חטיף באונטי על טהרת הקוקוס, ממותק בדבש שלא עבר חימום ומועשר בתבלינים שיקפיצו את בלוטות הטעם. חגיגה של טעם ובריאות שכל כך קל להכין וכיף להגיש או לתת כמתנה , במיוחד למי שחושב שבריא חייב להיות אפור ודל בטעם.
קוקוס הוא חומר גלם בריא. כל כך בריא ועשיר עד שמשתמשים בו למגוון עצום של מוצרים. מפיקים ממנו שמן, סוכר, וקמח. לעומת רוב הקמחים הבריאים, הקמח העשוי ממנו מכיל כמות חלבון מכובדת ויחסית מעט קלוריות. קוקוס משמש גם למגוון גדול של תכשירים קוסמטיים , אחד הטרנדים של השנים האחרונות הוא לזרוק את כל התכשירים היקרים ולהסתפק במריחה של סתם שמן קוקוס על הפנים.
עם כל זה, מדהים שחומר הגלם הבריא הזה עדיין זוכה לתדמית זולה ומפוקפקת. ממתק הילדים הותיק, הקוקוס הורוד המפורסם אולי אחראי לחלק ממנו. היה אפשר לקנות עשרה כאלה בעשרה שקלים בתחנה המרכזית הישנה של תל אביב. ילדים רבים גם סולדים מהקוקוס הטחון שמפריע להם בדרך לכדור השוקולד הנחשק, העתיר סוכר ושומן מעובד. כזאת הייתי אני.
למעשה רק בשנים האחרונות גיליתי מחדש את הקוקוס, למדתי להעריך את טעמו ומרקמו המיוחד בצד הערכים התזונתיים המרשימים ואת השילובים האקזוטיים שהוא מאפשר. חטיף באונטי הדרים הוא תיקון מושלם על שנים בהן עיקמתי את האף בכל מפגש עם האגוז הבריא הזה. חטיף באונטי הדרים מספיק דומה למקור אבל אין בו טיפת סוכר לבן ויש בו טוויסט קטן של תפוזים שמרחיק אותו מאוד מחטיפי הקוקוס הצבעוניים של הילדות. לאוהבי קוקוס בלבד!

חטיף באונטי – מצרכים:
כוס קוקוס טחון
שלוש כפות גדושות דבש מגובש
2 כפות שמן קוקוס
1/8 כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגורדת מתפוז אחד (לא חובה ואפשר גם לימון)
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר לפחות 55% מוצקי קקאו
כף שמן קוקוס
לקישוט: מעט שבבי קוקוס או קליפות תפוז מיובש (לא חובה)
אופן ההכנה:
מעבדים קוקוס, דבש, שמן ותבלינים במעבד מזון (כמו נינג’ה) לעיסה בצקית. שמו לב- זהו שלב קריטי למרקם החטיף, לא ניתן להכין אותו ללא מעבד מזון (מניסיון, הוא פשוט יתפורר יתפרק..). מכינים מהבצק המוכן אצבעות בגודל הרצוי ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה. הכי קל לעבוד בידיים אבל אם יש לכם תבניות סיליקון צורניות קטנות (בגודל של פרליני שוקולד) אפשר להשתמש בהן. מצננים במקרר למשך שעה לפחות. ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמן קוקוס. טובלים כל חטיף בעזרת שני מזלגות בקערית השוקולד מנערים עודפים ומניחים במגש מרופד בניר אפיה. אם רוצים לקשט – עוצרים כל חמש הטבלות לערך ומקשטים כל עוד השוקולד נוזלי. את מגש החטיפים המצופים מניחים במקרר עד להתקשות הציפוי ומעבירים לקופסה אטומה. נשמר במקרר לשבועיים לפחות

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?