אין כמו לביבות ירק אפויות בתנור. הן בריאות, כיפיות לנגיסה ומתאימות לכל ארוחה. הן טעימות חמות או קרות. נהדרות לפיקניק ולקחת למשרד ומושלמות לארוח בצד רוטב יוגורט, בחנוכה וכל השנה. בשל סגולותיו המופלאות של הכרוב, לביבות כרוב הן בין המוצלחות בלביבות הירק. הכרוב תורם לעיכול, הוא בעל ערך קלורי ופחמימתי נמוך ובטיפול נכון יש בו את העונג ששמור לבצל.
מצרכים
חצי כרוב לבן בינוני
חצי בצל גדול או בצל אחד קטן
ביצה לארג'
שתי כפות גדושות קמח שקדים
כף קמח קוקוס
כפית שטוחה מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
חצי כפית פפריקה מעושנת (לא חובה אך מוסיף)
שתי כפות שמן זית
איך מכינים לביבות כרוב ?
חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים בשמן זית בסיר בינוני. קוצצים את הכרוב לפרוסות דקות. כאשר הבצל שקוף מוסיפים את הכרוב ומאדים על אש בינונית כ 20-15 דקות או עד שהכרוב מתרכך. במקום לטגן, ניתן לאפות את הבצל והכרוב בתנור: קוצצים את הירקות, מערבבים טוב טוב עם שמן זית מפזרים בתבנית על נייר אפיה ואופים ב 200 מעלות עד שמתרכך.
מצננים את הירקות כדי שלא יבשלו את הביצה ומחממים תנור ל 200 מעלות (חום עליון תחתון). כאשר הירקות פושרים מוסיפים מלח, קמח שקדים וקמח קוקוס . מערבבים. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב לתערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מידי להכנת לביבות מוסיפים עוד קצת קמח שקדים. מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומשמנים קלות , הכי נוח עם ספריי שמן. בידיים רטובות יוצרים לביבות שטוחות מהתערובת ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעט תרסיס שמן מעל ואופים בשליש התחתון של תנור חם כ 30 דקות או עד שהלביבות משחימות היטב. להשחמה ופריכות אקסטרה ניתן להפוך את הלביבות באמצע האפיה (לא חובה).
מגישים עם רוטב יוגורט פשוט שמכינים ברגע מיוגורט טבעי (רצוי יווני) עם או בלי מעט מיונז, מתובל במעט מלח ושום /עירית/ בצל ירוק קצוץ.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?