מי שמחזיק במעבד מזון רצחני כמו נינג'ה יוכל להכין בדקות ספורות מגוון גדול של כדורי קשיו צבעוניים. אבל גם בלי בלנדר ניתן בקלות להכין אותם. פשוט טוחנים את המרכיבים במטחנת קפה/תבלינים ביתית שניתן לרכוש בחנות חשמל או בכל סופר גדול בכמה עשרות שקלים. אם אין מטחנה ביתית או מעבד מזון פשוט קונים טחון מראש בחנות תבלינים שטוחנת במקום. כדורי קשיו צבעוניים הם אסטתיים ויש בהם כיף גדול – בשילוב עם תמצית, סירופ, פרי יבש ואפילו מעט ריבה תוכלו להמציא בעצמכם טעמים ולהרשים את האורחים. ילדים פחות אוהבים את הכדורים האלה אבל אם תשתמשו בטריק הנכלולי , המוכר גם כנשק יום הדין ותצפו אותם בקצת שוקולד – מריר, חלב או לבן תשיגו שילובים מרגשים ויש סיכוי שהילדים שלכם יתחילו להתיידד עם קשיו
כדורי קשיו -מצרכים :
כוס קשיו
שלוש כפות מייפל טבעי
לכדורים כתומים
שתי כפות גוזי ברי מושרה במים רותחים, מסונן וסחוט מנוזלים
כפית תמצית וניל אמיתי
לכדורים סגולים
כף אבקת אסאי וכפית מי ורדים
לכדורים ורודים
שתי כפות תות יבש טבעי ללא סוכר /פטל יבש/ פאפיה יבשה קצוצה
לכדורים ירוקים
שתי כפות אבקת ספירולינה
קליפה מגוררת מלימון אחד
שתי כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
לרסק היטב במעבד מזון את הקשיו לאבקה , להוסיף את התוספת היבשה הנבחרת (ללא נוזל) ולערבל שוב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים מייפל ותמצית נוזלית לפי השילוב שבחרתם. מעבדים בפולסים עד שהתערובת מתאחדת לכדור במרקם פלסטלינה. אם האגוזים מרוסקים מראש אפשר לקצוץ את התוספת דק דק ולערבב הכל בקערה. אם התערובת יבשה מידי מוסיפים עוד קצת מייפל. אם רטובה – להוסיף אגוזים
לגלגל כדורים בידיים רטובות ולשמור בקופסה אטומה במקרר. נשמר חודש לפחות. אם מכינים לילדים ניתן לצפות בקצת שוקולד (150 גרם) שהמסתם דקה במיקרו . כשהשוקולד נוזלי מטבילים עם מזלג מניחים על מגש עם נייר אפייה. את המגש המלא מניחים לשעה במקרר ומשם לקופסה אטומה. אני אוהבת לקשט את הכדור כשהשוקולד עוד לא התקשה במרכיב המילוי- תות יבש/גוז'י ברי וכו'
גיוון
אפשר להחליף את המייפל בשלושה תמרים מגולענים
אפשר לצפות את הכדורים בשוקולד שאוהבים
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?