מה אנחנו סך הכל רוצים מהפירה שלנו ? שיהיה רך, מנחם. לא נוזלי מידי אבל לא סמיך מידי. עם טעם עשיר של חמאה ודיוק במלח. כשהוא מדויק הוא אושר גדול וכשהוא לא.. קל מאוד להתבאס ממנו. פירה כרובית הוא דרך נהדרת ליהנות ממחית מנחמת בצד מנת החלבון בלי להעמיס בפחמימות. הכרובית בריאה מאוד אבל היא מכילה הרבה נוזלים והכנה לא מדויקת תשאיר אתכם עם משהו שדומה יותר לרוטב לפסטה. לפניכם גרסה שהיא לא רק מדויקת במרקמים וטעמים, היא גם גרסה אקספרס שמכינים בדקות.
מדובר במתכון פשוט מאוד עם שלושה מצרכים בלבד (כולל מלח). במתכונים כאלה איכות חומרי הגלם חשובה במיוחד. אני ממליצה בחום להשיג גהי איכותי למתכון הזה ולא להסתפק בחמאה. זה עושה את כל ההבדל… בנוסף, שימו לב לא להשתמש בגזע העבה של הכרובית. הוא מכיל כמות רבה של מים ויהפוך את הפירה שלכם לרוטב מיימי ודליל.
מחפשים עוד מתכונים שווים, בריאים ודלי פחמימה לארוחת ערב ? תציצו בקטגוריה ארוחת ערב בריאה וגם פשטידה ללא גלוטן
מצרכים
ראש כרובית גדול מפורק לפרחים ללא הגזע (הגזע מכיל הרבה מים ולכן יהפוך את הפירה למיימי)
שתי כפות גהי (אני אוהבת את הסוג הזה)
כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד
איך מכינים פירה כרובית?
מניחים את פרחי הכרובית המפורקים בכלי עם מכסה שמתאים לבישול במיקרו. מבשלים בעוצמה מירבית חמש דקות ובודקים שהכרובית רכה. אם היא עדיין קשה מחזירים לדקה נוספת. פותחים את המכסה ונותנים לכרובית כמה דקות לעמוד כדי להתייבש ולאדות נוזלים. חשוב שהמכסה של הכלי יהיה פתוח. כאשר היא חמימה/פושרת וכבר לא רותחת מעבידים למיכל מעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים גהי ומלח וטוחנים כשתי דקות למרקם חלק. טועמים ומתקנים את כמות המלח לטעמכם. ניתן גם לטחון בבלנדר רגיל או בלנדר מוט.





2 Comments
שולמית גבריאלוב
06/08/2025 at 06:43בפירה כרובית אפשר להשתמש בשמן זית במקום גהי?
טליה בנימיני
25/08/2025 at 12:29הכרובית עצמה בעלת טעם עדין מאוד. היא כמעט חסרת טעם כך שכל הטעם למעשה מגיע מהגהי. לכן אני פחות ממליצה על שמן זית. אישית אני לא אוהבת פירה פרווה גם בגרסה המסורתית עם תפוחי אדמה