התוודיתי כאן באתר פעמים רבות על חיבתי היתרה לקוטג'. אני נוהגת לקנות את הקופסאות השמנמנות בכל הזדמנות ובכל אחוז שומן. כל זאת כדי לשכוח אותן בחינניות במגירת הגבינות ולהיזכר בחלוף השעות או הימים. האם אכין מהן קינוח 100 קלוריות דיאטטי או גלידת קוטג'? שמא לחמניות קוטג' לבנות ורכות? לקראת חג הפחמימה והחמץ גייסתי את בצק הקוטג' האלמותי כדי לשמח את ליבנו עם פיצה קוטג' כשרה לפסח .
היה זה לפני ארבע שנים בדיוק שגירשתי מעלי את עול הפחמימות ונכנסתי אל שעריה של ממלכת קטוגניה. לא כולם יודעים זאת אך התזונה הקטוגנית כולה כשרה לפסח. כן, כבר ארבע שנים שאני אוכלת כשר לפסח. כל הזמן. את השנים האלה הקדשתי לפיתוח מתכונים טעימים שיספקו את החיך האנין ביותר (שלי 🙂 ) מבלי לתרום לירכתיים.
וכעת וידוי: פיצה היתה המאכל האהוב עלי, מאז ומעולם. כנערה חיסלתי מגשים שלמים בפיצה האט לפני ארוחת הערב. כשבגרתי, הבנתי שרצוי שאני אשלוט באכילה ולא היא בי ויצאתי למאבק. במשך שנים אכלתי פיצה רק באירועים מיוחדים. מאז שגירשתי את הסוכרים והפחמימות מחיי, אני אוכלת פיצה בכל הזדמנות וללא חשש.
המתכון הראשון של פיצה קטוגנית שפרסמתי בבלוג הוא עד היום אחד המתכונים הפופולאריים באתר. את המתכון החדש שלפניכם, של פיצה קוטג', פיתחתי במיוחד לקראת החג. הוא קל יותר קלורית ופשוט מאוד להכנה. פסח הוא חג של אילוצים תזונתיים ומרביתנו אוכלים כמויות גדולות של פחמימות ריקות ומכבידות. אני זוכרת בבירור את היום הזה לפני ארבע שנים, בסוף חג פסח, שבו הרגשתי שנחבטתי בתחתית. שהגעתי עם הגוף שלי למקום שאי אפשר לרדת ממנו וידעתי שאני צריכה שינוי. התזונה הקיטוגנית שאימצתי היטיבה איתי מאוד ואין דבר שממלא אותי יותר מלשתף אתכם בכל הסודות והתגליות שבדרך. סודות שאם תרשו להם, יאפשרו לכם לחיות טוב ובריא יותר. בלי פחמימות , בפסח ובכל השנה.
מצרכים לארבע פיצות אישיות
1 קופסה קוטג' מכל סוג
2 ביצים
כוס (מאה גרם) קמח שקדים
כף גדושה קמח קוקוס (אין לכם קמח קוקוס? ראו בהערות איך להכין בלי)
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת שום
שתי כפיות אבקת אפיה
4 כפות רוטב עגבניות (מומלץ מוטי פאסאטה)
200 גרם מוצרלה מגורדת
תוספות לפי טעמכם: זיתים, פטריות וכו'
איך מכינים פיצה קוטג' ?
מחממים תנור ל 200 מעלות על מצב טורבו. בקערה מערבבים קוטג' וביצים. מוסיפים קמח שקדים, קמח קוקוס, מלח, שום ואבקת אפיה. מערבבים לבלילה אחידה, מעט יותר סמיכה מבלילה לפנקייק. מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומשמנים קלות (הכי קל בתרסיס שמן). באמצעות כף מניחים ארבע ערמות שוות מהבלילה על נייר האפיה ברווחים. מורחים עם גב הכף לצורה עגולה בגודל של פיתה. אופים בשליש תחתון של תנור חם כרבע שעה או עד שהבסיסים מתייצבים ורק מתחילים להזהיב.
מוציאים את הבסיסים מהתנור. מוסיפים רוטב עגבניות לכל בסיס ומורחים עם כף באופן שווה. על הרוטב מניחים תוספות שאוהבים ומפזרים גבינת מוצרלה מעל. מחזירים לתנור לעוד כ 10-15 דקות או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת .מגישים חם
הערות
- אין לכם קמח קוקוס ובכל זאת בא לכם פיצה כשרה לפסח עכשיו ? ערבבו קופסת קוטג' עם חלבון ביצה אחד כפית אבקת אפיה ושתי כוסות קמח שקדים. הוסיפו מלח ואבקת שום לפי המתכון. שטחו את הבצק בידיים רטובות לארבעה בסיסים עגולים. ממשיכים כרגיל
- לא חייבים להכין ארבע פיצות בבת אחת. בא לכם רק אחת או שתיים? הכינו את הבסיסים לפי ההוראות. שימו טופינג רק על מספר הפיצות שתרצו לאכול והחזירו לתנור. את שאר הבסיסים האפויים ניתן להקפיא בשקית אטומה עד חודשיים. שולפים מהמקפיא מתי שרוצים, מוסיפים רוטב ותוספות ואופים להזהבה (אין צורך להפשיר).
- למידע נוסף על חומרי גלם בריאים לאפיה דלת פחמימה ללא קמח וסוכר כל השנה תציצו על הפוסט המפורט על מוצרי קיטו , יש בו גם המלצות שוות על חטיפים וממתקים לרכישה
6 Comments
תום
07/09/2024 at 22:19רק רוצה לוודא- כף קמח קוקוס מוחלפת בכוס קמח שקדים?
טליה בנימיני
08/09/2024 at 05:55הי, תודה על השאלה. אכן מחליפים כף קמח קוקוס בכוס קמח שקדים אבל שים/י לב שגם מחליפים שתי ביצים בחלבון אחד.
אירה
02/09/2024 at 19:05וואו, אחד המתכונים המעולים באתר שלך. תודה, תודה
טליה בנימיני
03/09/2024 at 16:55איזה כיף לשמוע , שימחת את ליבי מאוד ❤️ תודה רבה על השיתוף
יואל
15/08/2024 at 01:40מתכון מעולה תודה רבה.
טליה בנימיני
15/08/2024 at 10:05איזה כיף לשמוע 💚💚💚 תודה על השיתוף