כיף גדול להכין סוכריות גומי בריאות ללא סוכר. מכינים אותן בחמש דקות מפירות טבעיים (או ריבה). כל פרי, למעט אננס, יתאים למשימה. אם תקחו בחשבון שהמרקם לא זהה לסוכריות הקנויות והמהונדסות, ההנאה מובטחת. תוכלו לעוף על כל טעם וצבע לפי מה שנשאר לכם במקרר ולהתפנק על סוכריות גומי בריאות צבעוניות, משביעות ואפילו דיאטטיות. מכירים את הפירות העצובים של תחתית הקופסא שכולם מסיטים מהם מבט? מכירים את הרבע צנצנת ריבה במקרר, שמחכה לשווא לתורה. רק כדי לגלות שמישהו כבר פתח אחת חדשה? לא עוד!
אותם פירות עזובים, שהעור שלהם כבר לא כל כך מתוח. אותן שאריות ריבה נשכחת מלב… יהפכו בדקות עבודה למסדר סוכריות גומי מפואר. ממתק בריא ומשמח שיכול להתאים לכל העדפה תזונתית. סוכרתיים או שומרים על תזונה דלת פחמימות? השתמשו בריבה מותאמת כמו זאת או זאת. פירות יער טבעיים או קפואים גם הם יתאימו למלאכה. עומדים על משטר הקלוריות? השתמשו בפירות טבעיים דלי קלוריות כמו מלון או אבטיח
מי פה דובון קיטו ומי פליאו? סוכריות גומי פירות
מצרכים
3/4 כוס פירות טריים /קפואים או 1/2 כוס ריבה מכל סוג (הכי דל פחמימה פירות יער /תותים)- 100 גרם
50 טיפות סוכרזית סוכרלוז נוזלי (פקק צהוב) או כף דבש /אגבה /סירופ עולש
שקית וחצי (שתי כפות) אבקת ג’לטין (אני משתמשת בג’לטין בקר אורגני כזה) – כ 20 גרם
איך מכינים סוכריות גומי ללא סוכר ?
מניחים פרי שלם או חתוך לקוביות (ללא גרעין או קליפה לא אכילה) בכוס מדידה צרה וגבוהה / קערה. מוסיפים רבע כוס מים לפרי וטוחנים היטב בבלנדר מוט. מסננים את מחית הפרי דרך מסננת צפופה לתוך קערית נוספת (לוחצים את המחית דרך המסננת באמצעות גב של כף). כך נקבל מיץ פרי אחיד, ללא גרעינים ועכירות. את המשקע שבמסננת זורקים. מוסיפים למיץ הצלול את הממתיק שבחרתם ומערבבים.
אם משתמשים בריבה – מערבבים היטב בקערית חצי כוס ריבה עם חצי כוס מים רותחים לקבלת נוזל דמוי מיץ. ממשיכים כרגיל.
בקערית חסינת חום מניחים את הג’לטין ומוסיפים לו ארבע כפות מיץ פרי /ריבה מדוללת . מערבבים ומניחים לחמש דקות להיספג. מחממים במיקרו לחצי דקה בעוצמה גבוהה את תערובת הגלטין. מערבבים לנוזל חלק ללא גושים.
מוסיפים את נוזל הגלטין לשאר תערובת הפרי /ריבה מדוללת ומערבבים היטב. אם יש בתערובת גושים מחממים לחצי דקה במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית שקעי סיליקון שהנחתם מראש על מגש באמצעות כפית או במזיגה . לאחר כמה דקות הנוזל מתקרר ומתייצב ואז נעביר את המגש למקרר. הסוכריות מוכנות כאשר הן די יציבות לחילוץ מהתבנית, לרוב אחרי שעה-שעתיים. מחלצים את הסוכריות ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
סוכריות גומי בריאות דובוני גומי ללא סוכר סוכרתיות גומי לסוכרתיים
האם אפשר גם עם סוויטנגו??
הי ליאורה, מעריכה שכן אך לא ניסיתי. צריך לראות שמתמוסס כמו שצריך ולא נשארים גרגרים ושלא יוצר עכירות… שתפי אם מנסה