קציצות טונה מטוגנות אני אוהבת לטגן באייר פריי. אפשר גם במחבת ואפילו לאפות בתנור. זה אחד המתכונים הכי שימושיים שיש למי שמצמצם בפחמימות. הוא מהיר, זמין , עתיר חלבון ויש בו אפס (כן אפס) פחמימות. הקציצות נשמרות היטב גם ללא קירור ולכן הן הפכו למאכל הרשמי שלנו בטיסות. הכנתי אותן שוב השבוע עבור הבודי בילדר שנסע לחגוג את יום הולדתו בעבודה מעבר לים. למרות חיבתו היתרה של ר' הילד הגדול לאוכל מטוסים, לאונג'ים (ולכל הקשור בטיסות), מדובר לרוב על אוכל נחות, מחומם ועתיר פחמימות ריקות.
כאשר יש לכם קופסה של קציצות טונה מטוגנות פריכות וטעימות לא תיפלו למזון מזיק. הן כל כך טעימות לי שאני מודה שכבר קרו מקרים שהן לא שרדו את התור לצ'ק אין. גם כשאתם לא טסים, המתכון הזה ישרת אתכם היטב כארוחת ערב בריאה ומהירה כש"אין כלום בבית" או לא בא לכם לבשל. הוא מושלם לפיקניק ולים. בקיצור, אחד המתכונים השימושיים במטבח ותוספת נהדרת לקטגוריה הצומחת של ארוחת ערב בריאה
מעברים ומחשבות
ומה איתי ? בקרוב ניסע עם הילדים לחופשת הקיץ השנתית שלנו יחד. השנה אנחנו חוגגים לתאומים הצעירים שלנו בר מצווה ואני מתמלאת במחשבות. לראות אותם גדלים והופכים לאנשים טובים ומיוחדים זאת חוויה מרגשת ומספקת מאוד. לצידה מתנגן לי בראש "הגוזלים שלי עזבו את הקן". אני חושבת שזה מתנגן לי בראש כבר מטקס סיום הפעוטון. לאחרונה מתחדדת התחושה של מעברים. התהייה אם בכלל נטייל שוב בחו"ל כולנו יחד. ככל שהילדים גדלים זה הופך לפחות מובן מאליו. עם הזמן, ככל שאתם רוצים יותר כך הם רוצים פחות.
כמה שחיכיתי שהם יגדלו ויהיה יותר כיף לבלות איתם, ההתבגרות שלהם מביאה איתה אתגרים אחרים. רובם אינם קשורים אליהם כלל. היא קשורה בי ובדיוק עצמי, שהוא תהליך חשוב כל כך ולפעמים כואב. הוא מואץ כשאתם כבר לא במסע הישרדות, ויש לכם את הזכות והצורך לבחור. אז השבוע אתם תופסים אותי שם. מסיימת עבודה שליוותה אותי בשלוש השנים האחרונות, חוגגת לבנים בר מצווה, מחכה לטיול משפחתי ומרשה לעצמי לפחות לרגע אחד לא לדעת מה הלאה. רק דבר אחד אני יודעת בוודאות. מה אכין לבודי בילדר ולי לטיסה. וזאת כבר התחלה טובה.
מצרכים
קופסת שימורים גדולה של טונה מכל סוג (130-150 גרם מסונן)
ביצה לארג'
100 גרם פרמזן מגורד (או בשילוב עם מוצרלה /כל גבינה מגורדת שיש בבית)
שמן לטיגון (מומלץ שמן אבוקדו)
איך מכינים קציצות טונה מטוגנות
מערבבים בקערה טונה מסוננת , ביצה וגבינה לתערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מידי ניתן להוסיף עוד גבינה. מחממים שמן במחבת על אש בינונית. יוצרים קציצות מהתערובת, מניחים בזהירות במחבת, כאשר השמן חם. מטגנים חמש דקות מכל צד או עד שמזהיב יפה. ניתן לטגן את הקציצות גם בנינג'ה גריל- 200 מעלות במצב אייר פריי כ 15 דקות. ניתן גם לאפות בתנור ב 200 מעלות כ 25 דקות
שימו לב- אם משתמשים בטונה במים ולא בשמן ואתם מעוניינים לטגן בנינג'ה / בטיגון אוויר או לאפות בתנור – רססו את הקציצות בתרסיס שמן זית לפני האפיה.




5 Comments
פנינה שמר
08/08/2025 at 13:26הכנתי יצא טעים !!! מעד הכנתי מנה נוספת…
טליה בנימיני
25/08/2025 at 12:22איזה כיף לשמוע ❤️❤️ תודה רבה ששיתפת !
יהודית פיש
16/07/2025 at 16:49טרפנו בכיף
אצטרך להכין עוד😍
יהודית פיש
16/07/2025 at 16:46הכנתי יצא נפלא תודה
טליה בנימיני
17/07/2025 at 22:39איזה כיף לשמוע 💚💚💚 תודה רבה ששיתפת!!