חטיף באונטי מתכון טבעוני על טהרת הקוקוס. ממותק בדבש שלא עבר חימום ומועשר בתבלינים שיקפיצו את בלוטות הטעם. חגיגה של טעם ובריאות שכל כך קל להכין וכיף להגיש או לתת כמתנה, במיוחד למי שחושב שבריא חייב להיות אפור ודל בטעם.
קוקוס הוא חומר גלם בריא. כל כך בריא ועשיר עד שמשתמשים בו למגוון עצום של מוצרים. מפיקים ממנו שמן, סוכר, וקמח. לעומת רוב הקמחים הבריאים, הקמח העשוי ממנו מכיל כמות חלבון מכובדת ויחסית מעט קלוריות. קוקוס משמש גם למגוון גדול של תכשירים קוסמטיים , אחד הטרנדים של השנים האחרונות הוא לזרוק את כל התכשירים היקרים ולהסתפק במריחה של סתם שמן קוקוס על הפנים.
עם כל זה, מדהים שחומר הגלם הבריא הזה עדיין זוכה לתדמית זולה ומפוקפקת. ממתק הילדים הותיק, הקוקוס הורוד המפורסם אולי אחראי לחלק ממנו. היה אפשר לקנות עשרה כאלה בעשרה שקלים בתחנה המרכזית הישנה של תל אביב. ילדים רבים גם סולדים מהקוקוס הטחון שמפריע להם בדרך לכדור השוקולד הנחשק, העתיר סוכר ושומן מעובד. כזאת הייתי גם אני.
למעשה רק בשנים האחרונות גיליתי מחדש את הקוקוס, למדתי להעריך את טעמו ומרקמו המיוחד, בצד הערכים התזונתיים המרשימים ואת השילובים האקזוטיים שהוא מאפשר. חטיף באונטי טבעוני טוויסט הדרים הוא תיקון מושלם, על שנים בהן עיקמתי את האף בכל מפגש עם האגוז הבריא הזה. הוא מספיק דומה למקור, אבל אין בו טיפת סוכר לבן ויש בו טוויסט קטן ומתוחכם של תפוזים, שמרחיק אותו מאוד מחטיפי הקוקוס הצבעוניים של הילדות. חטיף קוקוס למכורים!
מצרכים:
כוס קוקוס טחון
שלוש כפות גדושות דבש מגובש (לגרסה ללא סוכרים בכלל החליפו ב סירופ אלולוז , אני משתמשת בזה)
2 כפות שמן קוקוס
1/8 כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגורדת מתפוז אחד (לא חובה ואפשר גם לימון)
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר לפחות 55% מוצקי קקאו
כף שמן קוקוס
לקישוט: מעט שבבי קוקוס או קליפות תפוז מיובש (לא חובה)
באונטי מתכון טבעוני
מעבדים קוקוס, דבש, שמן ותבלינים במעבד מזון (כמו נינג'ה) לעיסה בצקית. שמו לב- זהו שלב קריטי למרקם החטיף, לא ניתן להכין אותו ללא מעבד מזון (מניסיון, הוא פשוט יתפורר יתפרק..). מכינים מהבצק המוכן אצבעות בגודל הרצוי ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה. הכי קל לעבוד בידיים אבל אם יש לכם תבניות סיליקון צורניות קטנות (בגודל של פרליני שוקולד) אפשר להשתמש בהן. מצננים במקרר למשך שעה לפחות. ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמן קוקוס. טובלים כל חטיף בעזרת שני מזלגות בקערית השוקולד מנערים עודפים ומניחים במגש מרופד בניר אפיה. אם רוצים לקשט – עוצרים כל חמש הטבלות לערך ומקשטים כל עוד השוקולד נוזלי. את מגש החטיפים המצופים מניחים במקרר עד להתקשות הציפוי ומעבירים לקופסה אטומה. נשמר במקרר לשבועיים לפחות
4 Comments
זהבית
03/04/2023 at 17:18מה אפשר במקום דבש?
טליה בנימיני
03/04/2023 at 23:15הי זהבית, כל סירופ בהיר בעל נפח שמתאים לתזונה שלך יעבוד- סירופ עולש, אגבה וכיוב'. לגרסה ללא סוכרים בכלל התחליף הכי מתאים הוא סירופ אלולוז
Amitay
30/01/2023 at 21:16נראה שזה אחלה של חטיף…. האם יש אפשרות להחלפת המגובש במשהו עם פחות /ללא סוכר?? תודה על כל המתכונים
טליה בנימיני
06/02/2023 at 22:16הי אמיתי, תודה רבה על הפידבק 🙂 אכן ניתן להחליף את הדבש בסירופ אלולוז, הוספתי הערה במתכון