוקדמת של הבצק אינה חיונית במתכון הזה אבל אם יש לכם זמן וסבלנות תוכלו לאפות את הבסיס עשר דקות לבד ואז למרוח רוטב ותוספות. התוצאה תהיה מעט פריכה יותר.
- ניתן להקפיא את הבצק לפני או אחרי האפיה , עם או בלי הרוטב והתוספות.
- איציק החלבן הקים בעשר אצבעות מחלבה איכותית שמייצרת מוצרי חלב דלי פחמימה הכי איכותיים ומשתלמים שיש. אין לי שום תגמול על ההפניות ובכל זאת איציק הסכים לתת לי ולקוראים הנחה קבועה על כל האתר שלו (שגם ככה יותר זול משמעותית מלקנות בסופר). המוצרלה שלו הכי טובה בארץ. בלי קשר, לקנות מהמשק שלו זאת דרך מושלמת לחזק את החקלאות הישראלית המעולה וליהנות ממוצרים פחות מעובדים, שגם מתייחסים בצורה הוגנת לחי ולאדמה. קוד הנחה talya5
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?