סלט כרובית חיה בסגנון טאבולה הוא סלט מוכר וותיק. למעשה מדובר בגרסה דלת פחמימה ובריאה לסלט טבולה הערבי האהוב, שמוגש בכל כך הרבה מסעדות. לצערי לא אני המצאתי את הסלט הגאוני הזה, אבל קיבלתי הרבה מאוד בקשות לשתף את הגרסה שלי. זה כל כך יוצא דופן שמנה היא קטוגנית ודלת פחמימה באופן טבעי, ללא שינויים כלשהם, שהסכמתי. חשוב שכמה שיותר אנשים יכירו את המתכון הנפלא הזה. אני אוהבת להשתמש בעשבי תיבול קצוצים מראש (לרוב פטרוזיליה וכוסברה שהכי קל להשיג קצוצים מראש). כאשר קונים אותם אצל ירקן טוב, הם מגיעים טריים וקצוצים דק. נכון שזה מעט יותר יקר מצרור שלם, אבל תמורת שקלים בודדים אני מקצרת לעצמי את הדרך. חוסכת זמן וניקיונות.
כשיש לי עשבים קצוצים כאלה, לוקח לי חמש דקות על השעון להכין את הסלט הזה. הוא מרשים כמו במסעדה , טעים, בריא וחגיגי ואפילו נשמר (ומשביח !) למשך כמה ימים במקרר. תוספת מבורכת לארוחות משפחתיות או לאירוח ואוכל נפלא בקופסה למשך השבוע. אני מכינה את הסלט ללא פירות יבשים וללא בצל קצוץ. לטעמי הוא נפלא בצורתו הפשוטה ואינו זקוק לתוספות עתירות פחמימה. פיסות הליים הקצוצות מוסיפות לסלט עניין בטעם ובמרקם, מומלץ לא לוותר עליו.
1 כרובית בינונית גדולה
צרור פטרוזיליה
צרור עשב תיבול טרי נוסף לבחירתכם (כוסברה/נענע/שמיר)
כפית מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
חמש כפות שמן זית
לימון ליים
לימון רגיל גדול או שני לימוני ליים נוספים למיץ
להגשה- חופן גפרורי או פרוסות שקדים קלויים (לא חובה)
איך מכינים סלט כרובית חיה
מפרידים את הכרובית לפרחים וטוחנים במעבד מזון לגרגרים קטנים ואחידים. מפרידים מהגבעולים וקוצצים דק את עלי התבלין (אפשר להשתמש בעלים קצוצים טריים מוכנים). קוצצים את הליים בשלמותו לקוביות קטנטנות בסכין חד. מערבבים בקערה את פירורי הכרובית, הלימון ועלי התבלין הקצוצים. סוחטים ומוסיפים מיץ מלימון נוסף, מלח ושמן זית. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לטעמכם (מלח ולימון). הסלט מוכן להגשה מייד אך טעמו משתבח לאחר יום במקרר. הסלט נשמר בקופסה אטומה במקרר עד שלושה ימים. להגשה חגיגית ניתן לקלות מעט גפרורי שקדים על מחבת יבשה עד לצבע ג'ינג'י ולפזר מעל. ניתן גם להגיש על יוגורט יווני מתובל במעט מלח ושמן זית.
הערות
- הסלט אמנם נשמר היטב במקרר אך רמת המליחות והחמיצות יורדת בהדרגה. מומלץ לטעום שוב לפני ההגשה ולהוסיף מעט מלח ו/או מיץ לימון לפי הצורך
- אין לכם לימון ליים? אפשר להחליף בלימון רגיל קטן או בשתי כפות לימון כבוש קצוץ דק
- בא לכם עוד מתכוני סלט בריאים, דלי פחמימה וחגיגיים ? תציצו על סלט חסה חגיגי , בריאים על כרובית ? שווה לנסות גם סינייה כרובית מעלפת.





עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?