תשאלו איך נולד נשנוש בריא וטעים של שקדים מעושנים בטעם ביסלי גריל ? או !! טוב ששאלתם.
מאז שנכנסנו בשעריה של ממלכת קטוגניה לפני כשנתיים, השתנו דברים רבים בחיינו החטובים. מצבורי שומן עקשניים נעלמו כלא היו, עור הפנים זוהר ונטול זיהומים ונפילות האנרגיה של אחרי הארוחות הפכו לזיכרון רחוק. עם זאת, אוכל טוב תמיד היה מוטיב מרכזי בחיי . נסעתי בכל העולם כדי לאכול וכשחזרתי מנסיעות היתה המזוודה שלי תמיד מפוצצת בשוקולדים איכותיים, עוגיות, יין ומוצרי גורמה מובחרים. זאת היתה דרך לחלוק את החוויות עם אהובים שלא הצטרפו לנסיעה ולהאריך אותן עבור עצמי, גם שבועות וחודשים אחרי שובי.
קטוגנים הם כה קמצני פחמימות עד שגם העונג הזה נשדד מהם. כך יצא, שהבודי בילדר חזר השבוע מטיול באירלנד עם הבן הגדול והתלונן מרה שלא היה לו מה להביא. מהמזוודה הוא שלף גושי ענק של גבינה תוך שהוא מלין ללא הרף. בעצם, אף פעם הוא לא ידע מה להביא לי ועכשיו בקיטו כבר אין בכלל מה. חמישה קילו של גבינה אחר כך, הוא שלף שקית קטנה מתיק הגב והניח אותה על השולחן. היו בה שקדים קלויים, כהים ויבשים. הם נראו גנריים כמו השקדים הקלויים שאנחנו קונים בכל מקום בעולם, במקום סוכר. "את חייבת לטעום את זה!" הוא הצביע על השקית.
מייד פתחתי את השקית בסקרנות וטעמתי. אכן נכונה לי הפתעה. אלה היו שקדים דאבל אקסטרה פריכים, בטעם ביסלי גריל ! OMG !! נשנוש בריא כזה עוד לא טעמתי. את הדקות הבאות אני לא זוכרת בפרוטרוט, רק אומר, להגנתי, שזה היה מדרון קצר וחלקלק. הבודי בילדר המורעב פרק את המזוודה ובא לחפש את השקית. מראה פניו מול האריזה הריקה הסגיר את גודל השבר. מתברר שהוא כלל לא תכנן לתת לי את השקית אלא רק הציע טעימה….. לדאבון ליבו ולחרפתי היתה רק אחת.
נכלמת מגזל כבשת הרש , ניגשתי אל המטבח חדורת מטרה להכין שקדים מעושנים בטעם ביסלי. שיהיה לנו נשנוש בריא תמיד ולא רק בנסיעות. שיהיו לנו עוד פחות הפתעות להביא אחד לשני מחו"ל, אבל לפחות גם פחות בושות…
אז נכון שבקיטו לא ממש אמורים לנשנש אבל ! כידוע, אמור זה סוג של דג. כשאתה בקיטו כבר שנתיים. כשאתה בחו"ל. אם אתה רעב. כשאתה עם החבר'ה, רואים את המשחק ותכף אתה יורד על שקית קבוקים, משל היית ילד בן 12. לכל התרחישים הללו ולאחרים, טוב שיש נשנוש בריא יותר בסביבה, שלא מרגיש כמו פשרה.
מצרכים
2 כוסות שקדים טבעיים (עם הקליפה)
שתי כפות שמן זית (או כל שמן צמחי שמתאים לתזונה שלכם)
שתי כפיות שטוחות מלח דק (רצוי הימלאיה ורוד)
חצי כפית קסנטן גם – למשל כאן (אם אתם לא דלי פחמימה אפשר להחליף בשתי כפיות קמח מכל סוג)
שתי כפיות אבקת שום (רצוי אבקתי ולא שום גבישי)
שתי כפיות אבקת פפריקה מעושנת – למשל כאן
כפית עשן נוזלי /תמצית בטעם עשן (לא חובה אבל מאוד מוסיף) – למשל כאן
איך מכינים שקדים קלויים בטעם ביסלי גריל?
מחממים תנור ל 150 מעלות במצב טורבו.
בקערה קטנה מערבבים אבקת שום, מלח, פפריקה מעושנת וקסנטן גם. מוסיפים שמן זית ומערבבים לבלילה נוזלית. מוסיפים את השקדים ומערבבים בכף כך שכל השקדים מצופים.
שופכים את השקדים על תבנית שעליה נייר אפיה ומפזרים עם הכף כך שיהיו בשכבה אחת. קולים את השקדים בשליש התחתון של תנור חם כ 20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים על השקדים את נוזל העשן (לא צריך לקרר). מערבבים והופכים קצת בכף. מחזירים שוב לתנור לעוד 15 דקות. מוציאים ומקררים. מאחסנים בקופסה אטומה במקום מוצל חודש לפחות.
2 Comments
הדס
25/02/2024 at 12:06תודה על המתכונים המדהימים שאת מעלה. כאחץ שמכורה למתוקים המתכונים שלך ממש הצלה!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון הזה עם גרעיני חמניה או דלעת וכו'
טליה בנימיני
25/02/2024 at 12:39איזה כיף לשמוע 🙂 🙂 תודה רבה על הפידבק 🙏🏼🙏🏼 אפשר להכין עם כל סוג של אגוזים או זרעים