התזונה הקטוגנית מלמדת אותי הרבה דברים על המזון שאנחנו אוכלים. תמיד מדהים אותי לגלות כמה המוצרים סביבנו מעובדים ולכמה מוצרים מוסיפים סוכרים ועמילנים ללא צורך. כנאצית פחמימות מתלמדת, סך הכל חיפשתי בוטנים מלוחים וטעימים. מפה לשם קיבלנו בוטנים קלויים מתכון ממכר ללא עמילנים וקמחים. את הפחמימות שלי אני משיגה במקומות אחרים, תודה.
רצה הגורל ובורכתי בפטיש בוטנים חמור. חמאת בוטנים, ממתקי ריסס, סניקרס, סלט פאפאיה עם בוטנים … ואפילו סתם בוטנים מלוחים. כשהם ליידי אני לא יכולה להפסיק לאכול. בעיתות מצוקה קשות, צנצנת חמאת בוטנים עם שברי בוטנים נאכלת פה בכפית על תקן פיינט גלידה של חצות.
בוטנים הם מטבעם דלי פחמימה והם חומר גלם נהדר בבישול ואפיה. טעמם מודגש ביותר כאשר הם קלויים ומומלחים. השבוע התחלתי לעבוד על חטיף בוטנים דל פחמימה וחשקה נפשי בחומר גלם קלוי ואיכותי. שוב הופתעתי לגלות שכל הבוטנים הקלויים שנמכרים בחנויות מכילים עמילנים, מה שמגדיל את תכולת הפחמימות ללא צורך. גם בוטנים שאין בהם עמילן מכילים שמנים מעובדים רעילים כמו שמן סויה.
יש כאלה שמתיידדים עם הקצב שלהם. כיאות לפנאטית אפיה בריאה, אני התיידדתי עם הבעלים של חנות הפיצוחים הקרובה לביתי. אני מביאה לו מתוקים בריאים והוא מגלה לי סודות קטנים של התעשייה. דרכו גיליתי שבעצם כל הפיצוחים הקלויים והמומלחים בחנויות הפיצוחים מכילים עמילן כמו קמח או קורנפלור . העמילן מדביק את המלח ולכן הוא קיים כמעט בכל סוגי המוצרים. תכף ומייד רכשתי חבילה של בוטנים טבעיים מולבנים ויצאתי למשימה מוצדקת מאין כמותה. בוטנים קלויים מתכון ללא עמילנים מומלחים ללא גלוטן ופחמימות.
המסקנה- כל כך קל וזול להכין בוטנים קלויים לבד, בלי הרעל התעשייתי – פחמימתי, שספק אם תחזרו לקנות כאלה בחנויות. נסו והתמכרו.
מצרכים
חצי קילו בוטנים טבעיים – שלמים, חצויים, עם הקליפה החומה הדקה או מולבנים – כל סוג שאתם אוהבים
כף (גדושה) מלח
3 כפות מים
חצי כפית קסנטן גם
בוטנים קלויים מתכון ללא קמח
מחממים תנור ל 150 מעלות במצב טורבו/ FAN עם מאוורר. בקערה בינונית מערבבים מלח וקסנטן גם. מוסיפים מים ומערבבים היטב לקבלת נוזל סמיך וג'לטיני. אם יש גושים, מועכים בגב הכף עד שהנוזל אחיד. מוסיפים בוטנים ומערבבים כך שיצופו היטב. מניחים ניר אפייה על תבנית התנור. מפזרים את הבוטנים על ניר האפיה ואופים בשליש התחתון כחצי שעה או עד שהבוטנים מזהיבים ומתייבשים. מצננים מחוץ לתנור ומאחסנים בכלי אטום חודש לפחות.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?