כחובבת פיסטוק ידועה, הדבר הירוק והמוגזם הזה מוציא לי את העיניים ברשת כבר כמה זמן. שוקולד דובאי. במקור הוא עשוי אטריות קדאיף ומה לעשות שאני ופחמימות בהפסקה. כטיפוס מוגזם בפני עצמי היה לי ברור שיהיה פה שוקולד דובאי ללא גלוטן מסוג אחר. אחד שמתאים לכו-לם. גם אם סוכר, גלוטן או פחמימות לא בא לכם בטוב. גרסה יותר בריאה אבל לא פחות טעימה. התוצאה מרגשת. יש אנשים שמתרגשים מקונצרט או שקיעה בים. אני מתרגשת משוקולד. ועוגות. ועוגיות. אה, וגם מקינוחים ומאפים. ואוכל בכלל. הכי הכי אני מתרגשת מאוכל דל פחמימה ובריא שמנגיש את המאכלים הכי נחשקים לכולם,
אני לא בטוחה שכולם מבינים את ההתרגשות שמניעה אותי. אין יום כמעט שאני לא מקבלת פניה ממישהו שרוצה לקנות ממני מאפים וממתקים קטוגנים. או לפחות איזו סדנת אפייה טובה. אחרת, למה שאשקיע את מיטב זמני וכספי הפרטי בפיתוח ושיתוף מתכונים ? לפעמים אפילו האנשים הקרובים ביותר לא מבינים.
בעוד אני שוקדת על כישוף שוקולד דובאי, התקשרה אלי דודה שלי אראלה. שתבינו, מדובר באשה חיפאית ויקרה מאוד שנושקת לגיל תשעים. בדרך כלל היא מתקשרת בימי הולדת ושלי עדיין לא הגיע, אז עניתי בסקרנות ודאגה. "טלי" היא אמרה (ככה קראו לי בילדות), "מה שלומכם?". לא חלפו דקותיים מנומסות, והתבררה סיבת השיחה. הדודה מארחת חברות לברידג' והיא רוצה לקנות להן מארז מתוקים קטוגנים. אמרתי מייד שאכין לה בשמחה (ביננו, אין שבוע שאני לא מכינה לפחות מארז אחד לניצולי שואה/סוכרתיים /ילדים חולים וכו'). אמרתי גם שאני לא גובה תשלום ושמישהו צריך לבוא לקחת. מרחוק שמעתי איך נפלו פניה "אה…אין לך חברת משלוחים? אבל אני רציתי להשוויץ…"
שוב זה הכה בי, כמה שהסביבה לא מעכלת עיסוק שאינו משלח יד. הבלוג שלי "מתוק בריא" הוקם כהגשמת חלום אישי ועם הזמן והתזונה דלת הפחמימה שאימצתי, הפך לשליחות. המשימה לאפשר לכולם לאכול את מה שהם הכי אוהבים ולא לפגוע בגוף שלהם הפכה לייעוד אישי והיא בוערת בי. אז קבלו עוד חלום קטן ומוצלח במיוחד שאף אחד לא יאמין לכם שהוא בריא. כישוף.
מצרכים לתבנית 9X9 או 5 תבניות שקעים /מאפינס אישיות
3 כפות שבבי קוקוס
2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (אלולוז לגרסה ללא סוכר)
כף חמאה (15 גרם)
קמצוץ קטנטן מלח
כף חמאת פיסטוק טבעית
50 גרם שוקולד מריר (מעל 85% או סוויטנגו שוקולד ציפס לגרסה ללא סוכר)
כף שמן בטעם נייטראלי (מומלץ שמן אבוקדו או MCT שהם צמחיים לא מעובדים ובעלי טעם ניטראלי)
איך מכינים שוקולד דובאי ללא גלוטן ?
על מחבת טפלון קטנה נקיה ויבשה קולים את הקוקוס על אש בינונית. תוך דקה- שתיים הקוקוס יתחיל להזהיב, מערבבים בכף עוד חצי דקה עד שכל הקוקוס זהוב בהיר. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים חמאה כשהמחבת עדיין חמה. מערבבים להמסה מלאה של החמאה (אם לא נמס אפשר להחזיר לחימום קצרצר) מוסיפים את הממתיק, מעט מלח ומחית פיסטוק . מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון.
מניחים את השוקולד והשמן בקערית חסינת חום וממיסים במיקרו לשלושים שניות. מערבבים היטב. אם השוקולד לא נמס מחזירים לעוד עשרים שניות ומערבבים שוב. למילוי החטיף, אפשר לבחור בשיטת המטבילה או שיטת הכורכת. שיטת המטבילה נוחה יותר אם מכינים חטיפים אישיים ושיטת הכורכת אם מכינים חטיף גדול לפריסה.
המטבילה : מעבירים את מלית הפיסטוק לתבנית סיליקון קטנה. להכנת חטיפים אישיים תוכלו להשתמש בתבנית שקעים קטנים בכל צורה (כמו תבנית מאפינס או פרלינים ואפילו מנג'טים עמידים). משטחים את מלית הפיסטוק בתוך כל תבנית /שקע עם גב של כפית ומקררים לחצי שעה לפחות במקרר. מחלצים את מלית הפיסטוק מהתבנית וטובלים בשוקולד המומס בעזרת שני מזלגות. מניחים על נייר אפיה ומעבירים להתייצבות במקרר. אם השוקולד התקשה בינתיים החזירו לחימום קצר של עשר שניות במיקרו.
הכורכת: מוזגים מעט שוקולד מומס לתבנית סיליקון ומורחים בשכבה דקה על כל השטח של הבסיס והדפנות (בגובה המילוי). מעבירים למקרר לעשר דקות להתייצבות. מורחים את מלית הפיסטוק על הבסיס ומצפים בשאר השוקולד. אם מלית הפיסטוק התקשתה העבירו אותה לקערית חסינת חום וחממו במיקרו לעשרים שניות. אם היא חמה מאוד תנו לה מעט להצטנן לפני שתמרחו אותה על בסיס השוקולד כדי לא להמיס אותו. מעבירים למקרר להתייצבות. לאחר שהמלית התייצבה (כעשר דקות) שופכים את שאר השוקולד מעל ומחזירים למקרר. החטיף מוכן לחילוץ מהתבנית לאחר כחצי שעה. אפשר לפרוס ל"ברים" ארוכים , לחתוך לקוביות או בכל צורה שאוהבים.
החטיפים נשמרים במקרר לשבוע בקופסה אטומה, או חודשיים במקפיא
הערות
- אם משתמשים בשוקולד לא ממותק 85% ומעלה מומלץ להוסיף 30 טיפות סוכרלוז נוזלי או כף אלולוז אבקתי וקמצוץ קטנטן מלח. לכל שוקולד רמת מתיקות שונה, לכן מומלץ לטעום על קצה הכפית ולהוסיף ממתיק לטעמכם.
- לגרסה קראנצ'ית במיוחד מומלץ להשתמש בפתיתי קוקוס עבים למשל כאן
- אם אתם אוהבים מילוי מאוד עבה מומלץ להכפיל את כמות המילוי
- אני משתמשת בתבנית סיליקון מאמזון ששולחים בחינם לארץ מוצרים איכותיים מאוד. כאן תוכלו למצוא כמה אפשרויות (הלינק הוא חלק מתכנית השותפים של החברה). התבנית שלי בגודל 9X9 היא אחד הדברים הכי שימושיים שיש לי במטבח.
- לרשימה מלאה של חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה וגם מוצרים מוכנים מומלצים תציצו בפוסט המפורט על מוצרי קיטו
10 Comments
רועי
15/01/2025 at 17:27האם מישהו מצא בארץ שבבי קוקוס קלויים פריכים? כמובן ללא תוספות
טליה בנימיני
16/01/2025 at 18:12הי, למותג JAMUKA יש כמה מוצרי קוקוס שהכי מתקרבים לזה, ראיתי בניצת הדובדבן
ורדית הרצמן
15/12/2024 at 16:00טרם הכינותי. רק רציתי לאמר לך תודה על עצם השליחות ושהכנתי את עוגת הגבינה פירורים שלך בשישי. להתעלףףףף כמה טעים
אין כמוך
טליה בנימיני
16/12/2024 at 05:47התעלפתי מאושר 🙂 🙂 🙂 המון תודה על הפירגון, הכי לא מובן מאליו ❤️
חמדת
14/12/2024 at 14:08נשמע טוב מתכננת להכין! אשתף בקלוריות למנה לפי gpt
חישוב קלוריות למרכיבים:
1. 3 כפות שבבי קוקוס (כ-21 גרם)
660 קלוריות ל-100 גרם -> 138 קלוריות
2. 2 כפות ממתיק אבקתי
ממתיקים כמו אלולוז לרוב מכילים 0–4 קלוריות לגרם -> נחשב 0 קלוריות
3. כף חמאה (15 גרם)
720 קלוריות ל-100 גרם -> 108 קלוריות
4. קמצוץ מלח
0 קלוריות
5. כף חמאת פיסטוק טבעית (15 גרם)
580 קלוריות ל-100 גרם -> 87 קלוריות
6. 50 גרם שוקולד מריר (85%)
550 קלוריות ל-100 גרם -> 275 קלוריות
7. כף שמן (12 גרם)
120 קלוריות לכף -> 120 קלוריות
סה"כ קלוריות למתכון:
138 + 0 + 108 + 0 + 87 + 275 + 120 = 728 קלוריות
קלוריות למנה:
אם מכינים 5 מאפינס אישיים:
728 ÷ 5 = 146 קלוריות למנה
אם מכינים תבנית 9X9 וחותכים ל-9 ריבועים קטנים:
728 ÷ 9 = 81 קלוריות לריבוע
טליה בנימיני
15/12/2024 at 08:08את פשוט אלופה ששיתפת !! 💪💪💪 עכשיו נשאר רק לחשב פחמימות 🙂
Meital Gibralter
10/12/2024 at 07:09טעים מאוד! תודה על השיתוף ♥️
טליה בנימיני
12/12/2024 at 10:50איזה כיף לשמוע 🙂 שימחת את ליבי 💚
מיכל
09/12/2024 at 19:02הכנתי!!! מה זה הדבר המושלם הזה? לומר את האמת שלא הצלחתי לדמיין את הטעם. ויצא טעים בטירוף.
החלפתי את החמאה בשמן קוקוס. יצא באמת מעבר לדמיון. רוצו להכין…
לאכול את המילוי הקראנצ'י הזה בכפית זה טעים מאד גם בלי השוקולד. תודה טליה !
טליה בנימיני
10/12/2024 at 01:38איזה כיף לשמוע !!! אין על הפירגון שלך בעולם כולו עשית לי את היום ❤️❤️❤️