לא תאמינו כמה קל להכין בבית סוכריות ללא סוכר בריאות בכל טעם וצבע שיעלו בדעתכם. נכון, זה דורש קצת היערכות עם חומרי גלם שאתם לא יודעים לבטא את שמם (בעיקר זה שנשמע כמו חומר בניין) וציוד מתאים שאין לכם כרגע בבית. אבל ! סיבוב קניות קצר באינטרנט ונכנסתם ללונה פארק של אפשרויות בלתי מוגבלות שמטיס אתכם ישירות לגיל עשר, רק בלי הקלוריות והחצ'קונים.
סוכריות תות, מנטה, תפוח, בננה ואפילו בטעם סיגליות עם נגיעות תפוז. ההחלטה בידכם! מה שלא תבחרו, אין כמו סוכריות דיאטטיות להעסקת הפה עם מינימום של צריכה קלורית. רוב העבודה כאן מסתכמת בקניות באינטרנט והמתנה מורטת עצבים לשליח, המתכון עצמו לוקח דקות. מוכנים?
מה נצטרך?
- מדחום – סוכריות ללא סוכר מכינים משני מצרכים בלבד שנבשל בסיר. דרגת הקושי של הסוכריה נקבעת ישירות מתמהיל הממתיקים והשינוי הכימי שעברו בזמן ההרתחה. הטמפרטורה שאליה נגיע תקבע את יציבות הסוכריה ואת דרגת הקושי. טמפרטורה נמוכה מידי תגרום לסוכריה לא להתקשות כלל ולכן, לא ניתן להכין סוכריות קשות מתוצרת בית ללא מדחום מתאים. כזה שמגיע לפחות ל 180 מעלות. אני משתמשת במוצר הזה והוא מוצלח מאוד ונשלח לארץ בחינם.
- תבנית סיליקון צורנית שמתאימה לסוכריות. קיימות תבניות צורניות במגוון צורות וגדלים. הסוג הזה מאפשר למזוג את הנוזל , לכסות ולנעוץ את המקל דרך חורים במכסה. יותר קל להשתמש בה, אבל גודל הסוכריה גדול, פחות נעים לאכילה והצורה דמוית פטריה ולא עגולה מושלמת. תבנית סיליקון כפולה כמו זאת לעומת זאת תאפשר צורה עגולה מושלמת, אבל דורשת מעט יותר מיומנות בעבודה.
- מקלות לנעיצה בסוכריות – מגיעות ביחד עם התבניות הנ"ל , ניתן לרכוש בנפרד בעלי אקספרס או אמזון.
- אריזות למניעת הידבקות – למשל כאלה
- במידה ותרצו ליצור מספר צבעים וטעמים בנגלה אחת, יש להשתמש בכוסיות סיליקון שעמידות בטמפרטורה גבוהה. אני מצאתי שאביזר שמיועד במקור להכנת קאפקייקס בנינג'ה הוא אביזר מושלם . ממש פלטה לסוכריות כמו של ציור (תמונה בתחתית המתכון). כמובן שזה לחלוטין לא חובה. תוכלו להכין בכל פעם צבע וטעם אחד שנערבב עם הנוזל שבסיר.
מצרכים לעשר סוכריות ללא סוכר
חצי כוס איזומלט למשל כאן
חצי כוס ממתיק מבוסס אריתרטול (לדוגמא סוויטנגו)
רבע כוס מים
חצי כפית צבע מאכל טבעי לא סוכר – למשל כאן – ראו אפשרויות נוספות בהערות
5-7 טיפות תמצית טעם ללא סוכר (בתמונה מנטה, בננה, תות, סיגליות ואבקת פטל) – אפשר להחליף את הצבע והתמצית בכפית אבקת פרי טבעי מיובש בהקפאה וטחון, מי פרי מופשר וסחוט או ריבה טבעית
איך מכינים סוכריות ללא סוכר ?
בהכנת סוכריות אנחנו עובדים עם נוזלים בטמפרטורה גבוהה מאוד ועל כן קריטי להתכונן היטב מראש עם כל הדרוש ולעבוד בזהירות רבה. הכינו מגש גדול ועליו הניחו את תבנית הסיליקון של הסוכריות. לידה מניחים את המקלות. שימו את התמציות וצבעי המאכל בהישג יד ואם משתמשים בכוסיות סיליקון דאגו שיהיו בסביבה.
מניחים את האיזומלט והממתיק הנוסף בסיר קטן עם תחתית עבה ביחד עם רבע כוס מים. מרתיחים על אש בינונית ומניחים את מד החום בתוך הנוזל. אם הכיריים צמודים לקיר לעיתים ניתן להשעין את המד חום. נותנים לנוזל להגיע ל 170 מעלות ומכבים את האש. החימום עשוי לקחת 10-15 דקות , אל תתייאשו !
נותנים לתערובת לעמוד דקה או שתיים ולהפסיק לבעבע. אם אתם מכינים טעם אחד מוסיפים את הצבע ותמצית הטעם לסיר ומערבבים היטב. אם בחרתם להכין מספר טעמים, מחלקים את הנוזל למספר כוסיות סיליקון שעמידות בחום גבוה ומוסיפים מעט צבע ותמצית טעם מתאימה לכל אחת.
מוזגים את הנוזל לתבנית הסיליקון של הסוכריות . אם אתם משתמשים בתבנית מאונכת מוזגים את הנוזל עד הסוף, מכסים במכסה ודוחפים את המקלות דרך הפתח הייעודי. אם משתמשים בתבנית כפולה מוזגים את הנוזל לשקעים ומקפידים למזוג את אותו טעם לשני הצדדים בתבנית הכפולה. חשוב למלא את השקעים עד הסוף. ממתינים עד שהתערובת מתייצבת מספיק כדי לא להישפך כאשר מזיזים את התבנית אך עדיין לא קשה לחלוטין. הופכים את אחד הצדדים מעל הצד השני ומרכיבים אותם אחד מעל השני. מהדקים. דוחפים את המקלות דרך הפתח הייעודי וממתינים שיתקרר לחלוטין. לרוב לפחות שעה או שעתיים במזג אוויר קר (ראו בהערות לגבי זמן התייצבות מדוייק). אם התערובת התקשתה לגמרי בזמן ששפכתם את הנוזל תוכלו להוסיף עוד מעט נוזל על אחד הצדדים כחומר להדבקה. כאשר התבנית קרה למגע, ניתן לפתוח את התבנית / המכסה ולחלץ את הסוכריות. ניתן לשמור את הסוכריות עטופות בטמפרטורת החדר לחודש או 3 חודשים במקרר. בחודשי הקיץ מומלץ לשמור במקרר
הערות
- זמן ההתייצבות של הסוכריות תלוי במספר גורמים ובראשם גודל התבנית , הטמפרטורה והלחות. ככל שהתבניות גדולות יותר ומזג האוויר חם ולח ייקח לסוכריות זמן רב יותר להתייצב (לפעמים אפילו מעל 24 שעות). כדי לזרז את התהליך ניתן להניח את התבניות במקרר לכמה שעות (או חצי שעה בפריזר) לפני החילוץ.
- ניתן לצבוע את הסוכריות בצבעים טבעיים שתכינו לבד למשל כזה . לצבע אדום מפשירים שתי כפות של פירות יער במיקרו ו"סוחטים" את הפרי עם כפית . כפית נוזל הפשרה ללא חתיכות פרי תצבע את הסוכריות וגם תעניק להן טעם נהדר של פירות יער. לטעם חזק ומרוכז יותר ניתן להשתמש בכפית ריבה טבעית או אבקת פירות מיובשת בהקפאה וטחונה למשל כאן
- תמציות טעם ללא סוכר ניתן להשיג למשל כאן
- הממתיקים המשמשים להכנת הסוכריות עשויים לגרום לגירוי במערכת העיכול אם אוכלים אותם בכמות מופרזת. לא מומלץ לאכול מעל 2-3 סוכריות
- ניתן לשחק במתכון עם היחסים בין האיזומלט לאריתרטול. ככל שיהיה יותר איזומלט בתערובת הסוכריה תהיה קשה יותר ולהפך. שימו לב שבניגוד לאריתרטול, איזומלט הוא בעל ערך קלורי ומכיל פחמימות. אמנם הערך הקלורי והגליקמי שלו נמוך בהרבה מסוכר ועדיין אם אתם סוכרתיים כדאי לבדוק כיצד משפיע עליכם.
- אם התערובת מתקשה לכם בזמן העבודה ניתן להמיס באמצעות חימום חוזר במיקרו של חצי דקה עד דקה
5 Comments
גיל
16/07/2023 at 09:31היי טליה,
תודה על המתכון.
אשמח אם תוכלי להעלות וידאו שלך מכינה את הסוכריות האלה. ניסיתי להכין לפי היחסים שהצגת כאן יצא לי נוזלימדי. כשהורדתי את כמות האריתרטול בחצי לעומת האיזומלט (חצי כוס איזומלט, רבע כוס אריתרטול, רבע כוס מים) הסוכריות התקשו רק במקרר כעבור הרבה שעות והיו דביקות למגע (לא הצלחתי לעטוף אותן)
אני מאוד רוצה להכין סוכריות קשות, ללא סוכר ועם טעם טוב.
אני גם לא מוצאת אונליין שום מתכון שמשלב את שניהם יחד, אם יש לך אשמח גם לקבל.
ממש תודה !:)
טליה בנימיני
25/07/2023 at 09:41הי, תודה רבה על המסר. זה רעיון ממש טוב 🙂 עם יד על הלב, עד היום נמנעתי מלהכין סרטונים כי טרם למדתי איך לצלם ולערוך אותם בצורה יעילה … לקחתי את הבקשה לתשומת ליבי ואני ממש ממש אנסה להגיע לזה. תודה שאיתגרת אותי ❤️
טליה בנימיני
08/08/2023 at 08:57תודה שאתגרת אותי ! הנה הסרטון הראשון שלי ביו טיוב , בזכותך 🙂 מקווה שיעזור
שירלי
27/06/2023 at 20:30היי תודה!
כשהכנתי פעם ראשונה הייתה תגובה נוראית בתבניות ככל הנראה הן לא היו נקיות ללא רבב ומשהו הגיב כימית
בפעם השניה הכנתי שוב הכל היה נקי ומצוחצח
לטעם הוספתי מעט נוזלים של פירות יער מחוממים ושמתי חצי מכמות האריתרטול (רבע כוס איזומלט , שמינית כוס אריתרטול ושמינית מים(
הרחתי עד 170 הוספתי כפית נוזלי אוכמניות עירבבתי ושפכתי תבניות
אחרי כמה שעות טובות הסוכריה יוצאת מהתבנית, טעמה סביר אבל היא נמסה בחום הגוף/הפה.
מה הייתה הבעיה?
אני מאוד רוצה להכין ליום ההולדת של אבא שלי
תודה
טליה בנימיני
28/06/2023 at 11:39הי שירלי , מזל טוב לאבא ! שימי לב ליחסי הכמויות במתכון. מאחר וצמצמת את סך הכמויות במתכון יש צורך רק ב 2-3 טיפות של תמצית טעם. כפית שלמה של נוזל שמוסיפים בסוף עם מעט מאוד מאסה פשוט מדלל אותה כך שלא תקבלי מרקם פריך. מעבר לכך כאשר עובדים עם כמות כל כך מינימלית של מאסה קשה מאוד לדייק את הטמפרטורה. ואם הנוזל לא יגיע ל 170 מעלות הסוכריה תצא רכה יותר…. אם את בכל זאת בוחרת להכין כמות קטנה ומצליחה לשלוט בטמפרטורה, חשוב לא לדלל עם נוזלים מעל 2-3 טיפות תמצית או להוסיף טעם טבעי לא נוזלי באמצעות אבקת פירות מיובשים בהקפאה וטחונים כמו פטל או תות. הסוכריות יוצאות מאוד טעימות עם אבקת פירות אבל לא שקופות