אני והבודי בילדר קטוגנים כבר שנתיים וחצי. במהלכן פיתחתי אובססיה לא לוותר על החלומות הקולינריים שלי. הם כוללים לא מעט דברי מתיקה, שאני כה אוהבת. האם ניתן לחיות חיים מלאים מבלי להתוודע לטרנד האימה שמסרב להיעלם מחיינו ויקרא שמו קראנץ פיסטוק ? מאחר ואני לא מאלה שהחיים חולפים על פניהם ואני סובלת מפיסטוקמאניה חשוכת מרפה, החלטתי לעשות מעשה. ככה בא לעולם מגנום פיסטוק מעלף, רק בלי כל הסוכר המיותר וקטוגני לעילא.
לא כולם יודעים זאת, אך העבודה הראשונה של הבודי בילדר היתה בגלידריה ירושלמית ידועה. מאז הוא מחזיק מעצמו ידען ולא מפספס אף הזדמנות לאכול גלידה בהבעה מתנשאת. גם כשהפכנו לשוחרי בריאות משוגעים ולא הכנסנו סוכר הביתה, איכשהו הגלידה תמיד הוחרגה ונשארה בתפריט. כמו אותה חברה ותיקה מהטירונות שאפילו שהיא חזרה בתשובה ועשתה נזם באף וחיה במערה באיגוואסו, אתם מוכנים למות בשבילה בכל רגע נתון.
בשבתות של קיץ, גם אם לא בא לאף אחד לקום מהמזגן, אנחנו בסופו של דבר לפחות קופצים לאיזה גלידריה טובה בערב. אנחנו תמיד מנסים לבחור את הגלידריות הכי משובחות. זה נותן לי תחושה שעשינו משהו עם הילדים בשבת וכמובן שתרמנו לחינוך הקולינרי שלהם. שלושת המוסקטרים שלי מאוד בררנים, כפי שתוכלו להניח.
גלידה היא גם הקינוח הרשמי שלנו כמשפחה. תמיד נעדיף אחרי ארוחה במסעדה, טיול משפחתי או בילוי בים, למצוא את הגלידה הכי טובה באיזור ולדגום אותה. כשפתחו לנו מתחת לבית גלידריה, זה הפך גם למקום קבוע לחגיגות קטנות ותירוץ לצאת לטיול קצר עם ילד כועס או סתם טיול תשומת לב. ככה זה הבודי בילדר שלי, לב זהב בגוף פלדה. הוא גם אב השנה תכף 14 שנים ברציפות , לפחות בבית שלנו 🙂
השבוע הבודי בילדר חגג יום הולדת, אז חוץ מעוגת גבינה קיטו האהובה עליו, הוא קיבל גם מגנום פיסטוק. אחרת איך הוא יתלונן שאני הורסת את כל העבודה הקשה שלו בג'ים? אמנם, תלונות הן זכות יסוד בעדה, ועדיין כל המגנומים נעלמו כלעומת שבאו בנסיבות מסתוריות. תגידו… גם לכם יש חולשה לפיסטוק וממתקים ירוקים?
מצרכים לתשעה מגנומים
שתי חבילות (500 מ"ל) שמנת להקצפה
חצי כוס (120 מ"ל) חלב שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ חלב סויה ללא סוכר) – או עוד שמנת
חצי כוס תחליף סוכר אלולוז למשל כזה (ראו את ההערה הראשונה והחשובה בהערות שבסוף)
קמצוץ מלח רצוי הימאליה ורוד
כף חמאה (15 גרם)
כף גדושה מחית פיסטוק טבעית ללא סוכר
כף גדושה אבקת פודינג וניל ללא סוכר (סוויטאנגו)
לציפוי
50 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות פיצוחים, רשתות טבע וסופרים גדולים)
100 גרם שוקולד לבן קצוץ (לגרסה ללא סוכר מומלץ שוק זירו להשיג כאן) – אפשר כל סוג של שוקולד -ראו בהערות
כף שברי פיסטוק
איך מכינים מגנום פיסטוק ללא סוכר ?
מבשלים בסיר על אש בינונית חצי כוס חלב סויה, כוס שמנת ואלולוז. שימו לב שגובה הנוזל יגיע לשליש מגובה הסיר אחרת הנוזל יגלוש. מבשלים כחצי שעה או עד שהנוזל מצטמצם לחצי ומקבל צבע זהוב קרמלי. מכבים אש ומוסיפים חמאה, מלח ומחית פיסטוק. מערבבים היטב עם מטרפה ידנית עד שהנוזל אחיד. מניחים להצטנן.
כאשר תערובת הפיסטוק התקררה, מקציפים במערבל חבילת שמנת קרה מהמקרר עם אבקת פודינג על מהירות מקסימלית לקצפת סמיכה ויציבה מאוד. מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים את תערובת הפיסטוק . מקציפים עוד חצי דקה – דקה רק עד שמקבלים קרם סמיך ואחיד. עוצרים את פעולת המערבל.
מוזגים את התערובת לתבניות מגנום שהנחתם בתוך מגש שנכנס למקפיא בנוחות. מכניסים את המקל ומעבירים את המגש למקפיא. מצאו מראש את המקום המתאים במקפיא כך שהמגש מאוזן והנוזל לא יישפך. מקפיאים ל 3-4 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.
לציפוי : לאחר שהמגנומים קפאו לחלוטין מחלצים אותם מהתבנית, מניחים אותם זה לצד זה על נייר אפיה במגש ומחזירים למקפיא עד שתכינו את הציפוי. חשוב לשמור עליהם קפואים מאוד.
בוחרים כוס נמוכה וחסינת חום בקוטר שיכיל את המגנומים בנוחות (כמו כוס לקפה שחור). ממיסים בתוכה חמאת קקאו לדקה וחצי בעוצמה מקסימלית במיקרו. מערבבים בכפית להמסה מלאה. לאחר שחמאת הקקאו נמסה מוסיפים את השוקולד הלבן (שימו לב להשתמש בשוקולד ציפס או לקצוץ קטן). מערבבים היטב בכפית עד שהשוקולד נמס ומתקבל נוזל אחיד. אם השוקולד לא נמס לחלוטין אחרי דקה או שתיים של ערבוב מחזירים למיקרו לעשרים שניות נוספות.
כאשר הנוזל אחיד הוסיפו לו שברי פיסטוק. מוציאים את המגנומים מהמקפיא. טובלים כל אחד בנוזל ומטים את הכוס בזמן הטבילה. מסובבים את הארטיק בכוס כך שהארטיק יצופה מכל צדדיו. כאשר הארטיק מצופה יפה מניחים על נייר האפיה להתייצבות. חוזרים על הפעולה עם כל הארטיקים ומחזירים את המגש למקפיא. אחרי חצי שעה ניתן לאחסן את המגנומים בקופסה אטומה. הם נשמרים לפחות חודשיים במקפיא חזק.
הערות
- ניתן להכין את המתכון גם כגלידה ולא כארטיקים אישיים- פשוט שופכים את התערובת למיכל ומקפיאים.
- אלולוז הוא תחליף הסוכר היחיד שמשאיר את הגלידה רכה לאכילה ישר מהמקפיא. אם הפריזר שלכם אינו חזק ו/או תבנית הארטיק שלכם קשה לחילוץ , יתכן ויהיה קושי לחלץ את הארטיקים. אם אתם חוששים, פשוט תחליפו חצי מכמות האלולוז במתכון בתחליף סוכר מבוסס אריתרטול כמו סוויטנגו. כל השאר לפי ההוראות. אפשר גם להחליף את כל האלולוז בממתיק אבקתי אחר, רק קחו בחשבון שהמרקם יהיה יותר קשה .
- למחית פיסטוק טבעית ללא תוספים יש הרבה פעמים צבע בז' עכור. אם הצבע חשוב לכם תוכלו להוסיף מעט צבע מאכל טבעי קנוי או שתכינו לבד . חלק ממחיות הפיסטוק המיובאות לארץ מכילות כבר צבע מאכל ולכן צבען ירוק בוהק.
- ניתן לצפות את המגנום שלכם בכל סוג של שוקולד, לא בהכרח לבן. אם בחרתם בשוקולד מריר מעל 70% מוצקי קקאו רצוי להוסיף לו ממתיק נוזלי כמו סוכרלוז פקק צהוב של סוכרזית או אפילו אלולוז נוזלי. כמות הממתיק תהיה שווה ל 4-6 כפות סוכר בהתאם לטעמכם ומרירות השוקולד. כדאי להוסיף ממתיק בהדרגה ולטעום עד שמספיק מתוק לכם. קחו בחשבון שהקפאה מורידה את הרגישות של בלוטות הטעם ולכן בשלב הטעימה עדיף שיהיה קצת יותר מידי מאשר קצת פחות מידי מתוק.
8 Comments
ליאור
04/11/2023 at 13:46טליה, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
ניסיתי להכנס ללינק של קנית השוקולד הלבן ללא סוכר אך הוא לא עובד. ניסיתי גם לחפש אותו באיי-הרב אבל נראה שאין אותו בכלל. את יודעת למה, והאם ניתן להשיג במקום אחר שוקולד לבן ללא סוכר?
תודה רבה
טליה בנימיני
04/11/2023 at 22:06הי ליאור , תודה רבה על הפירגון ❤️ אכן לאחרונה איהרב הפסיקה לשווק את השוקולד הלבן של שוק זירו. לצערי אין הרבה אופציות (לא רק בישראל, בעולם) של שוקולד לבן דל פחמימה. מה האפשרויות ? אם מישהו נוסע לחו"ל ניתן להזמין באמזון שוק זירו למלון. קיים מותג נוסף בשם לילי'ס שיש להם מוצר דומה ואין יבוא מסודר שלו לארץ. אפשר להזמין אותו לארץ דרך אתר ויטה קוסט כאן אבל דמי המשלוח גבוהים… אני יודעת שסוויטנגו עובדים על מוצר כזה לשוק המקומי. מקווה שיושק בקרוב…
תמי
04/10/2023 at 15:26יצא פשוט וואו !!!!
תודה רבה על מתכון מעולה !
טליה בנימיני
05/10/2023 at 10:57איזה כיף לשמוע ❤️ תודה תודה תודה
laurie
02/10/2023 at 00:10טליה, לגבי מחית פיסטוק, יש אפשרות להכין לבד אם לוקחים 100 גרם פיסטוק לא קלוי ולרסק למחית? יעבוד לי?
טליה בנימיני
05/10/2023 at 09:40הי לורי, אם יש לך טוחן מזון מאוד חזק שתוכלי להכין ממנו ממרח אחיד זה בהחלט יעבוד. הצבע יהיה כנראה פחות בוהק 🙂
חופית פיקסל
26/07/2023 at 16:14אמנם לא הצלחתי לחלץ מהכלי של הארטיקים ובסוף אכלתי עם כפית ( היה רך מדיי ) אבל הטעם פשוט וואו !
תודה !
טליה בנימיני
26/07/2023 at 17:11תודה רבה על הפידבק החשוב ! אכן גלידה על בסיס אלולוז היא רכה לאכילה היישר מהמקפיא ויכול להיות שאם המקפיא לא מספיק חזק או תבנית הארטיק קצת קשוחה, יהיה קשה לחלץ. בפעם הבאה מציעה לשלב סוויטנגו עם אלולוז (חצי חצי) וכך תקבלי מרקם פחות רך. אוסיף הערה במתכון לטובת הקוראים הבאים. שוב המון תודה ! 💚