נתחיל מהסוף – אבקת חלבון איכותית ללא סוכר ופחמימות היא לא דבר טעים. חטיפי חלבון שמבוססים עליהם מיועדים בעיקר לספורטאים או לאנשים שלא אוכלים מספיק חלבון איכותי מן החי בתזונה היום יומית שלהם. אם כבר אתם צורכים חטיפים כאלה תכירו שלושה חטיפי חלבון מומלצים ללא סוכר שיגרמו לכם להפסיק לקנות חטיפי חלבון ולהתאכזב…
מיטיב לתאר את אבקות החלבון הבודי בילדר הביתי שמבלה את מרבית ימיו בחדר הכושר . בתום אימון מפרך הוא משקשק לעצמו שייק חלבון אימתני וגומע אותו במקלחת. ברגעים הללו שייק החלבון הופך למילקשייק וניל עשיר וקצפי שמותיר אבק למילקשייק במקדונלדס.
במשך שנים הבודי בילדר מתענג עליו ואני מדמיינת כוס אדירים מעורפלת באדי טסטוסטרון. פרסומת לדיאודורנט טינאייג'רי במקלחת של הולמס פלייס. היכן שכף רגלה של אשה לא דרכה.
יום אחד רצה הגורל ואשתו של הבודי בילדר, הקרויה אני, הזעיקה אותו מהמקלחת שבפרסומת לבוא להציל ילד חולה מבית הספר שבמציאות.
נאלץ הבודי בילדר לקחת את משקה הקסמים בטייק אווי וללגום שייק חלבון בסביבתו הביתית. אך אוי לאכזבה! באורח פלא הפך השייק ממדגסקר לדבק פלסטי סמיך שלא יורד בגרון. איך נפלו גיבורים מהפרסומת לדיאודורנט..
חטיפי חלבון קנויים גם הם גרסה של החלום ושברו. על העטיפה תצלום קרם שוקולד סמיך, שברי שקר כלשהו טובל בנהרות קרמל … בפה לכולם טעם אבקתי דחוס ושטוח של החמצה. את הביסים האחרונים אתה דוחף מתוך תחושת חובה, מדמיין מפלי שוקולד ומזכיר לעצמך שאתה מושקע כלכלית ושתכף הגעת ליעד. 25 גרם חלבון. בעעע
ואני אומרת, אם כבר חטיף מאבקת חלבון אז לפחות שנכין אותו לבד, ממרכיבים בריאים שאנחנו באמת רוצים לאכול. שיהיה הכי טעים שאפשר ונוכל לשלוט בכמות החלבון, גודל המנה, הטעמים והערכים התזונתיים. בקיצור, תכירו חטיף חלבון טעים וורסטילי שיגרום לכם להפסיק לקנות חטיפי חלבון. רק מערבבים כמה מצרכים בקערה והוא מוכן.
אם אתם מוכנים להשקיע קצת יותר, מוזמנים לבדוק גם את מתכון הבראוניז חלבון ופנקייק חלבון שאהובים מאוד על מי שזקוק לתוספת חלבון אבל לא לסוכר.
מצרכים – חטיף חלבון חמאת בוטנים
סקופ אבקת חלבון ביצה למשל כאן
סקופ אבקת חלבון ללא סוכר בטעם ניטראלי למשל זאת
שלוש כפות תחליף סוכר אבקתי (מומלץ אלולוז, סוויטנגו או שילוב)
כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח (לא לוותר)
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
חופן חצאי בוטנים מלוחים (לא חובה)
שתי כפות מים
לציפוי : 40 גרם שוקולד שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ גודייבה 90%) – לא חובה (עוד אפשרויות בהמשך)
מצרכים- חטיף חלבון שוקולד
3 כפות שמן קוקוס או חמאת קקאו
2 סקופים אבקת חלבון בטעם ניטראלי ללא סוכר למשל זאת
2 כפות חמאת שקדים/אגוזי לוז וכד'
שתי כפות אבקת קקאו (רצוי אורגני או הולנדי)
4 כפות ממתיק אבקתי (מומלץ אלולוז או סוויטנגו או שילוב)
כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
2 כפות שברי קקאו ניבס גרוס (לא חובה אך מוסיף)
לציפוי : 40 גרם שוקולד שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ גודייבה 90%) – לא חובה. עוד אפשרויות בהמשך
מצרכים- חטיף חלבון מרציפן
סקופ אבקת חלבון ביצה למשל כאן
סקופ אבקת חלבון ללא סוכר בטעם ניטראלי למשל זאת
חצי כוס קמח שקדים
ארבע כפות תחליף סוכר אבקתי (מומלץ אלולוז, סוויטנגו אבקת סוכר או שילוב)
4-5 טיפות תמצית שקדים איכותית (לא לוותר)
כף מים
גרידת תפוז (לא חובה)
לציפוי : 40 גרם שוקולד שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ גודייבה 90%) – לא חובה. עוד אפשרויות בהמשך
איך מכינים חטיפי חלבון ? מתכון ל 3-6 חטיפים
חטיף חלבון חמאת בוטנים :
מערבבים בקערה אבקות חלבון, ממתיק ומלח. מוסיפים חמאת בוטנים ומעבדים עם הידיים לבצק פירורי. מוסיפים תמצית וניל ומים ומערבבים (בכף ואז קצת בידיים) לבצק נוח לעבודה במרקם פלסטלינה. אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד כפית מים ואם רטוב מוסיפים עוד מעט אבקת חלבון. טועמים ובודקים אם חסר מעט מלח או ממתיק לפי טעמכם האישי. אם רוצים, מוסיפים לבצק חופן בוטנים מלוחים. לחליפין, ניתן לפזר אותם מעל לבצק ולהוסיף מעליהם שכבת שוקולד רכה לקבלת מראה שכבות (ראו בהמשך על ציפוי וחיתוך)- ממש לא חובה. החטיף טעים מאוד גם ללא שברי בוטנים.
חטיף חלבון מרציפן :
מערבבים בקערה אבקות חלבון, ממתיק וקמח שקדים. מוסיפים גרידת תפוז (לא חובה), תמצית שקדים ומים. מערבבים בהתחלה בכף ואז לשים קצת בידיים לבצק נוח לעבודה במרקם פלסטלינה. אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד כפית מים ואם רטוב מוסיפים עוד מעט קמח שקדים. טועמים ובודקים אם חסר ממתיק לפי טעמכם האישי.
חטיף חלבון שוקולד:
ממיסים חמאת קקאו בקערה חסינת חום למשך דקה וחצי במיקרו. אם משתמשים בשמן קוקוס והוא במצב מוצק מחממים במיקרו בקערה למשך דקה כדי שיגיע למצב נוזלי. אם השמן במצב נוזלי אין צורך לחמם. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים לבצק גמיש במרקם פלסטלינה. מתחילים בכף ועוברים ללישה קצרה בידיים עד לאיחוד המרכיבים.
הכנת החטיפים
כאשר הבצק שבחרתם מוכן, תוכלו להכין ממנו חטיפים צורניים בדרכים הבאות:
- לגלגל לכדורים (או כדורים שטוחים בצורת "עוגיה") ולהניח על נייר אפיה במגש
- לשטח בידיים לצורת מרובע אחד בגובה 2 ס"מ על נייר אפיה במגש (את המרובע תחתכו לפרוסות לאחר קירור)
- לשטח ולהדק בתבנית סיליקון מרובעת קטנה 20/20 ס"מ (את המרובע תחלצו ותפרסו לאחר קירור)
- למלא תבנית סיליקון שקעים בצורת חטיף ("בר")
מקררים את החטיפים למשך שעה לפחות לפני ציפוי או חיתוך
חטיף חלבון שוקולד חטיף חלבון חמאת בוטנים ושוקולד שכבות
ציפוי וחיתוך
- אם בחרתם שלא לקשט את החטיפים , שחררו את הבצק מתבנית השקעים או המגש ואחסנו בקופסה אטומה. אם הכנתם מרובע אחד גדול, מניחים על קרש חיתוך וחותכים בסכין חד ל"פסים" (ברים) בגודל הרצוי (3 יחידות ארוכות או שמחלקים כל אחת לחצי ומקבלים 6 חטיפים קטנים)
- לציפוי שוקולד פשוט ממיסים 40 גרם שוקולד שמתאים לתזונה שלכם בעוצמה גבוהה לדקה אחת במיקרו בתוך קערית קטנה. עוצרים את החימום מעט לפני שכל השוקולד נמס ומערבבים להמסה מלאה. באמצעות כפית לוקחים מעט שוקולד נוזלי ומפזרים בצורת פסים (לרוחב) על החטיפים שהנחתם על נייר אפיה במגש. מעבירים להתייצבות במקרר. לחליפין ניתן לטבול את החטיפים בשוקולד , להפוך מכל הצדדים באמצעות מזלג כך שיצופו היטב ולהוציא לנייר אפיה.
- עוד אפשרות היא להכין שכבת שוקולד רכה (מתאים בעיקר להכנה בתבנית בשכבות) ממיסים במיקרו 40 גרם שוקולד עם כף שמן קוקוס, מערבבים לאיחוד ומוסיפים עשר טיפות סוכרלוז נוזלי. מערבבים היטב. שופכים את תערובת השוקולד על שכבת בצק החטיף ומניחים במקרר להתייצבות. כשיציב לחלוטין ניתן לחתוך לפרוסות.
- לקישוט חמאת בוטנים ממיסים בקערית כף חמאת קקאו למשך דקה במיקרו בעוצמה גבוהה. מוסיפים עשר טיפות סוכרלוז נוזלי וכף חמאת בוטנים. מערבבים לתערובת אחידה. מניחים את החטיפים המוכנים על נייר אפיה במגש, מזלפים את התערובת באמצעות כפית על החטיפים המוכנים בדוגמת פסים.
החטיפים נשמרים היטב בקופסה אטומה במקרר לשבועיים לפחות או במקפיא לחודשיים
הערות
- לצמצום כמות הקלוריות ניתן להמיר חלק או את כל השמן במתכון חטיפי השוקולד במים.
- ניתן להשתמש בכל סוג של מחית או קמח אגוזים שאוהבים.
- לגיוון הטעמים ניתן להוסיף לבצק תמציות טעם, תבלינים (קינמון, הל וכו') או אבקת קפה .
- כאן תמצאו מידע מפורט על חומרי גלם דלי פחמימה כולל ממתיקים, אבקות חלבון מומלצות ועוד
- אם בכל זאת לפעמים בא לכם חטיף או ממתק בריא בלי לקום מהכורסא זאת רשימה שאתם רוצים לבדוק
חטיף חלבון בתבנית שקעים חטיפי חלבון מומלצים חטיף חלבון בטעמים
12 Comments
מיטל
21/05/2024 at 15:33היי יש לי אברת חלבון ניטרלית ממ גבינה ולא מביצים, גם יתאים?
טליה בנימיני
22/05/2024 at 05:25הי מיטל, בהחלט 💜
לורי
23/12/2023 at 19:11הי טליה,
לפני הכול מעריצה שלך…כן, כן וממליצה על האתר להרבה אנשים, מתלהבת ומלהיבה אחרים.
שנית, יש לי שאלה….מבינה שיש סוגים שונים של אבקות חלבון אבל לא מבינה איזו אבקה משמש לאיזה מתכון?
אני מעוניינת בעיקר להכין בבית גלידות, חטיפי חלבון ואולי עוגות/עוגיות בהמשך. חשוב לציין שיש לי סוכרת 1 ולכן מעדיפה אבקת חלבון דל פחמימה ככל האפשר
תוכלי בבקשה להסביר?
טליה בנימיני
24/12/2023 at 07:23הי אהובה , וואו איזה כיף לשמוע, עשית לי את השבוע ❤️ לגבי אבקות חלבון דלות פחמימה תוכלי למצוא הסבר מפורט והמלצות במדריך לחומרי הגלם שכתבתי בפרק על אבקות חלבון.
בגדול למתכונים שציינת אני ממליצה להתחיל באבקת חלבון איזו פיור בטעם וניל עם אפס פחמימה.
מיכל
07/09/2023 at 00:11ועוד שאלה האם אפשר להמיר את הסכום חלבון ביצה בסקופ נוסף של חלבון נייטרלי
טליה בנימיני
07/09/2023 at 23:12פחות מומלץ… אבקות החלבון הן בעלות מרקם יבש וגרגרי (שמאפיין אגב גם את רוב חטיפי החלבון הקנויים שמבוססים עליהן). השילוב של אבקת חלבון ביצה טבעי משפר את המרקם של החטיפים וגם את הערך התזונתי מבלי להוסיף קלוריות או פחמימות
מיכל
07/09/2023 at 00:03היי אהובה תודה על המתכון
אשמח לדעת מה הקלוריות חכמות החלבון של כל חטיף ובחלוקה לכמה?
טליה בנימיני
07/09/2023 at 23:09הי מיכל, תודה על השאלה. הערכים התזונתיים תלויים מאוד במתכון ובחומרי הגלם שתבחרי. יש סוגים שונים של אבקות חלבון ויש כאן שלושה מתכונים ולכל אחד גרסאות ושדרוגים…. ככלל אצבע חטיף קטן (בחלוקת המתכון לשישה חטיפים) יגע בערך למאה קלוריות ו 10 גרם חלבון.
מור
31/07/2023 at 13:44היי, כמה קלוריות יש בכל חטיף?
טליה בנימיני
31/07/2023 at 17:38הי, יש כאן למעשה שלושה מתכונים שונים וכל אחד ניתן להכין בגדלים שונים, שזה כמובן משפיע על הערך הקלורי …. בהערכה גסה מדובר בערך על 100 קלוריות לחטיף קטן
מיקי נוה
04/07/2023 at 15:12למיטב הבנתי כשהבצק מוכן יש לאפות בתנור…. נראה שחסר בטקסט
טליה בנימיני
05/07/2023 at 20:00הי, תודה על השאלה. אלו חטיפי חלבון ללא אפיה 🙂 רק לערבב בקערה כפי שרשום …