התחשק לי ממש לביבות קישואים יווניות. דשנות , עגלגלות ומלאות טעם. אבל לא התחשק לי כל הפחמימות הריקות שבדרך כלל מגיעות איתן. גם לא התחשק לי לגרד ולסחוט ועוד פחות מזה לטגן. ככלל, אני משתדלת להמעיט באוכל מטוגן. לא רק בגלל הקלוריות, זה פשוט לא בריא. גם כשמשתמשים בשמנים עמידים בטמפרטורות גבוהות, אין לנו באמת שליטה ברמת ההתפרקות וההתחמצנות שלהם ובטמפרטורה של המחבת. ככה נולדו לביבות קישואים אפויות ללא קמח וללא גלוטן. דלות פחמימה , מזינות , בריאות וסופר טעימות !
אין כמו לביבות. כשבא לי קצת יותר להשקיע, הן בשבילי התחליף המושלם לפשטידה. דרך נהדרת לנצל ירקות ועשבי תיבול טריים כדי לפנק את הגוף והנפש. הגודל הקטן הופך אותן לכיפיות במיוחד לאכילה וקל לשלוט בכמויות. הן טעימות קרות, חמות או פושרות וילוו אתכם בשמחה בקופסת האוכל לעבודה או לפיקניק של שבת. להגשה חגיגית בשולחן החג או השבת, סדרו אותן יפה על צלחת עגולה והניחו במרכזה קערית של רוטב יוגורט זריז (הוראות הכנה בהערות).
והכי הכי כיף זה שלא צריך לגרד, לענות ולסחוט את הקישואים (ואת עצמכם). כמו פשטידת זוקיני לעצלנים , גם לביבות קישואים אפויות מתבססות על אפיה מוקדמת. האפיה המוקדמת עוזרת לנו להיפטר מעודפי המים ולקבל טעם נפלא ומרוכז. טעם שיזכיר לנו כמה קישוא הוא בעצם ירק טעים, אם רק נתייחס אליו יפה.
מצרכים
5-6 קישואים / זוקיני גדולים מכל סוג
2 גבעולי בצל ירוק
4 כפות עלי נענע קצוצים דק
חצי כפית מלח רצוי הימלאיה
שתי ביצים לארג' (או שלוש ביצים מדיום)
100 גרם גבינת פטה מכל סוג (מומלץ פטה עיזים 5% של גד)
4 כפות קמח שקדים
כף קמח קוקוס -להשיג במחלקות הטבע, חנויות פיצוחים או כאן
מעט תרסיס שמן (רצוי שמן זית)
איך מכינים לביבות קישואים
מחממים תנור ל 200 מעלות (חום עליון תחתון).
שוטפים וחותכים את הקישואים לקוביות קטנות (לא צריכות להיות אחידות) ומפזרים על נייר אפיה בתבנית התנור. מרססים מעט ספריי שמן ואופים במרכז התנור כ 35 דקות או עד שהקוביות מזהיבות מעט ומצטמקות לחצי מגודלן המקורי. מוציאים את הקישואים מהתנור ומקררים כמה דקות.
קוצצים דק את עלי הנענע ואת הבצל הירוק לטבעות (הכי נוח במספריים). מעבירים את הקישואים לקערה ומוסיפים את הנענע והבצל הירוק, המלח והביצים. מפוררים את גבינת הפטה (הכי נוח בידיים) ומוסיפים לקערה . מערבבים קלות בכף רק לפיזור אחיד של המרכיבים. מוסיפים קמח שקדים וקמח קוקוס ומערבבים שוב רק עד שמתאחד. מומלץ לא לערבב יותר מידי, כדי שיישארו פיסות קטנות של גבינת פטה שישמחו לכם את הביס. פורסים גליון נייר אפיה חדש על תבנית התנור ומרססים במעט שמן.
לוקחים בידיים מעט מהתערובת ויוצרים צורת לביבה. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת. מרססים בתרסיס שמן ואופים בשליש התחתון של תנור חם כ 30 דקות או עד שהלביבות יציבות ושחומות.
הלביבות טעימות קרות או חמות ומושלמות גם לפיקניק. להגשה חגיגית מגישים לצד רוטב יוגורט פשוט שתכינו מיוגורט יווני עם מעט מלח מתובל בשום /בצל ירוק. טעים להגיש גם עם ציזיקי מוכן או תוצרת בית.
הערות
- רוטב יוגורט ללביבות – מערבבים בקערית ארבע כפות יוגורט יווני בטעם טבעי עם שן שום כתושה ומעט מלח. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להוסיף לרוטב מעט עירית או בצל ירוק קצוצים. אם אתם אוהבים טעם חמוץ מודגש ניתן להוסיף כף מיץ לימון.
- מצאתם כמה קישואים זנוחים במקרר? תחתכו לקוביות ותאפו אותם בתנור. את הקוביות האפויות אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר ליומיים שלושה ולהכין את הלביבות בהמשך. ככה מקצרים טווחים לארוחת השבת ומנצלים את הירקות גם אם אין לכם כרגע את כל שאר המצרכים…
- בא לכם עוד מתכונים בריאים ללא גירוד וסחיטה ? תציצו על פשטידת זוקיני לעצלנים או פשטידת קישואים פרווה
- בא לכם עוד לביבות ירק בריאות אפויות בתנור? תבדקו קציצות חצילים
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?