סורבה ללא סוכר זה המאכל שכולנו צריכים שיהיה לצידנו בעיתות משבר ורגעים של חוסר שליטה. במקום לרדת על פיינט בן אנד ג'ריס מול הטלוויזיה בפיז'אמה אתם ממש רוצים ללקק את ה (סורבה) תות. או סורבה גויאבה, אוכמניות מנגו וכל פרי שיש לכם כרגע בבית. נכון שזה דורש טיפ טיפה היערכות (בעיקר לקנות את הממתיק המתאים ולקרר כמה שעות את הנוזל). אבל! ברגע שיש לכם פיינט או שניים כאלה במקפיא אתם מוכנים לכל תרחיש.
יום קשה בעבודה? עוד בשורות קשות בחדשות ? אתם מעל לזה. במקום שואה תזונתית של 1500 קלוריות ריקות שתצטערו עליה מייד אחרי, תקבלו סורבה גלידה קרמי טעים ונימוח בעשירית הקלוריות. כן כן. 150 קלוריות לפיינט גלידה שלם של חצי ק"ג. ללא שומן. אם תשתמשו בפירות דלי פחמימה כמו אוכמניות, תותים, גויאבה (מומלץ!) או סברס, תקבלו סורבה קטוגני למהדרין. בכל מקרה מדובר במנה בריאה, טעימה ונטולת ייסורי מצפון, שלא תחריב לכם אף סוג של דיאטה.
בשבוע שעבר הלכתי למספרה לעשות גוונים, אחרי שנתיים הימנעות בגלל פוסט טראומה מהספר הקודם. סופי הספרית האוקראינית הבלונדינית, קישטה את מחלפותיי שעה ארוכה בסרטי אלומיניום ולא חדלה להתלונן. עם עיניים כחולות ורגליים בלתי נגמרות גם קובלנותיה היו אירופאיות ומנומסות. במבטא רוסי כבד היא סיפרה שהשמינה 12 ק"ג מאז השביעי באוקטובר, אבל עכשיו לא אכפת לה. הו, רגשי הנחיתות! איך את יכולה להיראות ככה סופי אחרי שהשמנת את מה שהעלתי בהריון ?. רגע, אני אמרתי את זה בקול?? "לפעמים צריך לשחרר" היא הסבירה בטון סובייטי ולא שחררה אף קווצת שיער סוררת. עיניה הצטעפו והיא המשיכה, "כשאני אצליח אני אהיה ישראלית".
סופי רק שבע שנים בארץ ואני חשבתי לעצמי כמה שהיא כבר ישראלית ולא רק בקיטורים שלה. הרי מאז השבעה באוקטובר אכילה רגשית הפכה לספורט הלאומי. הקיץ כבר כאן והגלידה (שם חיבה אכילה רגשית) אורבת לנו מכל פינה. יותר מבכל שנה אנחנו כל כך צריכים עכשיו משהו במקומה, שיאפשר לנו לשחרר באמת. קינוח דיאטטי מנחם שאפשר לאכול כמעט בלי חשבון ומעסיק את הפה הרבה זמן. עם מעט קלוריות ואפס רגשי אשמה. יש לנו מספיק כבר על הלב והירכתיים. חזרתי הביתה מלאת מחשבות ובלונדינית יותר מידי ומייד הכנתי לעצמי סורבה ללא סוכר, שיהיה שם בשבילי במקום כל הדברים האחרים.
מכירים את זה שאתם פותחים אוטומטית את המקרר? גם אם אתם ממש לא רעבים, אתם פשוט רוצים לנחם את הנשמה במשהו. אז נכון שהרבה פעמים עדיף לא לאכול ולמצוא דרכים אחרות לספק את הנשמה שלנו. לידיעת הדיאטנית- לפעמים הנשמה שלי לא מוכנה להיות בוגרת ולהסתפק בסיפוקים אחרים. מהיכרות אינטימית איתה, אני יודעת שהימנעות מוחלטת רק תביא לתגובת נגד. לטובתה אני כל כך שמחה שיש לי עכשיו במקפיא שלל טעמים של סורבה ללא סוכר. אירוויזיון ? מלחמה בצפון ? אוגוסט ? תכינו ותהיו מוכנים לכל תרחיש.
מצרכים
שתי כוסות פירות שטופים וחתוכים – תותים , אוכמניות, גויאבה , מנגו … טרי או קפוא
3/4 כוס תחליף סוכר אלולוז (להשיג כאן) – לצערי אין לו תחליף במתכון הזה
שתי כוסות מי ברז
איך מכינים סורבה ללא סוכר ?
בסיר קטן מניחים אלולוז ומים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים חמש דקות ברתיחה ומכבים אש. בנתיים טוחנים את הפירות במעבד מזון חשמלי קטן. אם אין לכם, ניתן למעוך את הפירות במזלג ולדחוס דרך מסננת מתכת עם חורים צפופים כך שהמיץ יסונן לתוך קערית.
אם השתמשתם במעבד חשמלי אין חובה לסנן את הנוזל אך מומלץ לעשות זאת, בעיקר אם השתמשתם בפירות עם גרעינים כמו גויאבה או סברס. כאשר סירופ האלולוז פושר מוסיפים לו את מיץ הפרי ומערבבים היטב. מעבירים לקופסה אטומה ומצננים היטב במקרר. מינימום שעתיים ורצוי למשך הלילה. כאשר הסירופ קר שופכים למכונת גלידה ומפעילים. הסורבה מוכן כאשר המרקם סמיך. אם התערובת היתה קרה מאוד זמן ההכנה יגיע ל 30-40 דקות. מאחסנים את הסורבה בקופסה אטומה במקפיא.
הערות
- אלולוז הנו ממתיק צמחי ממקור טבעי ללא טעם לוואי, ללא קלוריות וללא פחמימות. הוא קיים בכמויות קטנות בפירות כמו תאנים וצימוקים.
- תחליפי סוכר אחרים הופכים לאבן לאחר הקפאה ועל כן אין תחליף מוצלח לאלולוז במתכון הזה. אלולוז אינו קופא ולכן הסורבה רך לאכילה ישר מהמקפיא.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?