שקשוקה ירוקה היתה המאכל הראשון שאכלתי כשהחלטתי לעבור לתזונה קטוגנית. זה היה לפני קצת יותר מחמש שנים ואחרי שקראתי רבות ונפלאות על התזונה עתירת השומן. שותים שמנת ומרזים? זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי. מחשבותיי נדדו מייד אל אותה שקשוקה ירוקה אהובת ליבי מארוחות הבוקר של בתי הקפה, שלא פירגנתי לעצמי רוב הזמן בגלל כמויות השמנת. חדורת מוטיבציה להצליח גמרתי אומר לנסות את התזונה המופלאה. בראשי כל הזמן מרצדת שקשוקה ירוקה בירוק וצהוב , שוחה באגמי שמנת ומכוסה בשמיכת פטה מוקרמת. היא זו ששכנעה אותי לקחת את הצעד הראשון. בהתרגשות קניתי בקבוק של ליטר שמנת והטבעתי בה תרד וביצים תמימי דרך. עד היום לא אשכח את תחושת הקבס שאחזה בי…
עד סוף אותו היום הבנתי שהתזונה הקטוגנית אינה דומה לשום תזונה שניסיתי ושהיא אינה כה קלה ליישום ואינטואיטיבית. ההמלצות ברשת היו מבלבלות וסותרות ואיכשהו הקטע הזה של לשתות שמנת לא בדיוק עבד לי… עוד באותו שבוע קבעתי פגישת ייעוץ בזום עם אחד המומחים לתזונה שעשה לי סדר ובנה לי תפריט. לא שתיתי שמנת :-). במקום זה, למדתי איך לשלב אותה בתזונה בצורה אינטליגנטית ובכמויות קטנות שלא יפגעו במטרות שלי ולא יעשו לי בחילה. אבל אם חשבתם שהתשוקה למחבת מבעבעת של שקשוקה ירוקה עברה מהעולם, טעות בידכם.
הפושע חוזר לזירת הפשע
המשכתי לפרגן לעצמי מידי פעם שקשוקה ירוקה בבתי קפה כאופציה קטוגנית לארוחת בוקר, אבל אני מודה שלא בלי מידה כלשהי של רגשי אשמה. אתם יודעים, הפושע חוזר תמיד לזירת הפשע. היה לי ברור שאני חייבת להמציא אותה מחדש בגרסה שיהיה לי נעים וטעים לאכול כאוות נפשי. כדי שזה יקרה, הייתי צריכה למצוא תחליף דל פחמימה לשמנת וגם תוספת טעם שתעדן את טעמם העז של המנגולד והתרד. בבתי קפה משתמשים באבקות מרק מעובדות שפחות מתאימות לתזונה שלי היום. את תפקיד השמנת הענקתי לקוטג' אהוב ליבי. כאשר מבשלים קוטג' הכדוריות שבו נמסות והוא מעניק קרמיות שמנתית נעימה וכמעט נטולת פחמימות. לתוספת טעם בחרתי רוטב פסטו שאני מכינה לבד והוא מוסיף טעמים טובים לתבשיל וגם ערך תזונתי ומשתלב נפלא עם גבינת פטה מעל. התוצאה לא מביישת שום גרסה של שקשוקה ירוקה ואף אחד לא ינחש שהיא הרבה יותר בריאה, מפוצצת בחלבון, דלת פחמימה ובלי אגמים של שמנת …. מושלמת לבראנץ, ארוחת בוקר או ארוחת ערב בריאה.
מצרכים למחבת משפחתית גדולה
2 חבילות תרד (להפריד את העלים , לא משתמשים בגבעולים)
צרור עלי מנגולד
בצל קטן או חצי כרישה
מיכל קוטג' (רצוי 9% או 12%)
כפית שטוחה מלח רצוי הימלאיה ורוד
שלוש כפות רוטב פסטו מוכן שאתם אוהבים (רצוי רוטב פסטו ביתי)
מעט שמן זית לטיגון
8 ביצים או לפי כמות הסועדים
200 גרם גבינת פטה
איך מכינים שקשוקה ירוקה ?
קוצצים דק את הבצל או הכרישה ומאדים במחבת במעט שמן זית. קוצצים את החלק הלבן של עלי המנגולד ומוסיפים אותם למחבת. חותכים גס את עלי התרד והמנגולד. כאשר הבצל והמנגולד מתרככים מוסיפים את העלים הירוקים. ממשיכים לאדות את הירקות תוך כדי ערבוב עד שהכל מתבשל. מוסיפים את הקוטג ומבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם על אש בינונית. כאשר כדורוני הקוטג' נמסים מוסיפים פסטו ומלח ומערבבים. טועמים אם רמת המלח לטעמכם ובמידת הצורך מוסיפים. אם אתם אוהבים שקשוקה נוזלית או מתכננים לטבול בלחם ניתן להוסיף 2-3 כפות מים בשלב הזה . מפזרים את הרוטב על פני המחבת ושוברים ביצים על הרוטב. מפוררים גבינת פטה מעל ובין הביצים וסוגרים את המכסה. מבשלים על אש בינונית -נמוכה כחמש דקות או עד שהביצים עשויות לטעמכם. לפני ההגשה, ניתן להעביר את המחבת להשחמה קלה בגריל התנור. זה לא חובה אבל תורם לטעם ולמראה.
הערות
- חשוב להשתמש ברוטב פסטו שאתם אוהבים כי הוא משפיע על הטעם. רוטב פסטו ביתי מקפיץ את המנה והוא כמובן בריא יותר.
- מומלץ לטעום את הרוטב לפני הוספת הביצים כדי לתקן טעמים. אפשר להוסיף מעט מלח, רוטב פסטו וגם מעט אבקת שום / שן שום כתושה אם אתם אוהבים את השקשוקה יותר מתובלת
- מתים לטבול בלחם ? נסו להכין חלה ללא קמח או לחם קיטו . שניהם מושלמים לטבילה ברוטב העשיר
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?