מדפי הסופר עמוסים בעשרות חטיפי אנרגיה המשדרים דימוי בריאותי. מדהים לראות עד כמה ההיצע התרחב בקטגוריה הזאת. עיון קל ברשימת המרכיבים מבהיר כמעט תמיד שאין באמת קשר לבריאות. החטיפים עשירים בסוכר לבן , דלים בסיבים ובחלבון. עד כאן הבשורות הרעות. ולבשורות הטובות: ממש קל להכין חטיפי אנרגיה ביתיים בריאים, שעולים על הקנויים בטעמם ובערכם התזונתי.
אחרי ניסיונות רבים, מצאתי את מתכון הבסיס הזה שמניב חטיף יציב וטעים מאוד, במרקם פריך ומתפצח. חטיף גרנולה קרמלי, עם מליחות קלה, בסגנון החטיף הקנוי "קורני". תוכלו לשלב בו בקלות איזה תוספות שאתם אוהבים – אגוזים, פירות יבשים, שוקולד, חמאת בוטנים וכו' וכך לגוון בכל פעם ולהפוך אותו לשלכם. תוכלו גם להכין גרסאות אישיות לכל בן משפחה על פי טעמו. אם בחרתם פירות יבשים או שוקולד אין צורך להוסיף אותם לתערובת הקליה בתנור. פשוט הוסיפו אותם בסוף לתערובת המוכנה.
איזה כיף זה חטיפי אנרגיה טעימים ובריאים שמכינים לבד ובקלי קלות! הם כל כך עשירים שאני אוהבת לחתוך אותם לריבועים קטנים ולא לברים ארוכים כמו בתצלום. כך, הם יכולים לשמש כחטיף קליל בין הארוחות שמתענגים עליו לאט. חופן קוביות כאלה בשקית צלופן קטנה הופך למתנה מושלמת. אם אתם מחפשים חטיף ללא סוכר תציצו כאן
מצרכים ל 4 חטיפים גדולים :
כוס שיבולת שועל עבה
חצי כוס אגוזים מכל סוג, רצוי קטנים או שבורים גס
שלוש כפות חמאה (45 גרם)
שלוש כפות סוכר קוקוס (או דמררה) למשל כאן
כף דבש טבעי מגובש
שמינית כפית מלח
שתיים שלוש טיפות מחית וניל או חצי כפית תמצית וניל איכותית
איך מכינים חטיפי אנרגיה ביתיים?
מחממים תנור ל 170 מעלות, מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ועליו מפזרים את שיבולת השועל והאגוזים. כשהתנור חם קולים כעשר דקות רק עד שעולה ריח. הקליה מקנה טעם אגוזי משגע ופריכות לחטיף גרנולה שלנו. לאחר שהוצאנו את התבנית מהתנור מכינים בצד צלחת או מגש עליהם נייר אפיה. מניחים סוכר וחמאה בקערית חסינת חום, מחממים במיקרוגל כדקה אחת, ומערבבים היטב להמסת הסוכר. מוסיפים מלח, וניל ודבש מגובש ומערבבים לעיסה אחידה. בקערה מערבבים את התערובת הקלויה (שיבולת שועל ואגוזים) עם העיסה בזריזות. את התערובת המוכנה מעבירים לצלחת או למגש שהכנו מראש ומסדרים באמצעות כף או אצבעות לצורת ריבוע או מלבן באמצעות נייר אפיה נוסף שמצמידים מעליה והפעלת לחץ בידיים או באמצעות מערוך. את הצלחת מעבירים להתייצבות במקרר לשעתיים לפחות. חותכים בסכין חדה לחטיפים בגודל הרצוי . שומרים בקופסה במקרר או במקפיא. נשמר לכמה שבועות.
שילובים מומלצים
- מיקס אגוזים טבעיים- קשיו, לוז קלוף, שקדים, פקאן קצוץ גס
- אגוזים ונטיפי שוקולד מריר (להוסיף לתערובת המוכנה כשהיא כבר לא רותחת רבע כוס שוקולד צ'יפס)
- חמוציות ושוקולד (לקלות שיבולת שועל ללא אגוזים , לערבב עם הנוזל ולהוסיף שתי כפות חמוציות ושתי כפות שוקולד צ'יפס בסוף כשלא רותח)
- אגוזים, קוקוס ושוקולד ( לקלות אגוזים ושב"ש, לערבב עם הנוזל ולהוסיף שתי כפות רצועות קוקוס יבש ושתי כפות שוקולד צ'יפס בסוף כשלא רותח)
- מנגו יבש ונטיפי שוקולד מריר (לקלות שיבולת שועל , לערבב עם הנוזל ולהוסיף 2 כפות פיסות מנגו יבש קצוץ ושתי כפות שוקולד צ'יפס בסוף כשלא רותח)
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?