לפעמים אני ממש צריכה כאלה. מתכונים ללא פחמימות וללא קלוריות. משהו שאפשר לאכול באמת בלי חשבון. אני קוראת לזה לאכול אוויר. המוצ'י האלה מככבים אצלי במטבח מאז חזרתי מיפן. אני אוכלת אחד או שניים כאלה לפני ארוחה (או אחריה) וזה קצת משביע ומאפשר לי לאכול פחות. לפעמים כשאני רעבה אבל לא רוצה או יכולה לאכול באותו רגע אני מוציאה לי שניים וזה מחזיק אותי לעוד קצת זמן. מושלם לתקופות של דיאטה וכאשר רוצים לשלוט בכמויות.
הרעיון למתכון עלה לי בטיול ליפן. שם נתקלתי באטריות שיראטקי (כמו "סקיני פסטה" וטעים ממש). חשבתי לעצמי, אם אצות קונזאק יכולות להחליף קמח אורז באטריות, למה לא במוצ'י ?. גם הממתק הלאומי היפני, הלא, מבוסס על קמח אורז.
שתי מילות אזהרה חשובות לגבי המתכון. הראשונה היא שמדובר בממתק במרקם "מושי" שלא כולם אוהבים. משהו בין ג'לי למרשמלו. אם אכלתם מוצ'י אמיתי ביפן ואהבתם אז סיכוי שתאהבו. השניה היא שצריך להשיג מצרכים מיוחדים. למרבה הצער, אם אתם רוצים להכין מתכונים ללא פחמימות וללא קלוריות, זה לא יקרה עם הקמח והסוכר הלבן שיש לכם במזווה :-). קוראים יקרים שלי מכנים את המצרכים האלה לפעמים "חד קרן סגול". אז למה בעצם?
הפילוסופיה שלי אומרת שמתכונים צריכים להיות קלים וזמינים להכנה ככל האפשר. אני משקיעה מאמצים אדירים בלפשט מתכונים, אבל אני מסרבת לעצור איפה שנגמר לי המזווה. האמונה העמוקה ביותר שלי היא שצריך שיהיו תחליפים טובים לכל דבר, כדי שכל אחד יוכל לבחור מה נכון ומתאים לו. גם אם לפעמים זה אומר להשיג חומרי גלם מיוחדים. כאשר אין דרך להכין מתכון בצורה מיטבית עם חומרי גלם מהמכולת, אני מוכנה לחפש רחוק יותר ולמצוא את החד קרן הסגול שיקטוף לנו את הירח. מבחינתי אין "אי אפשר" כשמדובר באיכות החיים שלנו.
מתכונים ללא פחמימות ובפרט מוצ'י יפני זה לא מתאים לכל אחד, אבל למי שכן הוא יכול לשנות חיים. המתכון מוקדש באהבה ענקית למי שלא מוכן להתפשר. לחולמים שמאמינים שחדי קרן קיימים. אתם כל כך צודקים.
מצרכים
כף אבקת קונג'אק (גלוקמאנן) להשיג כאן
2 כפות גדושות ממתיק אלולוז אבקתי להשיג כאן
2 כפיות אינולין להשיג כאן (לא חובה אבל תורם למרקם)
חצי כפית תמצית טעם שאוהבים (מומלץ ליים או תפוז, כל סוג יתאים)
חצי כפית צבע מאכל אבקתי (למשל צבע מאכל טבעי כזה ) או כמה טיפות צבע מאכל נוזלי- לא חובה
2/3 כוס מים מהברז
איך מכינים מוצ'י דיאטטי ללא קלוריות ופחמימות ?
מניחים בקערה קטנה חסינת חום את המצרכים היבשים- גלוקמאנן, ממתיק אבקתי, אינולין ואבקת צבע מאכל. מערבבים בכף. מוסיפים בפעם אחת את הנוזלים- מים ותמצית טעם. מערבבים שוב. שימו לב- את הנוזלים מוסיפים בפעם אחת, לא ניתן להוסיף עוד נוזלים לאחר הערבוב כי המרקם ישבר. מעבירים את הקערה למיקרו ומחממים דקה בחום גבוה. מוציאים ומערבבים. מחזירים לעוד דקה במיקרו ומערבבים שוב.
מצננים על השיש 2-3 דקות ומעבירים לתבנית שקעים גמישה ( כמו תבנית פרלינים עם שקעים גדולים). ממלאים את השקעים בתערובת באמצעות כפית ודוחסים בעדינות. מעבירים את התבנית להתייצבות במקרר (חצי שעה לפחות). לחליפין, צובטים חתיכות מהתערובת ומכדררים בידיים יבשות ונקיות לכדור בגודל ג'ולה גדולה/כדור פינג פונג. לאחסון מניחים את המוצ'י בתוך קופסה אטומה על גזיר נייר אפיה או ניילון. מומלץ להניח את המוצ'י בשכבה אחת וברווחים כי המוצ'י מתפשט ועשוי להידבק לשכנים. שומרים במקרר לשבוע לפחות.
הערות
- תוכלו למצוא מתכונים ללא פחמימות נוספים בקטגוריה של מתכונים קיטו , למשל סוכריות טופי או שלוקים
- ניתן לרכוש באיהרב פאוצ'ים של ג'ל בטעמים על בסיס קונז'אק שיכולים לשמש אתכם באופן דומה. אני הכי אוהבת בטעם לימון כאן
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?